طرز تهیه خورش ماهی به سبک جنوبیها
خورش ماهی یک غذای محبوب ایرانی است که با استفاده از ماهی، سبزی، ادویهجات و چاشنیهای مختلف تهیه میشود. این خورش به دلیل طعم و مزه دلنشین و همچنین خواص مفیدش، طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم:
* پیاز درشت: 1 عدد
* ماهی شیر: به دلخواه
* گشنیز و شنبلیله: 1 کاسه کوچک
* سیر: 4 حبه
* نمک، فلفل، پودر کاری و زردچوبه: به مقدار لازم
* تمرهندی: نصف لیوان
* رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
2. سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
3. گشنیز و شنبلیله را پاک کنید و ریز خرد کنید. سپس آنها را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سبزی تیره شود.
4. نمک، فلفل، پودر کاری و زردچوبه را به سبزی اضافه کنید و تفت دهید.
5. تمرهندی را با آب خیس کنید و صاف کنید. سپس آب تمرهندی را به سبزی اضافه کنید.
6. رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و تفت دهید.
7. ماهی را به خورش اضافه کنید و تفت دهید.
8. به مقدار لازم آب به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد.
9. در انتهای پخت، شعله را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش بخارپز شود.
نکات:
* میتوانید از انواع مختلف ماهی مانند شیر، قزلآلا، سوف و … در این خورشت استفاده کنید.
* برای طعم ترشتر خورش، میتوانید از رب انار ترش نیز استفاده کنید.
* اگر تمایل دارید خورش شما رنگ تیرهتری داشته باشد، میتوانید از 1 قاشق غذاخوری رب خرما نیز استفاده کنید.
* این خورش را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
نوش جان!