در مورد یائسگی زنان چه می دانید؟


در مورد یائسگی زنان چه می دانید؟

در مورد یائسگی زنان چه می دانید؟

یائسگی فصلی اجتناب ناپذیر در زندگی زنان است که معمولاً با افزایش وزن کم و بیش و تغییرات فیزیکی همراه است. کاهش میزان استروژن در بدن در این دوره باعث تحلیل عضلانی و همچنین افزایش توده چربی بدن می شود که عمدتاً در معده انباشته می شود. در نتیجه در صورت عدم رعایت رژیم غذایی زنان، علاوه بر تشدید علائم این دوران مانند گرگرفتگی، در معرض افزایش وزن سالانه حداقل 500 گرمی قرار می گیرند. در اینجا غذاهایی را معرفی می کنیم که می توانند علائم یائسگی را افزایش دهند.

مربا و خشکبار و نفخ

اگر همیشه عادت به خوردن غذاهای شیرین داشته اید، باید کمی فکر کنید. مصرف بیسکویت، مربا و میوه های خشک را تا حد امکان محدود کنید. این خوراکی های شیرین باعث ایجاد مشکل در دستگاه گوارش و ایجاد نفخ می شوند البته این موضوع برای همه یکسان نیست و بهتر است علت نفخ را بررسی کنید.

برای این کار باید غذاهایی را که می خورید (غذاهای حاوی قند بالا) یادداشت کنید، سپس هر چیزی که مشکوک به ایجاد نفخ است را برای چند روز از رژیم غذایی خود حذف کنید و منتظر نتیجه باشید. اگر با حذف هر ماده غذایی تاثیر مثبتی دیدید، از مصرف آن خودداری کنید. به جای مربا می توانید از موز یا کمپوت سیب استفاده کنید که شکر زیادی دارد. دسرهای شیرین را با میوه تازه و میوه های خشک را با بادام جایگزین کنید.

چای و قهوه نیز گرمای زیادی را تحمیل می کنند

نتایج یک مطالعه جدید که در جولای 2014 در ژورنال یائسگی منتشر شد نشان می دهد که مصرف زیاد قهوه باعث افزایش گرگرفتگی و تعریق شبانه در زنان یائسه می شود. این نوشیدنی داغ به سرعت دمای بدن را بالا می برد، اما برخلاف الکل، سطح استروژن را تغییر نمی دهد.

بیشتر بخوانید  راه های خوب برای مبارزه با بیماری پارکینسون

اگر از گرگرفتگی رنج می برید، بهتر است از نوشیدن چای داغ خودداری کنید. زیرا چای داغ باعث گشاد شدن عروق و بدتر شدن این وضعیت می شود. قهوه نیز همین خاصیت را دارد و باعث ایجاد مشکل گرگرفتگی می شود. با این حال، محققان دریافته اند که کافئین باعث کاهش مشکلات خلقی، بهبود حافظه و تمرکز در این دوره می شود.

سوسیس: برای استخوان مضر است

یائسگی باعث تغییراتی در هورمون ها می شود و املاح استخوان سریعتر اتفاق می افتد. در نتیجه زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم به پیشگیری از این بیماری و حفظ تراکم استخوان به بهترین شکل ممکن کمک می کند به شرطی که از جذب همزمان ویتامین D و پروتئین غافل نشوید.

به خاطر داشته باشید که غذاهای غنی از سدیم (نمک) از جذب کلسیم در استخوان ها جلوگیری می کند. به گفته متخصصان تغذیه، هر 100 میلی گرم سدیم در غذا باعث از دست رفتن یک میلی گرم کلسیم در ادرار می شود. در نظر داشته باشید که غذاهای بسیار نمکی مانند سوسیس و کالباس، فرآورده های گوشتی، سوپ ها و کنسروها، پنیرها و … دارای سدیم بالایی هستند و باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان می شوند. شما باید مصرف سدیم خود را به 2000 میلی گرم در روز محدود کنید.

چربی های غذایی: افزایش چربی شکم

از حدود 50 سالگی افزایش وزن و افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم سریعتر اتفاق می افتد. متأسفانه، این ذخیره چربی نزدیک به کبد و پانکراس خواهد بود و خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. علاوه بر این، کلسترول تام و کلسترول بد (LDL) از دوره قبل از یائسگی تا دوره پس از یائسگی حدود 20 درصد افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید  آَشنایی با موارد مصرف قرص اسلیپ کر 

در نتیجه باید به رژیم غذایی مخصوصا مصرف چربی توجه ویژه ای شود.محققان تغذیه توصیه می کنند از مصرف چربی های ترانس یا غیرهیدروژنه در غذاهای فرآوری شده مانند کلوچه ها، شیرینی ها، سرخ کردنی ها، مارگارین و … خودداری کنید. علاوه بر این، مصرف چربی های اشباع موجود ضروری است

در گوشت قرمز، تخم مرغ، خامه و پنیر باید تا حد امکان محدود شود. زیرا مصرف زیاد آنها خطر گرفتگی عروق را افزایش می دهد.البته توجه داشته باشید که برخی از غذاها حاوی چربی های مفیدی هستند که از عروق و عضله قلب محافظت می کنند. این چربی های مفید همان امگا 3 (ماهی های چرب و …) و چربی های غیر اشباع (روغن زیتون بکر، آووکادو، زیتون و بادام) هستند.

در دام غذاهای رژیمی نیفتید

زنان یائسه اغلب با وجود توجه و کنترل رژیم غذایی، وزن اضافه می کنند. در واقع کاهش میزان استروژن در بدن که به طور طبیعی به دلیل یائسگی اتفاق می افتد، متابولیسم بدن را کند می کند و توانایی سوزاندن کالری را کاهش می دهد. در این سن، برخی از زنان برای کاهش کالری دریافتی، رژیم غذایی کم کالری می گیرند که اشتباه است.

نتایج مطالعه‌ای که در دانشگاه تافتز بوستون انجام شد نشان می‌دهد زنانی که در دوران یائسگی کالری دریافتی خود را محاسبه می‌کنند، نسبت به زنانی که سراغ این غذا نمی‌روند، همیشه مستعد مصرف بیش از حد غذاهای رژیمی هستند و بیشتر در معرض چاقی هستند.

به یاد داشته باشید که تغییر در رژیم غذایی به طور مستقیم بر بدن ما تأثیر می گذارد. هرچه رژیم غذایی سنگین‌تر باشد، متابولیسم شما کندتر می‌شود و کالری کمتری می‌سوزانید. هرچه رژیم کالری کمتری داشته باشید، بدن شما با سوزاندن کالری مشکلات بیشتری خواهد داشت. در نتیجه کالری ها با سرعت کمتری سوزانده می شوند و به شکل چربی ذخیره می شوند.

بیشتر بخوانید  روغن الاغ | فواید شگفت انگیز روغن خر برای سلامتی بدن

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که «استروژن درمانی» پس از یائسگی می تواند به کاهش مشکلات حافظه ناشی از استرس در زنان مسن کمک کند. پس از مواجهه با یک رویداد استرس زا، آنها به هم متصل و متصل می شوند.

پس از توقف آزمایشات بالینی استروژن درمانی و پروژسترون درمانی در سال 2002، استفاده از درمان جایگزینی هورمونی پس از یائسگی در ایالات متحده به طور چشمگیری کاهش یافته است. با این حال، بسیاری از پزشکان بر این باورند که مزایای این درمان از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، درمان گرگرفتگی و جلوگیری از شکستگی لگن بر خطرات عوارض جانبی احتمالی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و لخته شدن خون بیشتر است.

بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که زنان در صورت بروز علائم دردناک، در اسرع وقت در دوران یائسگی از کمترین سطوح هورمون درمانی استفاده کنند.این مطالعه دو گروه از زنانی را که بلافاصله پس از انجام روش های جایگزینی هورمون یائسه شده بودند مورد بررسی قرار داد. جکازا به طور انتخابی برخی از شرکت کنندگان را در معرض موقعیت های استرس زا قرار داد

آنها همچنین سطوح استروژن و کورتیزول (هورمون های استرس) را اندازه گیری کردند.همچنین از آنها خواسته شد که با خواندن چند جمله فهرستی از کلمات را حفظ کنند و تصمیم بگیرند که آیا هر جمله صحیح است یا خیر. پس از بررسی عملکرد شرکت کنندگان، محققان گفتند که زنان با سطوح پایین استروژن کلمات کمتری را پس از یک رویداد استرس زا به خاطر می آورند.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید