به گزارش نمایندگی فارس در ایلام ، کارخانه پتاسیم سولفات ایوان به عنوان یکی از پنج کارخانه بزرگ کود شیمیایی در کشور شناخته می شود. مدت زمان طولانی است که چراغ روشن نیست و مانند همیشه ، مسئولان دلیل بی عملی آن هستند که آنها کمبود مواد اولیه و سرمایه در گردش را اعلام کردند.
این گیاه سالانه 20 هزار تن کود سولفات پتاسیم و 20 هزار تن اسید سولفوریک تولید می کرد و سال گذشته به دلایلی تعطیل شد اما پس از مدت ها با مشاوره دادستان فعال شد و وارد آن شد.
برخی از کارمندان فقط جلسات و کنفرانس هایی را در این زمینه برگزار کرده اند ، تهیه نقدینگی در بخش تولید ضروری است ، در غیر این صورت شاهد مشکلات جدی در این بخش خواهیم بود.
بازگشت به چرخه تولید واحدهای غیرفعال باعث ایجاد اشتغال ، رونق اقتصادی و افزایش تولید در استان می شود که تأثیر بسزایی در کاهش بیکاری خواهد داشت.
دلایل تعطیلی مکرر کارخانه
امید علی سبزی ، شهردار ایوان گفت: سال گذشته این کارخانه به دلیل مشکلات آلودگی هوا تعطیل شد که اندکی پس از رفع مشکل مجدداً فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: از ابتدای آبان ماه کارخانه دوباره تعطیل شده و مدیران کارخانه یکی از دلایل تعطیلی آن را کمبود مواد اولیه عنوان می کنند و جلساتی در این زمینه تشکیل شده است.
تلاش برای بازگرداندن کارخانه به چرخه تولید
رضا امیری معاون دادستان ایلام در گفت وگو با فارس گفت: تعطیلی کارخانه سولفات پتاسیم منجر به بیکاری صدها کارمند شده است. مسئولان استانی و تیم تشکیل شده ، تصمیم گرفته شد که با کمک یک بانک ، برخی از مشکلات نقدینگی و تأمین مواد اولیه برطرف شود و کارخانه به چرخه تولید بازگردد.
وی افزود: با توجه به تحقیقات متعدد این دادستانی ، پس از هشدارهای متعدد ، جلسات متعددی برای فعال سازی کارخانه مذکور تشکیل شد و اکنون تیمی قدرتمند برای فعال سازی آن در تلاش هستند.
تولید سالانه 20000 تن کود سولفات پتاسیم
کافی آبادی ، مدیرعامل کارخانه پتاسیم سولفات ایوان نیز گفت: این گیاه سالانه 20 هزار تن کود سولفات پتاسیم و 20 هزار تن اسید سولفوریک تولید می کند.
وی افزود: افزایش شدید قیمت ارز و عدم تخصیص 42 هزار ریال و همچنین عدم کمک بانک عملیاتی در اعطای به موقع وام به دلیل افزایش بیش از 5 برابری قیمت کالاها می تواند باشد به عنوان دلایل بی عملی دیده می شود. “
مدیرعامل کارخانه سولفات پتاسیم آوان با بیان اینکه اکنون در مرحله ترمیم خرید قطعات یدکی و آزمایش سرما با هزینه سهامداران هستیم ، ادامه داد: با راه اندازی فاز اول در صورت تأیید منابع مورد تأیید کارخانه اختصاص داده شده اند. موانع تولید حداقل 40 نفر در ماه اوت استخدام شدند در قالب ما مستقیم خواهیم بود.
وی گفت: صادرات به عراق ، ترکیه و افغانستان این احتمال وجود دارد ، یادآوری شد: در صورت تأییدیه های استانی ، شروع مرحله دوم سولفات با استخدام 40 نفر دیگر در مدت دو ماه امکان پذیر است. در صورت رفع موانع صادرات و رفع همکاری مقامات استانی ، اشتغال کل کارخانه 120 نفره ظرف مدت یک سال مستقیماً امکان پذیر خواهد بود.
در نوامبر سال جاری ، مشکلات این کارخانه با حضور گروهی از کارمندان و بازرسان صنعت مشاهده شد. پس از تلاش فراوان برای حل مشکلات این کارخانه و بازگشت کارگران ، اقدامات پیگیری و جلسات متعددی انجام شد ، اما این سابقه ناتمام وعده ها ادامه داشت تا جایی که دادستان همیشه وارد پرونده شد و جلسات و هشدارهای متعددی را برای فعال کردن چرخه پخش این کارخانه در سه مرحله انجام می شود و اشتغال پایدار برای جوانان محلی ایجاد می شود.
انتهای پیام / 970813