خبرگزاری مهر، گروه استان ها – نیره شفیعی پور: یزد همیشه یکی از مراکز تولید مرغ در کشور بوده است و در آماری که پیش از این توسط جهاد کشاورزی و سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان ارائه شده بود ، تولید مرغ بیش از نیاز یزد و برخی دیگر است از این محصولات به استانهای دیگر صادر شده است.
با آغاز بحران در مرغداری ها ، بخش قابل توجهی از آن مربوط به ضعف در سیستم توزیع دام از یک سو و افزایش قیمت این مواد اولیه از سوی دیگر باعث کاهش تولید می شود. طیور در یزد رخ داده است.
در دو سال گذشته برخی از مرغداری ها با سرمایه در گردش کمتر نتوانستند دوام بیاورند و شروع به جمع آوری و تعطیل واحد های خود کردند ، اما بیشتر مرغداری ها وضعیت را ادامه داده و بهبود بخشیدند.
قیمت 25000 تن مرغ نیز رضایت مرغداران را جلب نکرد
افزایش نرخ دام چالش بسیاری از مرغداری ها در یزد است و دامنه این چالش ها به سبد غذایی انسان نیز رسیده است ، زیرا قیمت مرغ به طور ناگهانی از 17000 تن در هر کیلوگرم به نزدیک 25000 تن رسیده است ، اما این افزایش قیمت ها نمی تواند مرغداران را راضی کند.
بسیاری از مرغداری ها پرورش مرغ را متوقف کرده اند ، اما برخی دیگر ، با همکاری بسیار خوب با آژانس های مسئول ترحم و دلسوزی برای مردم ، تمام تلاش خود را کرده اند تا مردم یزد را بدون مرغ نگذارند.
در شرایطی که در بیشتر استان های کشور مشکل کمبود مرغ وجود داشت ، استان یزد با کمترین مشکل زندگی می کرد و اگرچه تولید مرغ به شدت کاهش یافت ، اما روند توزیع مختل نشد و با مکانیزم های مختلف ، مرغ با هر ترفندی روی میز مردم رسیدند.
آغاز موج جدیدی از مشکلات مرغداران یزدی
اما اکنون موج جدیدی از مشکلات طیور آغاز شده است و به نظر می رسد اگر پیش بینی و برنامه ریزی مناسب انجام نشود ، طی چند ماه آینده یزد با مشکلات جدی در این زمینه روبرو خواهد شد.
مرغداران یزد شکایات زیادی از توزیع دام دارند ، اما این تنها یکی از مشکلات آنها در تولید مرغ است.
مرغداران می خواهند با مراجعه به استاندار و جهاد کشاورزی قیمت مرغ را افزایش دهند زیرا معتقدند با قیمت فعلی قادر به مدیریت پرندگان خود نیستند ، در حالی كه در استان های یزد همسایه قیمت مرغ بیشتر است و این یزد را با مشكلات روبرو می كند. .
یکی از تولیدکنندگان مرغ در استان یزد در این باره به خبرنگار مهر گفت: مرغداری اکنون به صنعتی پر خطر تبدیل شده است و با بی احتیاطی و عدم برنامه ریزی در این زمینه ترجیح می دهم در فصل جدید جوجه ریزی را شروع نکنم.
ما سرمایه خود را به اموال و سپرده های بانکی منتقل می کنیم
محمدرضا زارعی ادامه داد: حیوانات مورد استفاده فرآیند توزیع مناسبی ندارند و گاهی اوقات طی 15 روز پس از جوجه ریزی به ما می رسند که خسارات زیادی برای ما به دنبال دارد در حالی که در بسیاری از موارد مجبور به خرید رایگان مواد اولیه هستیم. اصلاً سودآور نیست.
وی گفت: “از طرف دیگر ، دستمزد كارگران افزایش یافته ، هزینه آب و برق سر به فلك كشیده و تولید دیگر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل بسیاری از همكاران ما تصمیم گرفته اند كه جوجه ریزی جدید را آغاز نكنند.”
زارعی اظهار داشت: به نظر می رسد دست دلالان و واسطه ها درگیر است كه اجازه نمی دهند گاوها به موقع به مرغداران برسند ، زیرا طبق گزارشاتی كه مسئولان داده اند همه چیز خوب است اما ما نمی دانیم چرا مشکلات زیادی در توزیع وجود دارد. “
وی افزود: تا زمانی که قیمت مرغ بالا نرود ، تولید با این نرخ سرمایه گذاری و هزینه های همراه آن توجیه اقتصادی ندارد و اگر سرمایه خود را به دارایی یا سپرده بانکی تبدیل کنیم ، سود بی دردتری خواهیم داشت و حداقل ضرری نخواهیم داشت. . “
مردم دیگر توانایی تهیه مجدد قیمت مرغ را ندارند
در آن سوی این سکه ، افرادی حضور دارند که همان قیمت 24900 تن برای آنها گران است و بسیاری از خانواده ها توانایی خرید آن را ندارند.
در این شرایط ، برنامه ریزی مناسب یا تصمیم گیری اصولی و اصولی لازم است تا از یک سو ، مرغداران آسیب نبینند و از طرف دیگر ، مردم مجبور نشوند این پروتئین را از سبد غذایی خود مانند گوشت قرمز حذف کنند. ، با افزایش قیمت مرغ یا مصرف آن را به حداقل برسانید.
البته برخی از راه حل های طولانی مدت توسط برخی پیشنهاد شده است اما هنوز عزمی برای اجرای آنها وجود ندارد. به عنوان مثال نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد بارها بر لزوم تولید دام و خوراک دام در کشور و خودکفایی هیچ اقدام جدی در این زمینه انجام نشده است.
راه حل جمعه یزد من باید مشکل تهیه حیوانات را حل کنم
آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار با مقامات مختلف از وزرا گرفته تا مدیران کل استانها بارها تأکید کرد که کشور ما ظرفیت تولید ذرت ، جو و سایر مواد اولیه دامی را دارد و دولت باید مشوق هایی را فراهم کند تا هر استان حداقل بتواند ملاقات کند نیازهای او در این زمینه
البته ، در این شرایط نیاز به برنامه های کوتاه مدت و پیگرد قانونی جدی مسئولان و معتمدان وجود دارد ، همانطور که در کارگروه های مختلف بحث شد ، مشکلی در تأمین مشارکت وجود ندارد و تفاوت در توزیع آنها وجود دارد ، که با کمی نظارت دقیق ، نکته نقض می شود. خواهد بود. مسئولانی که دائماً متعجب می شوند باید به خاطر داشته باشند که این مشکل باید مدیریت شود و اگر آنها به طور مداوم و جدی با این مشکل مقابله نکنند ، کمبود مرغ در یزد طی دو یا سه ماه آینده بحران ایجاد می کند.
اگرچه در حال حاضر مشکل جدی در تولید و توزیع مرغ در استان یزد نسبت به سایر استانهای کشور وجود ندارد ، اما اگر این مشکل مدیریت نشود و مرغداران در فصل جدید جوجه ریزی نکنند ، در این زمینه با بحران جدی روبرو خواهیم شد. حوزه.
مسئولان که مدام تعجب می کنند باید توجه داشته باشند که مدیریت این مشکل ضروری است و اگر به طور مداوم و جدی به این مشکل نپردازند ، کمبود جوجه در یزد طی دو یا سه ماه آینده بحران ایجاد می کند.
در حال حاضر ، به گفته معاون وزیر تجارت و توسعه تجارت صمت از استان یزد ، توزیع گوشت مرغ در استان یزد مشکل جدی ندارد.
روزانه 100 تن مرغ در یزد توزیع می شود
علی افشارپور در گفتگو با گزارشگر بیشتر وی گفت: هم اکنون بالغ بر 100 تن مرغ در استان توزیع می شود که البته نسبت به گذشته اندکی کاهش یافته اما نیازهای روزمره مردم را برآورده می کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه به دلیل همکاری تولیدکنندگان و مرغداران استان تولید و توزیع خوبی از گوشت مرغ در استان یزد انجام شده است که در این شرایط اقتصادی قابل تحسین است.
اگرچه مرغداران و تولیدکنندگان استان یزد در روند تولید همیشه صبور و پایدار بوده اند ، اما به نظر می رسد در صورت حل نشدن مشکلات مرغداران ، به زودی با کاهش جوجه کشی روبرو خواهیم شد که این امر باعث کاهش تولید و افزایش قیمت ها می شود. راه ایجاد بحران در آینده نزدیک. بنابراین ، پیش از رسیدن به روزهای حساس ، انتظار می رود که یک راه حل جدی برای این مشکل پیدا شود.