به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، بیشتر سبزیجات به طور طبیعی چربی و کالری کمی دارند و کلسترول همگی آنها تقریبا صفر است.
سالم ترین سبزیجاتی که در فصل تابستان به راحتی در دسترس هستند و برای سلامتی باید مصرف شوند عبارتند از:
پیاز و خواص فوق العاده آن
سبزیجات از خانواده پیاز مانند تره، سیر و غیره آنتی اکسیدان های ضد سرطان هستند و دارای فواید فیتوشیمیایی هستند که از سرطان ریه و پروستات محافظت می کنند.
علاوه بر خواص ضد سرطانی، 5 دلیل دیگر برای خوردن پیاز وجود دارد: ضد انعقاد، مسکن درد، کاهش دهنده فشار خون، خون ساز و استخوان ساز.
ذرت و کاهش سرطان
ذرت پخته حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها مانند لوتئین است که با نابینایی در افراد مسن مبارزه می کند.
ذرت سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، اسید فولیک و ویتامین C و همچنین پتاسیم، فسفر و منگنز است.
انواع مختلفی از فیبرهای محلول و نامحلول در ذرت به وفور یافت می شود. هر 100 گرم ذرت 5 درصد نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند و مصرف آن در کاهش خطر سرطان روده بزرگ و کاهش کلسترول خون بسیار موثر است.
نخود فرنگی را از دست ندهید
مصرف روزانه نخود سبز به همراه سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. نخود فرنگی حاوی موادی برای تقویت سلامت استخوان ها است و همچنین منبع غنی ویتامین B6 و اسید فولیک است.
نخود فرنگی همچنین منبع خوبی از ویتامین های B2، B1 و B3 است که همگی برای متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند.
کلم پیچ هم بخور
برگ های سبز این نوع کلم سرشار از ویتامین C است. آنتی اکسیدانی که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و در کاهش سطح LDL یا کلسترول بد موثر است.
یک فنجان کلم پیچ خرد شده 33 کالری دارد که 9 درصد نیاز روزانه به کلسیم را تامین می کند. همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است. مزایای سلامت کلم تا حد زیادی با محتوای بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های K، A و C و مواد مغذی مانند گوگرد مرتبط است.
کلم بروکلی
سرشار از آنتی اکسیدان های ضد سرطان است. در یک مطالعه، مردانی که 5 وعده یا بیشتر از سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی در هفته مصرف می کردند، 50 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه در یک دوره 10 ساله بودند.
فلفل قرمز
یک فلفل دلمه ای متوسط تنها ۳۲ کالری دارد و سرشار از ویتامین C است. مصرف این نوع فلفل به دلیل وجود ویتامین B6 و اسید فولیک به پیشگیری از تصلب شرایین در افراد دیابتی کمک می کند که منجر به بیماری قلبی می شود.
هر دوی این ویتامین ها هموسیستئین را کاهش می دهند. مولکولی خطرناک که عروق خونی را از بین می برد و حملات قلبی و سکته را افزایش می دهد.
اسفناج
سرشار از کاروتنوئیدها است که سلامت چشم را تقویت می کند و به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که فلاونوئیدهای موجود در اسفناج باعث کاهش تقسیم سلول های سرطانی در معده و پوست می شود و همچنین باعث کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود. نئوگزانتین و ویولاکسانتین از جمله مواد ضدالتهابی هستند که در اسفناج یافت می شوند.
جوانه یونجه
این منبع غنی از بتاکاروتن است. آنتی اکسیدانی که از سرطان ریه و پوست محافظت می کند و سلامت مو، لثه، ناخن، غدد، استخوان ها و دندان ها را بهبود می بخشد. جوانه یونجه همچنین منبع خوبی از ویتامین E برای جلوگیری از حملات قلبی و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه است.
کلم پیچ
آنتی اکسیدان های موجود در این کلم منجر به خنثی سازی رادیکال های آزاد سرطان زا می شود. خوردن فقط نصف فنجان کلم بروکسل 80 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می کند. کلم بروکسل و مصرف منظم آن به مبارزه با بیماری های قلبی و جلوگیری از خطر ابتلا به آب مروارید کمک می کند.
شلغم
حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان های ضد سرطان است و لوتئین موجود در آن به حفظ سلامت چشم کمک می کند.