طبق گزارش ها آژانس تسنیم از جانب سنندایی ، پروژه تالار مرکزی سنندج یکی از پروژه های نیمه تمام در استان کردستان است که به عنوان سالن فرهنگی در سال 1338 به بهره برداری رسید اما در سال 1382 به منظور ساخت سالن بزرگتر و مدرن تر و توسعه آن. تاسیسات فرهنگی در خیابان امام در سنندج تخریب شد. 18 سال بعد ، هنوز کثیف است و دیگر خبری از عملکرد آن نیست.
به گفته مقامات استانی ، این مجموعه قرار بود در زمینی به مساحت 2500 متر مربع و با استفاده از وام های استانی به مدت 2 سال ساخته شود اما به دلیل اینکه وام های استانی هزینه های ساخت را پوشش نمی دهد ، در لیست پروژه های ملی قرار دارد. در چندین مورد ، تنظیمات به 14 هکتار و 500 متر مربع افزایش یافت.
این محصول نیمه تمام در سنندج به 5 بخش در 5 طبقه تقسیم شده است و دارای 2 سالن سینما ، تئاتر و سالن موسیقی به ترتیب با ظرفیت 1050 و 220 نفر است. پارچه های متعدد ، کارگاه دکور ، کارگاه لباس ، کارگاه نقاشی ، گالری ، سایت اداری ، پارکینگ و مهمانسرای VIP از مشخصات این پروژه است.
باخمان مرادنیا ، استاندار کردستان در جلسه ای که در تاریخ 29 ژوئیه سال گذشته در سنندج با حضور مسئولان استانی برگزار شد ، اعلام کرد: با تخصیص اعتبار لازم ، عملیات اجرایی پروژه تالار مرکزی سنندای به اتمام رسیده و به بهره برداری می رسد بهره برداری تا پایان امسال. استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی آمادگی دارند بودجه كامل را برای اتمام پروژه تا پایان سال 1999 اختصاص دهند.
سخنان استاندار کردستان در حالی بیان شد که نه تنها قول وی تا پایان سال گذشته محقق نشد ، بلکه در تاریخ 12 ژوئیه ، “عبیدولا رستمی” مدیرکل فرهنگ اسلامی و رهنمودهای کردستان اذعان کرد که سنندج در حال حاضر پروژه سالن مرکزی 68٪ از نظر جسمی پیشرفته است. 118 میلیارد حجم اعتبار مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه از سال 1982 آغاز شده است گفت: میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ساختمان ها از جمله ساختمان سالن مرکزی سنندای 90 میلیارد تن و برای تجهیزات ساخت سالن مرکزی 28 است. میلیارد تومان.
رستمی به سفر اخیر سنندای ، کامیاران و دیواندره به مجلس اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس قول داده اند وامی بیش از وام سال 1999 جذب کنند که امیدواریم در اسرع وقت توزیع شود.
محسن فتحی ، رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی ، همچنین از پروژه تالار فرهنگ سنندج بازدید کرد ، جایی که به جای اغراق و تعریف مجدد تعریف فرهنگ ، انتظار می رود وامی را برای این پروژه 18 ساله اعلام کند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ باید یکی از اولویت های اصلی در دیدگاه و رویکرد مسئولان باشد ، گفت: اول از همه ، در دولت ما باید این باور را ایجاد کنیم که فرهنگ یک آیین نیست بلکه یک ضرورت مسلم برای توسعه یک کشور “
نماینده مردم سنندای ، دیواندره و کامران در مجلس افزود: حوزه فرهنگ ریشه تحولات جامعه در ابعاد مختلف است و اگر به آن توجه نشود خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد.
وی به رونق زیرساخت های فرهنگی در توسعه فرهنگ هر منطقه مهم اشاره کرد و تصریح کرد: اگر یک رویداد توسعه مثبت در سایر بخشهای هر کشور و منطقه اتفاق بیفتد ، این مسیر تنها با تقویت بخش فرهنگی و توجه به این مهم و ما در مجلس نمایندگان تلاش خواهیم کرد تا گامهای مهمی در این زمینه در استان کردستان برداریم.
فاطی گفت: با تدوین سند توسعه فرهنگی استان می توان از همه توانمندی های دولتی و غیر دولتی برای برنامه ریزی توسعه متناسب با نیازهای محلی و منطقه ای استفاده کرد.
وی با بیان اینکه اجرای سند توسعه فرهنگی باعث کاهش پراکندگی فعالیت ها و موازی کاری در حوزه فرهنگ می شود ، افزود: ظرفیت مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی برای انجام این مهم در اختیار محققان استان قرار خواهد گرفت.
فاتی از رایزنی اتاق نمایندگان کارستان برای تأمین اعتبار پروژه تالار فرهنگ و محصولات نیمه تمام وزارت فرهنگ و جهت گیری اسلامی در استان خبر داد ، اما زمان اجرای آن مشخص نیست.
انتهای پیام / 481 / ش