به گزارش سلام نو، روزنامه همشهری نوشت: گزارش عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال گذشته منتشر شد و بر اساس آن، ایران از دومین سالگرد ورود 3 میلیون گردشگر خارجی تاکنون 2.5 میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. نیمی از 1400 . این درحالی است که همهگیری کرونا در سراسر جهان ادامه دارد و ایران نیز با سختترین تحریمهای باقی مانده از دوران خروج ترامپ از برجام مواجه است.
کدام کشورها بیشترین گردشگر خارجی را در ایران دارند؟
پیش از این معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همشهری خبر داده بود که 4 کشور همسایه ایران شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان بیشترین تعداد گردشگر ورودی از ابتدای سال به کشور را به خود اختصاص داده اند. . امسال. گردشگرانی که به ایران سفر می کردند بیشتر با هدف زیارت و معالجه به ایران آمده بودند، از این رو ایران در یک سال گذشته توانست بیشترین درآمد را از محل ورود گردشگران به ایران از مقصد گردشگری زیارتی و درمانی جذب کند.
دولت سیزدهم از ابتدا بر توسعه گردشگری داخلی تمرکز کرد و سپس به دلیل بسته بودن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا که بیش از 2 سال به طول انجامید، قصد داشت بخشی از صنعت گردشگری ایران را تا این زمان زنده نگه دارد. محدودیت های سفر کاهش یافت عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این زمینه بسیار تلاش کرد و موفق بود و اولین ویزای ورود به ایران پس از 2 سال سفر مطلق به کشور با تصمیم ستاد ملی برای رسیدگی به این موضوع صادر شد. کرونا بر این اساس، ایران با وجود همه محدودیتها، از سفر تنها 3 میلیون گردشگر خارجی به کشورش و از گردشگران کشورهای همسایه، توانست در یک سال 2.5 میلیارد دلار درآمد کسب کند.
در زمینه سفرهای داخلی نیز پس از رفع ممنوعیت های ناشی از شیوع کرونا در کشور رونق زیادی داشته است. عزت الله ضرغامی سال گذشته با بیان اینکه سونامی صفر در نوروز 1401 راه اندازی می شود، گفت: این پیش بینی نیز محقق شد و میلیون ها ایرانی پس از 2 سال خانه نشینی راهی جاده ها و مقاصد گردشگری کشور شدند.
بر اساس آنچه که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان گزارش یکساله عملکرد این وزارتخانه منتشر کرد، از نیمه دوم سال 1400 تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل از آن 40 سفر داخلی افزایش داشته است. درصد
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد تنها در نوروز 1401 بیش از 52 میلیون نفر در مراکز اقامتی رسمی کشور شب را سپری کردند. آماری که رشد ۴۰ درصدی گردشگری داخلی را تایید می کند. طی 20 روز اول فروردین 6 میلیون مسافر دریایی در کشور تردد کردند و افزایش 300 درصدی سفرهای ناوگان دریایی به ثبت رسید. این در حالی است که 90 درصد سفرهای ایرانیان در این مدت در جاده های کشور ثبت شده است. بین استان های کشور تردد 52 میلیون و 800 هزار خودرو ثبت شده است. 5.5 میلیون گردشگر نیز تهران را به مقصد سایر استان ها ترک کردند.
بر اساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، در نوروز 1401 پس از رفع محدودیت سفر و تشنگی ایرانیان به سفر، بیش از 90 درصد ظرفیت اقامتی کشور اشغال شد و تعداد بازدید از اماکن میراث فرهنگی. در مناطق مختلف کشور، موزه ها و مراکز تاریخی بیش از 80 درصد نسبت به نرخ مشابهی افزایش یافته است.
سال گذشته سهم گردشگری در اقتصاد ایران 3.1 درصد بود که از ابتدای نوروز 1401 به 4.1 درصد افزایش یافته است. سال گذشته بر اساس آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ایران با رشد منفی 45 درصدی در اقتصاد گردشگری مواجه بود و تنها 144 هزار میلیارد تومان از این محل درآمد کسب کرد، اما امسال این رقم به 202 هزار رسید. میلیارد تومان.
کارشناسان صنعت گردشگری پیش بینی می کنند گردشگری ایران در سال 2025 و در زمان همه گیری کرونا احیا خواهد شد. اما اکنون همزمان با روزهای پایانی مذاکرات برای احیای برجام و با توجه به رشد صنعت گردشگری کشور در دوران پسابرجام، به نظر می رسد گردشگری کشور در مدت زمان کوتاه تری نسبت به حال حاضر دوباره رونق بگیرد. و درهای ایران نه تنها به روی همسایگان، بلکه برای گردشگران از سراسر جهان باز است و سود صنعت گردشگری بیش از هر صنعت دیگری به اوج نزدیک خواهد شد.