با دلگرم همراه باشید تا شما را با راه های مناسب برای درمان مو خوره آشنا کند.
کمتر خانومی پیدا میشه که موهای بلند داشته باشه و موخوره رو تجربه نکرده باشه. موخوره به یک یا چند شاخه شدن انتهای موها گفته میشه که اگه بهش رسیدگی نشه پیشرفت میکنه و نه تنها باعث ضعیف شدن موها میشه بلکه باعث کوتاه و بلندی انتهای مو و ایجاد ظاهری ناخوشایند در موها میشه.
به همین دلیل در این مطلب در مورد موخوره و انواع روش های پیشگیری از اون و مراقبت از موها صحبت میکنیم و نکاتی رو برای درمان موخوره و خلاصی از اون پیشنهاد میدیم.
در مطالب قبلی در مورد درمان ریزش مو و همچنین ماسک های طبیعی برای تقویت موهای آسیب دیده صحبت کردیم که در لینکش میتونید مطالعه بفرمایید.
دلایل بروز موخوره
- این آسیب می تواند از سشوار زدن زیاد، برس زدن مکرر با برس زبر، رنگ کردن مکرر مو و دکلره کردن، شامپوهای اسیدی یا قلیایی، فر دائمی و… ناشی شود. موهای خشک بیشتر دچار این مشکل می شوند.
- موخوره عمدتا در موهای سر دیده می شود، ولی در ابروها و نواحی دیگر بدن هم ممکن است آن را مشاهده کنیم. رنگ کردن ابروها از عواملی است که می تواند در این ناحیه ایجاد موخوره کند.
- سایش دو قسمت پوست روی یکدیگر، مثل بازو به پوست تنه یا سایش پوست با پارچه و لباس و همچنین خشک کردن خشن بدن با حوله بعد از استحمام نیز ممکن است باعث بروز این عارضه شود.
- حرارت و نور آفتاب هم می تواند شکنندگی و دو شاخه شدن موها را ایجاد کند. در جایی مثل شمال کشور، اگر یک مرد مدت زیادی زیر آفتاب باشد، ممکن است موهای بدنش دچار چنین وضعی بشود.
- در بعضی موارد سوء تغذیه هم این حالت را ایجاد می کند که این مورد اخیر چندان شایع نیست.
- موخوره در هر سنی ممکن است در موها ایجاد شود و بنا بر آسیبی که به ساقه مو وارد می آید، حتی در سنین کودکی هم امکان پیدایش موخوره وجود دارد.
- با وجود تمام مضراتی که برای مواد شیمیایی و وسایلی که برای صاف کردن مو از آنها استفاده می شود، گفته شد، باز هم افراد به سراغ این موارد می روند.
- به همین دلیل بهتر است حداقل از راهکارهایی استفاده شود که کمتر به مو آسیب برسد. مثلا بهتر است بین دفعات رنگ کردن مو، فاصله های چند ماهه بگذارید یا از تغییر رنگ های خیلی شدید پرهیز کنید.
- از رنگ ها و تکنیک های استاندارد و صحیح استفاده کنید و برای این کار از افراد خبره که در زمینه رنگ کردن متبحر هستند، کمک بگیرید.
- از اتوی مو تا جایی که ممکن است استفاده نکنید و برای شانه کردن موها از شانه های دندانه درشت بهره بگیرید.
- برای نوک موهای درهم رفته خود از نرم کننده هایی استفاده کنید که مخصوص داخل حمام، بعد از استحمام یا بین دفعات حمام رفتن هستند.
- سعی کنید این نرم کننده ها مناسب باشند و خیلی چرب و سنگین نباشند تا زمانی که لازم است و می خواهید، بتوانید به راحتی آنها را بشویید.
- سشوار را روی درجه ملایم بگذارید و آن را خیلی نزدیک به موهای سر نگیرید.
- اگر به مو آسیب شدید وارد شده، تا موی سالم جایگزین آن نشده است، از وارد کردن آسیب بیشتر پرهیز کنید و از روش هایی که تحریک کننده هستند، بهره نگیرید.
راه پیشگیری از آسیب موخوره به موها
غیر از درمان های گیاهی ذکر شده برای معالجه موخوره می توانید:
- نوک موها را کمی کوتاه کنید.
- از برس ها و شانه هایی از جنس مواد طبیعی (چوب و…) استفاده کنید.
- از روغن های گیاهی به موهایتان بمالید.
- از شامپو های طبیعی که اسیدی و قلیایی نیستند، استفاده کنید.
- هنگام شستشوی موها از آب خیلی گرم استفاده نکنید.
- کمتر از سشوار استفاده کنید.
- گاهی موهایتان را ببافید.
مناسب ترین راه ها برای درمان موخوره
راه هاى متفاوتى براى درمان موخوره وجود دارد:
- يك ليوان شيرين بيان را در سه ليوان آب جوشيده بريزيد و بگذاريد 10 دقيقه بجوشد و آرام آرام دم بكشد. بعد از اين كه سرد شد، آن را صاف كنيد و هر روز از اين مايع به موى سرتان بماليد. پس از مدت كوتاهى متوجه خواهيد شد موخوره تان درمان شده است.
- ريشه كنجد را در آب جوش خيس كنيد و بگذاريد 15 دقيقه به همين حالت بماند. بعد از آن ريشه كنجد را به مدت 30 دقيقه در آب جوش، بجوشانيد؛ مايع صاف شده را به موهايتان بماليد.
- موهايتان را در آب ِ جوشانده تخم پياز قرار دهيد.
- استفاده از جوشانده گل بابونه و گل ختمى به صورت ماهى يكبار، براى درمان موخوره مفيد است.
- در يك لگن آب چند قطره آمونياك بريزيد و موهايتان را با آن بشوييد.
- به مقدار مساوى قهوه خام، نخود خام، روناس و زرده تخم مرغ را مخلوط كنيد و به صورت خمير در آوريد و به موهايتان بماليد. صبح موهايتان را بشوييد و با روغن زيتون چرب كنيد.
- گل ريواس، شاه تره و سدر را به ميزان مساوى در آب خيس كنيد و پس از اين كه 24 ساعت ماند، مايع صاف شده آن را به سر بماليد.
- نيم كيلو آرد نخود خام را با 200 گرم برگ مورد و نيم كيلو حنا مخلوط کنيد، سپس آن را به پنج قسمت تقسيم كنيد و پنج شب پشت سر هم با زرده تخم مرغ به سر بماليد.
- روغن بادام و بنفشه و كتيرا براى درمان موخوره مفيد است.
- غير از درمان هاى گياهى ذكر شده براى معالجه موخوره، به موارد زير توجه كنيد:
- نوك موها را چند سانتيمتر كوتاه كنيد.
- از برس ها و شانه هايى از جنس مواد طبيعى ( چوب و …) استفاده كنيد.
- از روغن هاى گياهى به موهايتان بماليد.
- از شامپو هاى طبيعى كه اسيدى و قليايى نيستند استفاده كنيد.
- هنگام شست و شوى موها از آب خيلى گرم استفاده نكنيد.
- كمتر از سشوار استفاده كنيد.
- گاهى موهايتان را ببافيد.
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم
مرجان امینی