داروی پسوریازیس کشف شد! – ستاره


پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی و مزمن است که باعث افزایش تکثیر سلول‌های پوست و ایجاد ضایعات پوسته پوسته شده و فلسی در ناحیه‌ی درگیر می‌شود. فلس‌های ایجاد شده معمولا ملتهب و قرمز هستند و گاهی اوقات ترک می‌خورند و خون‌ریزی می‌کنند. این بیماری برای مدت زیادی بدون درمان باقی‌مانده بود. درمان‌های موجود عمدتا دارای عوارض جانبی هستند و نمی‌توانند نتیجه‌ی قابل قبولی را ایجاد کنند اما محققان کشور عزیزمان با تولید نوعی کرم که حاوی مواد طبیعی به‌خصوص عصاره‌ی گیاهان دارویی می‌باشد، درمان جدید و موثری را برای این بیماری کشف کرده‌اند که استفاده از آن نتایج بسیار مفید و شگفت‌انگیزی در درمان پسوریازیس داشته است. در این مقاله بیشتر در این‌باره مطالبی ارائه می‌شود.

پسوریازیس چیست؟

این بیماری نتیجه‌ی افزایش سرعت تکثیر سلول‌های پوستی است. در حالت عادی چرخه‌ی زندگی طبیعی سلول‌های پوستی حدود ۱ ماه است. در این بازه‌ی زمانی، سلول پوستی در عمق لایه‌ی پوستی بوجود می‌آید، شروع به رشد می‌کند، به سطح پوست می‌آید و در نهایت به پایان چرخه‌ی زندگی خود می‌رسند، می‌میرند و از پوست جدا می‌شود. اما در افرادی که به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند، این وقایع تنها در عرض چند روز رخ می‌دهد. این مسئله باعث تجمع سلول‌های پوستی می‌شود زیرا در واقع سلول‌ها چرخه‌ی زندگی خود را تکمیل نکرده‌اند و زمانی برای جدا شدن از سطح پوست ندارند. بر اساس آمارها ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. همچنین آمارها حاکی از آن است که حدود ۲ درصد از جمعیت کشورمان به این بیماری مبتلا هستند. میزان شیوع این بیماری در نژادهای مختلف به شرح زیر است:

  • ۳/۶ درصد از سفید پوستان
  • ۲/۵ درصد از مردم آسیا
  • ۱/۵ درصد از سیاه‌پوستان
  • ۱/۹ درصد از مردم اسپانیایی‌تبار از جمله مردم مکزیکی آمریکایی
بیشتر بخوانید  دانش ، بینش ، توانایی ها و دانش یادگیری دانشگاه مجازی کاربردی و فعال (دابیتو)

چه چیزی باعث آغاز بیماری پسوریازیس می‌شود؟

پزشکان از ژنتیک و سیستم ایمنی به عنوان دو عامل کلیدی بروز بیماری پسوریازیس یاد می‌کنند.

سیستم ایمنی

بیماری‌های خود ایمنی در نتیجه‌ی حمله‌ی سیستم ایمنی بدن به سلول‌ها و بافت‌های خودی اتفاق می‌افتد. در پسوریازیس هم که یک بیماری خود ایمنی است، سلول‌های T که نوعی از سلول‌های ایمنی هستند، به اشتباه به سلول‌های پوستی حمله می‌کنند. وظیفه‌ی اصلی سلول‌های ایمنی حمله و از بین بردن ویروس‌ها، باکتری‌ها و حتی سلول‌های سرطانی است. اما حمله‌ی استباه آن‌ها به سلول‌های پوستی در نهایت باعث افزایش تکثیر نوعی از سلول‌های پوست و ایجاد ضایعات پسوریازیس می‌شود. حملات به سلول‌های پوست نیز باعث ایجاد نواحی قرمز و ملتهب در پوست می‌شود.

ژنتیک

برخی از افراد ژن‌هایی را به ارث می‌برند که احتمال ابتلا به پسوریازیس را در آن‌ها افزایش می‌دهد. بر اساس تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۹، اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده شما به این بیماری پوستی مبتلا است، شما نیز در معرض خطر ابتلا به پسوریازیس هستید.

بیماری پسوریازیس

محرک‌های پسوریازیس چه هستند؟

بعضی از محرک‌های خارجی ممکن است باعث شروع یک حمله‌ی جدید پسوریازیس شوند. این محرک‌ها برای همه‌ی افراد یکسان نیستند. همچنین ممکن است این محرک‌ها در طول زمان برای افراد تغییر کنند. شایع‌ترین محرک‌های پسوریازیس عبارتند از:

استرس

استرس زیاد و غیر معمول می‌تواند باعث شعله‌ور شدن پسوریازیس بشود. اگر به پسوریازیس مبتلا هستید باید بیاموزید که با استرس خود زندگی و آن را مدیریت کنید. این امر می‌تواند مانع از ایجاد حملات جدید پسوریازیس بشود.

عفونت

همان‌طور که به آن اشاره شد یکی از علل بروز بیماری پسوریازیس عمل اشتباه سیستم ایمنی است. اگر فردی بیمار و عفونتی در بدنش وجود داشته باشد، سیستم ایمنی او می‌تواند به اشتباه علاوه بر دفاع لازم در برابر عفونت، یک پاسخ ایمنی علیه خود فرد نیز ایجاد کند. این مسئله می‌تواند شروع یک حمله‌ی پسوریازیس باشد.

بیشتر بخوانید  مزداوند; عمیق ترین غار خراسان رضوی

موارد دیگری شامل مصرف الکل و استعمال دخانیات، آسیب و مصرف بعضی داروهای خاص نیز می‌تواند از محرک‌های پسوریازیس باشد.

درمان پسوریازیس

چندین دسته محصول در بازار موجود هستند که از آن‌ها برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شود. این دسته‌ها شامل محصولات با پایه‌ی گیاهی، آنالوگ‌های ویتامین D، پمادهای کورتیکواستروئیدی و محصولات حاوی اسید سالیسیلیک می‌باشند.

می‌توان گفت محصولات با پایه و اساس گیاهی بهترین محصولات برای درمان این بیماری هستند. آنالوگ‌های ویتامین D بیشتر در درمان پسوریازیس خفیف تا معمولی کاربرد دارند و از عوارض جانبی آن‌ها می‌توان به ایجاد حساسیت در پوست اشاره کرد. پمادهای کورتیکواستروئیدی همان‌طور که از نامش مشخص است حاوی ترکیبات کورتیکواستروئیدی هستند که مصرف آن‌ها می‌تواند عوارض جانبی مهمی از قبیل نازک شدن، کبودی و تغییر رنگ پوست و همچنین ایجاد ترک‌های پوستی و آکنه در پی داشته باشد. همچنین مصرف محصولات حاوی اسیدسالیسیلیک می‌تواند باعث قرمزی، خشکی و سوزش در محل مصرف و در مواردی تعدادی دیگر از عوارض در سایر نقاط بدن بشود.

پسوس‌رام؛ محصولی ایرانی برای درمان پسوریازیس

محققان کشورمان موفق به تولید محصولی بر پایه‌ی گیاهان دارویی برای درمان بیماری پسوریازیس شده‌اند. این محصول پسوس‌رام نام دارد و می‌توان از آن به عنوان قاتل پسوریازیس نیز نام برد. اما پسوس‌رام چیست؟

همان‌طور که گفته شد کرم پسوس‌رام حاوی عصاره‌های گیاهی متعددی است که به‌دلیل داشتن خواص ضد التهابی می‌توانند کمک شایانی به بهبود ضایعات پسوریازیس بکنند. عصاره‌ی شیرین‌بیان، روغن گل سرخ، روغن کرچک، موم زنبور عسل و سایر ترکیبات گیاهی، از مواد تشکیل‌دهنده‌ی پسوس‌رام هستند. علاوه بر این ترکیبات دیگری نیز در این کرم وجود دارند که اثر بخشی این کرم را افزایش داده‌اند. ویتامین‌های A و E و همچنین اکسید روی از جمله‌ی این ترکیبات هستند که اثر مثبت آن‌ها در سلامت پوست به اثبات رسیده است.

بیشتر بخوانید  توی بازی همستر کمبات، پروفیت مهم‌تره یا سکه؟

کرم پسوس‌رام

نکته‌ی حائز اهمیت در مورد محصول پسوس‌رام، کارآزمایی بالینی انجام شده روی این محصول است که اثرات شگفت انگیز این محصول در درمان پسوریازیس را به اثبات رسانده است. کارآزمایی بالینی کرم پسوس‌رام در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کلید خورد. بر اساس نتایجی که از این کارآزمایی به‌دست آمد، استفاده از این محصول به مدت ۶ ماه، منجر به بهبود علائم بیماری در ۹۲ درصد از مبتلایان به پسوریازیس شده است. همچنین گزارشات حاکی از آن است که استفاده از این محصول هیچ‌گونه عوارض جانبی حادی نداشته است. از این‌رو می‌توان کرم پسوس‌رام را به ‌عنوان بهترین داروی موجود برای درمان پسوریازیس شناخت.

سخن پایانی

پسوریازیس یک بیماری خودایمنی و مزمن است که باعث به‌وجود آمدن ضایعات پوسته پوسته و فلسی مانند روی پوست می‌شود. این ضایعات معمولا قرمز و ملتهب نیز هستند. درمان‌هایی که در حال حاضر برای این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند به خوبی اثرگذار نیستند و عوارض جانبی نیز دارند. محققان کشورمان موفق به تولید دارویی شده‌اند که بر پایه‌ی گیاهان دارویی ساخته شده است و ترکیبات موجود در آن با داشتن خواص ضد التهابی به بهبود این بیماری کمک می‌کند. کارآزمایی بالینی انجام شده روی این محصول که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به انجام رسیده است نشان داد که استفاده از این کرم به مدت ۶ ماه باعث بهبود علائم بیماری در ۹۲ درصد از مبتلایان شده است. همچنین تاکنون گزارشی از وجود عوارض جانبی حاد ناشی از مصرف این دارو ثبت نشده است.

منبع:  Everything You Need to Know About Psoriasis

دیدگاهتان را بنویسید