در یک نگاه بدترین نبردها با اوپک



سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال 1960 تأسیس شد و دارای اختلافاتی بین کشورهای عضو است ، از اختلافات بر سر سهمیه تولید تا اختلافات گسترده تری مانند جنگ ایران و عراق در دهه 1980 و حمله به عراق. در کویت در آن دهه 90

به گزارش ایسنا ، گروه اوپک پلاس که شامل اوپک ، روسیه و سایر متحدان است ، برای اولین بار در سال 2016 مذاکرات همکاری در زمینه تولید نفت را آغاز کرد و این گروه نیز اختلافاتی را شاهد بوده است که برجسته ترین آنها شکست مذاکرات در ماه مارس است. سال 2020 به دنبال بحران کووید 19 در بازار نفت انجام شد.

در گزارشی ، رویترز برخی از جدی ترین اختلافات اخیر بین اوپک و اوپک پلاس را بررسی می کند که به شرح زیر است:

اختلاف بین امارات و عربستان در سال 2021

امارات متحده عربی و عربستان سعودی در این ماه درمورد چگونگی کاهش محدودیت های تولید نفت اوپک پلاس درگیر شدند. مذاکرات روز دوشنبه این هفته پس از عدم حل اختلاف لغو شد و هنوز تاریخ جلسه بعدی اوپک به علاوه وزرا تعیین نشده است.

شکست در این مذاکرات ، قیمت نفت را به بالاترین سطح از سال 2018 رسانده است. بشکه نفت برنت روز سه شنبه حدود 78 دلار در هر بشکه افزایش یافت که بیش از 40 درصد از ابتدای سال است. عربستان سعودی ، بزرگترین تولیدکننده اوپک ، می خواهد حد مجاز عرضه 2 میلیون بشکه در روز بین اوت و دسامبر سال جاری را کاهش دهد و قرارداد محدودیت عرضه را به جای آوریل 2022 تا پایان سال 2022 تمدید کند.

بیشتر بخوانید  سخنرانی رهبر بزرگ انقلاب در تهران خواهد بود

امارات متحده عربی با تمدید توافق کاهش عرضه مخالفت کرده و گفته است که این توافق می تواند از افزایش 2 میلیون بشکه در روز تولید تا پایان سال 2021 حمایت کند ، اما می خواهد مذاکرات برای تمدید توافق را به آوریل 2022 موکول کند. تاکنون عربستان با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

سقوط مذاکرات برای اوپک پلاس در سال 2020

معامله سه ساله نفتی اوپک پلاس در مارس 2020 پس از آنکه مسکو در پاسخ به شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا از حمایت از کاهش بیشتر تولید نفت خودداری کرد ، خاتمه یافت. در پاسخ به شکست مذاکرات ، اوپک خط تولید خود را افزایش داد.

به دلیل جنگ قیمتی بین تولیدکنندگان و سقوط تقاضا به دلیل شیوع اپیدمی کوید 19 ، قیمت های نفت در هفته های پس از اجلاس به کمترین میزان خود در هر بشکه رسید.

اوپک پلاس در ماه آوریل به میز مذاکره بازگشت و با محدودیت تاریخی عرضه موافقت کرد. این توافق که با دخالت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده انجام شد ، به افزایش قیمت نفت کمک کرد.

شکست مذاکرات دوحه در سال 2016

توافق برای منجمد کردن تولید نفت توسط تولیدکنندگان اوپک و کشورهای غیر اوپک و حمایت از بازار عرضه اشباع در آوریل 2016 فروپاشید. قیمت نفت از 27 دلار در اوایل سال 2016 به حدود 40 دلار افزایش یافت ، دوباره متزلزل شد.

ایران ، دومین تولید کننده بزرگ در اوپک پس از عربستان سعودی ، می گوید که پس از لغو تحریم های بین المللی به دلیل احیای تولید خود به انجماد نفت ملحق نخواهد شد.

بیشتر بخوانید  کشف عطر متعلق به ۲ هزار سال پیش در یک کوزه خاکسپاری رومی

عربستان سعودی که گفت می خواهد بدون ایران توافق نامه را امضا کند ، خواستار لغو دعوت تهران به مذاکرات دوحه شد و سپس از ایران خواست تا به مذاکرات منجمد بپیوندد. مذاکرات پس از توافق بیانیه وزرا به شکست انجامید. اندکی پس از آن ، اعضای اوپک پلاس در سال 2016 مجدداً ملاقات کردند و با توافق نامه کاهش عرضه موافقت کردند که از سال 2017 آغاز شد.

اختلاف نظر در مورد بازگشت نفت ایران در سال 2015

اوپک در جلسه ای در دسامبر 2015 پس از آنکه ایران اعلام کرد تا زمان تولید مجدد که سالها تحت تحریم غرب بود ، هیچ محدودیت تولید را قبول نخواهد کرد ، نتوانست در مورد سقف تولید نفت توافق کند. این اختلاف قیمت های نفت را به حدود 43 دلار رساند ، نزدیک به پایین ترین سطح در شش سال گذشته.

عبدالله البدری ، دبیرکل وقت اوپک گفت: اوپک نمی تواند در مورد هیچ آماری توافق کند زیرا نمی تواند پیش بینی کند که با رفع تحریم ها ایران در سال 2016 چه مقدار نفت به بازار اضافه خواهد کرد.

یکی از بدترین جلسات اوپک در سال 2011.

مذاکرات اوپک در ژوئن 2011 بدون توافق برای افزایش تولید به شکست انجامید. عربستان سعودی در ترغیب سایر اعضا برای افزایش تولید و جبران کمبودهای تأمین ناشی از جنگ در لیبی ناکام مانده است.

ایالات متحده ریاض را به تحقق توافق معتبری برای مهار قیمت های نفت سوق داده است ، اما بیشتر اعضای کوچک تر ، از جمله مخالفان سیاسی ایالات متحده مانند ایران و ونزوئلا ، با این طرح مخالفت کرده اند. اگرچه عربستان سعودی متعهد شده است كه برای جلوگیری از افزایش قیمت ها تولید خود را به طور یك جانبه افزایش دهد ، اما قیمت نفت در هر جلسه با یك دلار افزایش در هر بشكه به 117 دلار در هر بشكه رسید.

بیشتر بخوانید  کرونا همچنین در اردوگاه قایقرانی اسلواکی / هلند قرارداد امضا کرده است

علی النعیمی ، وزیر وقت عربستان سعودی گفت: “این یکی از بدترین جلساتی است که ما تاکنون داشته ایم.”

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید