در مورد بروسلوز چه می دانید؟


در مورد بروسلوز چه می دانید؟

در مورد بروسلوز چه می دانید؟

«تب مالاریا» نام جدیدترین مورد در حوزه سلامت در کشور است. هرچند کارشناسان آرام آرام هشدار می دهند که مردم را نگران نکنید، اما به نظر می رسد زنگ خطری در این زمینه به صدا درآمده است، این امر نادیده گرفته شده و هیچ کوتاهی قابل قبول نیست، اما رئیس سازمان دامپزشکی می گوید چاهی با امکانات کم ساخته ایم و بدون کاستی

پرونده تب مالت در حال حاضر مفتوح است و البته مانند بسیاری از مشکلات بهداشتی دیگر، مشکل اصلی همچنان نبود یک کمیسیون است. نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان دامپزشکی در کنترل و مبارزه با مالاریا کوتاهی کرده است و باید پاسخگو باشد. چرا این بیماری در کمین قرار می گیرد در حالی که می توان از بیماری با واکسیناسیون پیشگیری و پیشگیری کرد؟ سهل انگاری در این زمینه قابل قبول نیست. «غذای مردم باید سالم باشد.

دکتر عبدالرحمن رستمیان با اعلام اینکه بر اساس اطلاعاتی که به من داد بیماری تب مالت در کشور شیوع پیدا کرده و وزارت جهاد باید پاسخگو باشد، گفت: واردات و مصرف گوشت.

در مورد سموم کشاورزی در میوه نیز از آنها سوال خواهیم کرد و در صورت عدم رضایت نمایندگان به دادگاه گزارش می دهیم که باید مورد توجه قرار گیرد. اکنون که این گزارش را می خوانید، احتمالا رئیس سازمان نظام پزشکی در جلسه ای با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان به تشریح ماجرای ظهور مجدد تب مالت در ایران پرداخته است.

این یک واکسن نیست

دکتر علی اکبر سجری معاون وزیر بهداشت درباره علت اصلی شیوع ذات الریه توضیح می دهد: تا زمان واکسیناسیون مشکل همچنان قوت دارد و نگرانی هایی وجود دارد و دامپزشکی مسئول بیماری تب مالت در کشور است. اما رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه اولین گام در کنترل مالاریا در کشور پوشش واکسیناسیون دام های واجد شرایط است، می گوید: بالغ بر 30 میلیون واکسیناسیون برای مبارزه با مالاریا انجام شده که حدود 7 تا 10 درصد بیشتر است. از برنامه Je برنامه ریزی شده.

بیشتر بخوانید  علت ادرار کف آلود چیست و چگونه درمان می شود ؟

دکتر مهدی خلج با اشاره به اینکه علیرغم کمبود امکانات کار خود را در زمینه پیشگیری از مالاریا انجام داده ایم اما برای کنترل بهینه با موانعی مواجه هستیم، می گوید: پیشگیری و کنترل بیماری مالاریا، منابع مالی و نیروی انسانی و امکانات می خواهیم. گسترش پوشش واکسیناسیون دام در سال جدید. اگر در واکسیناسیون گاوها مشکل داشته باشیم، حدود 2 میلیون واکسن از خارج از کشور معرفی می کنیم.» دکتر خلج شیوع تب مالت در دام های تحت پوشش سازمان دامپزشکی را 8 در هرمیل برآورد می کند.

«با توجه به اینکه این شیوع در بین 950 هزار راس دام گزارش شده است، این شیوع زیاد نیست. در ابتدای سال گذشته نامه ای به وزیر بهداشت نوشتیم و از وی خواستیم بخشی از وام های سلامت را به سازمان دامپزشکی بدهد تا در پیشگیری از آن استفاده شود که هنوز کار مثبتی انجام نشده است. در گذشته های دور، هر زمان که به امکانات کنترل مالاریا نیاز داشتیم، وزارت بهداشت کمک خوبی می کرد.

او حتی تعدادی از دستگاه های شبکه بهداشت و درمان را در اختیار دامپزشک قرار داد، اما این همکاری در حال حاضر وجود ندارد و دلیل آن این است که وزارت بهداشت نیز با کمبود امکانات مواجه است. رئیس سازمان دامپزشکی واکسیناسیون، شناسایی گاوهای آلوده و حذف ذبح آنها را از راه های مبارزه با مالاریا معرفی می کند و توضیح می دهد: علاوه بر این، آموزش عمومی برای همه مردم به ویژه دامداران و وزارت بهداشت ضروری است. باید اقدامات جدی انجام دهند

همچنین بخشنامه هایی را برای جلوگیری از عرضه شیر فله و فرآورده های غیر پاستوریزه و فله با منشاء دامی به تمام استان های کشور ابلاغ کرده ایم. وی افزود: سال گذشته 2.2 میلیون بازدید از کشتارگاه ها داشتیم و 1000 تن غذای آلوده را از تغذیه انسان حذف کردیم. دکتر خلج معتقد است در کنترل و مبارزه با مالاریا باید همکاری های بین بخشی بین وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی بیشتر شود.

بیشتر بخوانید  با فواید ترک سیگار آشنا شوید

تبی که همیشه هست

اما میزان شیوع مالاریا در کشور چقدر است؟ دکتر محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: از آنجایی که تب مالت یک بیماری بومی در کشور است، همیشه وجود دارد و قابل ریشه‌کنی نیست. بیشترین میزان شیوع بروسلوز در ایران در سال 1360 بود که 90000 مورد مبتلا به تب مالت بودند.

میزان ابتلا به مالاریا در سال های 88 تا 89 به حدود 12 هزار مورد در سال کاهش یافته است که در سال های اخیر بین 12 تا 16 هزار مورد مالاریا به دلیل تحریم ها گزارش شده است و در سال 93 شیوع مالاریا به 18 هزار نفر در سال رسیده است. نسبت به سال های گذشته دوباره افزایش یافته و باعث نگرانی شده است.»

رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت در عین حال از افزایش 50 درصدی ابتلا به ذات الریه از سال 89 تا 92 خبر داد و گفت: بر اساس برآوردها امسال این تعداد از 20 هزار نفر گذشت. . به گزارش ایرنا، دکتر محمدرضا شیرزادی با تاکید بر اینکه ابتلا به فشار خون بالا در کشور افزایش چشمگیری داشته است، توضیح می دهد:

دلیل اصلی این افزایش این است که در کنترل بیماری گاو ناکام بوده ایم و از سوی دیگر تمایل مردم به مصرف لبنیات غیر پاستوریزه مانند شیر فله افزایش یافته است. لبنیات فله تحت نظارت بهداشتی نیستند، بنابراین خطر آلودگی زیاد است. مردم باید موافقت کنند که به طور جدی از محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنند. به گفته وی 70 درصد موارد

مالاریا در مناطق روستایی به دلیل تماس مستقیم با دام و 25 درصد موارد در مناطق شهری عمدتاً به دلیل مصرف لبنیات غیر پاستوریزه رخ می دهد. مصرف عمده لبنیات بر عهده شهروندان است اما در روستاها و دامداری ها نمی توان از تماس انسان و دام جلوگیری کرد، باید منتظر ماند و دید کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای حل این مشکل چه تصمیمی خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید  آشنایی با قرص لیپوفیکس و عوارض جانبی این دارو

علائم مالاریا چیست؟

مالاریا یک باکتری مسری است که عمدتاً از طریق شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی غیر پاستوریزه از حیوانات به انسان منتقل می شود. علائم مالاریا می تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد. علائم و نشانه‌های مالاریا مشابه آنفولانزا است و شامل تب، لرز، تعریق، ضعف، خستگی، کمردرد، درد مفاصل و ماهیچه‌ها و سردرد است. این علائم پس از چند هفته تا چند ماه ناپدید می شوند و باز می گردند. در برخی افراد، مالاریا می تواند مزمن باشد و علائم آن حتی پس از درمان چندین سال ادامه داشته باشد.

علت بیماری:

این یک نوع باکتری به نام بروسلا است. این میکروب ها انواع مختلفی دارند. یکی از انواع باکتری ها که عمدتاً در گوسفند و بز یافت می شود، مهم ترین عامل بیماری در انسان است.

شرایط میزبان و محیطی:

تب مالتی بیماری عمدتاً در مردان بالغ به ویژه کشاورزان، دامداران، چوپانان، قصابان، کشتارگاه ها و دامپزشکان است. پرسنل آزمایشگاه نیز در معرض خطر ویژه ای هستند اما در کشور ما هم زن و کودک و هم مرد در معرض خطر دامپروری هستند به همین دلیل 55 درصد بیماران مرد و بقیه زن و کودک هستند. اگر مراکز پرورشی استانداردهای بهداشتی را رعایت نکنند، تب مالتیز شایع‌تر است.

ازدحام در مناطق پرباران، کمبود نور خورشید و فعالیت‌های غیربهداشتی در فرآیند تهیه شیر و گوشت به گسترش تب مالت کمک می‌کند.

و گاهی ماه می ماند. این باسیل در پنیر تازه و غیر پاستوریزه تهیه شده از شیر خام به مدت یک هفته زنده می ماند و با انجماد از بین نمی رود. این ارگانیسم در خاک خشک آلوده، ادرار، مدفوع، ترشحات واژن و محصولات حیوانات آلوده تا چهل روز زنده می ماند و در خاک مرطوب بسیار مقاوم تر است.

بروسلا 6 روز در ادرار، 6 هفته در غبار، 10 هفته در آب و خاک و تا 4 ماه در کره باقی می ماند و در دمای 60 درجه در 10 دقیقه از بین می رود.

مجموعه: مجله اینترنتی تشویقی


دیدگاهتان را بنویسید