طرز تهیه دسر گیقاناخ
گیقاناخ یا قیفتناخ یک دسر خوشمزه و سنتی از شهر تبریز است. این دسر از دو لایه تشکیل شده است: یک لایه خاگینه و یک لایه شهد.گیقاناخ یک دسر شیرین و خوشمزه است که با عطر و طعم زعفران و هل دلنشین است. این دسر معمولاً در مناسبت های خاص مانند نوروز و عید فطر تهیه می شود.
مواد لازم:
* برای شهد:
* یک لیوان شکر
* نصف لیوان آب
* کمی زعفران
* دو تا سه قاشق غذاخوری گلاب
* برای مواد خاگینه:
* چهار عدد تخم مرغ
* چهار قاشق غذاخوری ماست
* نصف قاشق چایخوری زعفران
* نصف قاشق چایخوری هل
* یک لیوان آرد قنادی
* یک قاشق چایخوری بکینگ پودر
* برای مواد میانی:
* نصف لیوان گردو
* نصف قاشق چایخوری دارچین
* نصف قاشق چایخوری زنجبیل
* نصف قاشق چایخوری هل
طرز تهیه:
1. برای تهیه شهد، شکر، آب، زعفران و گلاب رو داخل یه قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم بذارین تا شکر حل بشه و شهد غلیظ بشه.
2. برای تهیه مواد خاگینه، تخم مرغ ها، ماست، زعفران، هل و آرد قنادی رو داخل یه کاسه بزرگ با همزن برقی بزنید تا یکدست بشه.
3. بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید.
4. مواد خاگینه رو نصف کنید و نصفشو داخل یه تابه نچسب بریزین.
5. تابه رو روی حرارت ملایم بذارین و تا زمانی که مواد خاگینه نیم پز بشه، بپزید.
6. مواد میانی رو روی مواد خاگینه نیم پز بریزین.
7. بقیه مواد خاگینه رو روی مواد میانی بریزین و تا زمانی که هر دو طرف خاگینه طلایی بشه، بپزید.
8. وقتی خاگینه پخت، شهد خنک رو روی خاگینه داغ بریزین.
9. اجازه بدین خاگینه با شهد خنک بمونه.
10. بعد از یکی دو ساعت، خاگینه رو برش بزنید و نوش جان کنید.
نکات:
* برای اینکه خاگینه بافت خوبی داشته باشه، آرد رو حتماً الک کنید.
* برای اینکه خاگینه رنگ بهتری داشته باشه، از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
* میتونید به مواد میانی، کشمش، بادام یا هر نوع مغز دیگهای که دوست دارید اضافه کنید.