دبیرخانه ملی نظارت بر آسیب ها و معلولیت های اجتماعی در کشور افتتاح شد



به گزارش ایرنا ، وحید قبادی دانا روز دوشنبه در مراسم افتتاح دبیرخانه ملی نظارت بر آسیب های اجتماعی و معلولیت ها با افتتاح سیستم نظارت با حضور وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شریعتمداری افزود: سازمان بهزیستی به عنوان سازمان حمایت و تخصصی در زمینه معلولین ، زنان سرپرست خانوار ، کودکان دارای مراقبت های ناکارآمد و افراد مسن فعال هستند و نقش موثری در زمینه آسیب های اجتماعی دارند. بهزیستی با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تمرکز وی بر پنج آسیب اجتماعی ، بهزیستی برای جلوگیری از این آسیب ها و مدیریت و کنترل آنها اهتمام ورزید.

وی ادامه داد: ما باید نظارت صحیحی بر آسیب های اجتماعی در کشور داشته باشیم که در سطح ملی ، استانی و شهری در قالب مطالعات مختلف و مطالعات متعدد انجام شد. جای خالی محله بر آسیب های اجتماعی متمرکز بود و نظارت بر آن خالی بود که با راه اندازی مراکز خدمات اجتماعی در سطح 2527 نقطه در محله ها به این مهم دست یافتیم.

رئیس سازمان رفاه اجتماعی در مورد نیاز دبیرخانه ملی به نظارت بر آسیب ها و معلولیت های اجتماعی گفت: با توجه به اینکه نوع و نوع آسیب ها و عوامل خطر و محافظ آسیب در هر منطقه ممکن است متفاوت باشد ، به عنوان مثال یک پدیده خودکشی که در استان کهگیلویه و بویراحمد رخ می دهد. “این با خودکشی در نیاوران ، تهران متفاوت است. هر دو جنس خودکشی می کنند ، اما چه عواملی می تواند در کدام منطقه رخ دهد ، بر اساس کدام فرهنگ ، می تواند متفاوت باشد.

قبادی دانا افزود: اگر بتوانیم آسیب های اجتماعی را یكی و بر اساس مدیریت پرونده ، یكی ردیابی كنیم و عوامل خطرزا و محافظ را شناسایی كنیم ، می توانیم گام بلندی در این راه برداریم. علت آسیب های اجتماعی متنوع است و دلایل مختلف اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و … وجود دارد و البته همه دستگاه ها و نهادها در پیشگیری از آسیب های اجتماعی نقش دارند. در کنترل آسیب های اجتماعی ، البته سازمان اجتماعی باید مطابق قانون عمل کند و دستگاه های مختلف در زمینه های مربوطه باید تأمین اجتماعی را همراهی کنند.

نیاز به فعالیتهای مرزی بیشتر برای جلوگیری از ورود کودکان کار

رئیس سازمان کمک های اجتماعی کشور گفت: در بحث کودکان کار و بی خانمان ، الگوی مناسبی بر اساس آسیب شناسی فعالیت های گذشته تدوین شده و در تهران در حال استفاده است. طبق آمار 949 کودک سازمان یافته در تهران ، بیش از 80٪ آنها افغان و بقیه پاکستانی هستند. براساس آمار و اسکن عنبیه چشم و اطلاعات بیومتریک ، بیش از 80٪ کودکان کار و خیابان در تهران ، اتباع خارجی هستند.

بیشتر بخوانید  مشارکت در مأموریت جنگ نرم مهمترین جنبه بسیج دانشجویی است - مهر نیوز | اخبار ایران و جهان

قبادی دانا افزود: این آمارها نشان می دهد گروه هایی مانند وزارت کشور ، وزارت شهروندان و مرزبان باید فعالیت بیشتری داشته و عملکرد بهتری داشته باشند. آنچه در کشور همسایه اتفاق می افتد به طور طبیعی ممکن است بر آمار این کودکان تأثیر بگذارد.

ضمیمه اطلاعات ثبت نیروی انتظامی و پزشکی قانونی به سیستم اطلاعات دبیرخانه برای نظارت بر آسیب

رئیس سازمان رفاه اجتماعی کشور گفت: در ارتباط با موضوع نظارت ، علاوه بر مطالعات و بررسی ها و ارزیابی از جمعیت تهران ، سیستم های ثبت نام در سیستم کمک های اجتماعی به عنوان سامانه 123 و صدای مشاور 1480 می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار دهد. مراکز مسکن مثبت می توانند محله را رصد کنند.

قبادی دانا افزود: پیوستن به اطلاعات ثبت نیروی انتظامی و پزشکی قانونی و سایر گروه های فعال در زمینه آسیب های اجتماعی به سیستم اطلاعاتی کمک های اجتماعی می تواند اطلاعات کامل تری درباره فعالیت های اجتماعی ایجاد کند. البته اگر مسئله کودک معتاد بدون مراقبت در استانی مانند سیستان و بلوچستان یکی از آسیب های اجتماعی آن استان باشد ، ممکن است این مشکل در اولویت استان یزد نباشد. بنابراین ، به دلیل منابع محدود ، لازم است منابع بهینه و اقدامات م effectiveثر صرف شود و بتوان از این فعالیت ها بازخورد مناسبی گرفت.

وی یادآور شد: در جلسه شورای اجتماعی دو سال پیش مطرح شد که آمار ، اطلاعات و مطالعات زیبایی ارائه می شود ، اما در کف خیابان متاسفانه چیز دیگری می بینیم که نشان می دهد ارتباط ما با جامعه و شهر است نحو صحیح و منظم و دبیرخانه نظارت بر آسیب اجتماعی می تواند به ایجاد این پیوند کمک کند تا اقدامات موثری انجام شود.

فرصت اجرای برنامه های پیشگیری از طریق پایش معلولیت

رئیس سازمان کمک های اجتماعی کشور گفت: در رابطه با نظارت بر معلولیت ، این مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود. پیشگیری از معلولیت ، توانبخشی و توانمند سازی خانواده و سایر اقدامات قابل انجام در رابطه با معلولیت جایی برای نظارت بر وقوع معلولیت ندارد ، که با افتتاح این دبیرخانه در سطح ملی در مرکز رفاه اجتماعی و در همان زمان امکان پذیر است. زمان در دبیرخانه های استانی. به ما امکان می دهد ارزیابی های لازم را در رابطه با معلولیت های مختلف انجام دهیم. به عنوان مثال ، ناگهان مشاهده می شود كه در یك روستای خراسان شمالی تعداد نابینایان در حال افزایش است و خانواده های مختلف در این روستا بچه های نابینا به دنیا می آورند. این امر مستلزم مداخله موثر ، مشاوره ژنتیک و آزمایش ژنتیکی در این خانواده ها و جلوگیری از نابینایی مکرر با برنامه های پیشگیری است.

بیشتر بخوانید  عکس نوشته عاشقانه ویژه استوری + متن های زیبای رمانتیک برای کپشن

قبادی دانا گفت: هر ساله حدود یک میلیون نفر برای شنوایی غربالگری می شوند و در صورت لزوم هدایت می شوند و اقدامات به موقع انجام می شود. بیایید ببینیم روند ناشنوایی در کشور چگونه است. هر ساله دو تا سه میلیون کودک سه تا شش ساله از نظر بینایی مورد آزمایش قرار می گیرند که در مهد کودک ها انجام شد اما امسال این کار در مراکز مراقبت های اجتماعی در مناطق مختلف شهری و روستایی کشور انجام می شود.

وی تأکید کرد: استخراج این اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها می تواند کمک قابل توجهی در پیشگیری و مداخله انواع معلولیت ها داشته باشد یا از نظر وقوع و شیوع بیماری های ژنتیکی یا تمایل به ایجاد آسیب های اجتماعی متفاوت باشد. به عنوان مثال ، با توجه به آسیب های نخاعی ، می بینیم که در یک استان افراد به دلیل سقوط از درخت و ارتفاع یا در بعضی از نقاط به دلیل تصادفات جاده ای خاص مانند تصادفات موتورسیکلت و اقدامات لازم دچار ضایعات نخاعی می شوند. برای جلوگیری از این آسیب. این می تواند منابع ما را کنترل کرده و کارایی فعالیتهای اجتماعی را بهبود بخشد و بر این اساس این دبیرخانه تشکیل شده است.

اختصاص 2000 میلیارد تن برای قانون حمایت از معلولان

رئیس سازمان مددکاری اجتماعی کشور گفت: قانون حمایت از حقوق معلولان در اسفند ماه سال 96 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در اردیبهشت سال 97 ابلاغ شد ، در حالی که قانون جامع معلولیت ها در سال 83 در مجلس تصویب شد. و تا سال 1997 بودجه ای برای آن تعیین نشده بود.

بیشتر بخوانید  خودت توی خونه به راحتی نان تافتون درست کن | طرز تهیه نان تافتون خوشمزه و به روش نانوایی ها + ترفندهای حرفه ای نانوایی

قبادی دانا خاطرنشان کرد: یعنی از سال 1983 تا 1997 قانون جامع افراد دارای معلولیت تخصیص بودجه نداشت. قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در سال 1997 بودجه 200 میلیارد تنی را پیش بینی کرده است که بودجه ای برای آن وجود نداشته است. پیگیری های انجام شده در سال 1998 مبلغ 1100 میلیارد تومان را بررسی كرد كه 776 میلیارد تومان آن توزیع شد. در سال 1999 ، این میزان به 1300 میلیارد تن رسید که 1250 میلیارد تن آن توزیع شد.

وی افزود: در سال 1400 شاهد 2 تریلیون تن اعتبار در قانون بودجه برای اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستیم که به طور قابل توجهی وضعیت زندگی آنها را بهبود می بخشد ، هرچند تخمین های تخصصی و تخصصی ما اجرای قانون حمایت حقوق و دستمزد افراد معلول در سال 1400 38 هزار و 800 میلیارد تن است که مسیری طولانی است ، یعنی همان دو هزار میلیارد تن اعتبار در نظر گرفته شده است ، این تقریبا کمتر از پنج درصد است از بودجه مورد نظر ، اما به دلیل شرایط کرونر و تحریم های ناامید کننده ، اعتبار یکسانی را ارزیابی می کنیم.

نظارت بر آسیب های اجتماعی امکان اجرای برنامه های موثر

فاطمه رضوان مدنی ، رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان کمک های اجتماعی و رئیس دبیرخانه نظارت بر آسیب های اجتماعی نیز در این مراسم گفت: “نظارت بر آسیب های اجتماعی و عوامل ایجادکننده آن در کشور به برنامه ریزان اجتماعی اجازه می دهد تا برای جلوگیری از وقوع و کاهش آسیب های اجتماعی ، برنامه های اجتماعی م effectiveثرتری را تدوین و اجرا کنید.

رضوان مدنی افزود: برخی از قوانین و اسناد در راس این مجموعه ، سازمان اجتماعی کشور را ملزم می کند تا یک سیستم جامع برای نظارت بر آسیب های اجتماعی ایجاد کند.

وی افزود: در بخش ساختاری در 2527 منطقه ، دبیرخانه ملی و 31 دبیرخانه استانی و مراكز مراقبت اجتماعی تأسیس شده و برنامه ها توسط برنامه ها طراحی و برنامه ریزی شده اند.

در مراسم افتتاح دبیرخانه ملی نظارت بر آسیب های اجتماعی و معلولیت ها ، همراه با افتتاح سیستم نظارت ، با حضور محمد شریعتمداری ، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، کتاب های چاپ شده دبیرخانه نظارت ارائه شد .

دیدگاهتان را بنویسید