طرز تهیه حلوا شکری
حلوا شکری خوراکی است که از کنجد کوبیده (ارده) و شکر ساخته میشود. این خوراکی امروزه در طعم های مختلف و بسته بندی های گوناگون در ایران تهیه و به بازار عرضه میشود.
این خوراکی از خوراکی های مقوی و پرکالری و کم حجم محسوب شده و تنها در ایران و چند کشور دیگر تولید می شوند. به لحاظ وجود شکر در حلوا شکری، استفاده از آن می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مضر باشد. شیرینی حلوا ارده (حلورده) که نوع سنتی تر این خوراکی است، از عصاره کشمش بدست میآید.
شما می توانید با هر چیزی پیمانه بزنید حتما نباید لیوان باشد فقط همه مواد را با همان پیمانه اندازه بزنید و قالب هم هر چیزی می تواند باشد به جز طرح دار می تواند تخت باشه گرد و یا مربع فقط ساده باشد و شیر خشک هم از هر شیری که طعم آن برای شما خوشمزه است استفاده کنید شیر خشک ساده باشد طعم دار مثلا عسلی نباشد.
مواد لازم جهت تهیه حلوا ارده:
-
شیر خشک: یک پیمانه -
پودر قند یا پودر شکر: یک پیمانه -
ارده: دو سوم پیمانه -
خلال پسته، خلال بادام و کنجد برای تزیین
طرز تهیه حلوا ارده:
یک لیوان شیر خشک را حتما الک کنید با یک لیوان پودر قند یا پودر شکر خود شکر نمی شود و شیرینی کاملا مناسبی دارد پس آن را کم نکنید و حتما الک کنید با شیر خشک مخلوط کنید بعد نیم لیوان کمی بیشتر ارده را به آن اضافه کنید و با قاشق ترکیب کنید و بعد با دست خوب مخلوط کنید خمیر حالت بریده بریده دارد.
کف و دیواره قالب مورد نظر را سلفون یا کیسه فریزر بکشید کف قالب را خلال پسته یا مغز پسته یا کنجد بریزید البته می توانید هیچ کدام را نریزید و حلوا شکری ساده داشته باشید.
بعد خمیر را داخل قالب ریخته و خوب فشرده کنید و سطح حلوا را صاف کنید و مجددا خلال پسته بریزید و سلفون را روی سطح حلوا بکشید و قالب را به مدت شش تا هفت ساعت داخل فریزر بگذارید.
خواص حلوا ارده
این ترکیبات اگر چه کالری زیادی به بدن می رساند اما مواد مغذی کم تری را تامین می کنند. مهم ترین نکته ای که در حلوا شکری وجود دارد، چربی آن است.
اگر حلوا شکری واقعا از روغن کنجد تهیه شده باشد که سرشار از اسید های چرب غیر اشباعی نظیر امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است، می تواند اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند، البته به شرطی که به خوبی فرآوری شده باشد و در حرارت مناسب تهیه شده و شرایط نگهداری آن ها نیز مناسب باشد
این چربی ها علاوه بر تامین کالری برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید است.
به غیر از ترکیبات یاد شده نظیر قند های ساده که با فیزیولوژی بدن خیلی سازگاری نداشته و مناسب نیستند، اسیدهای چرب آن، ویتامین ها و املاح موجود در کنجد برای بدن مفید هستند. می دانیم که هر چه قدر سرانه ی مصرف قند افزایش پیدا کند به دنبال آن بروز بیماری های غیرعفونی افزایش پیدا می کند.
این گونه غذاها به صورت تفننی و گاه گاهی لازم است اما به میزان زیاد و به دفعات نباید از آن ها استفاده کرد اما کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، چربی خون دارند و یا مبتلا به دیابت هستند نباید از این ماده استفاده کنند.
برای بچه ها حلوا شکری می تواند غذای جایگزین در وعده صبحانه و برای بچه هایی که کم وزن هستند می تواند میان وعده خوبی باشد.
اما یک نکته ی مهم که در مورد ارده یا روغن کنجد وجود دارد توجه به کیفیت ارده است. اگر ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه های سازنده حلوا شکری و ارده، روغن های دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می برد.
قابل توجه است که برخی کارخانه های سازنده از ترکیبات اصلی و تهیه فرآورده های کنجد استفاده نمی کنند. حلوا شکری طبیعی و ارده باید از کنجد و روغن کنجد خالص تهیه شوند.
مهم ترین ویژگی حلوا ارده روغن آن به نام ارده است که در مقایسه با کره، چربی های زیان باری ندارد.
طرز تهیه حلوا آناناس با طعمی شگفت انگیز
طرز تهیه حلوا لبو به دو روش + فیلم
طرز تهیه حلوا اوماج خوشمزه و خوش طعم
طرز تهیه حلوا آرد برنج (ترحلوا) خوشمزه و مجلسی + فیلم
طرز تهیه خوشمزه ترین دسرها با بیسکویت ساقه طلایی
طرز تهیه فرنی فوق العاده لذیذ و خوشمزه با ۴ روش متفاوت