ارزش غذایی و خواص درمانی موز سبز
موز فوق العاده خوشمزه است و خوردن آن آسان است. همچنین سرشار از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.بیشتر مردم موز زرد و رسیده می خورند اما موز سبز و نارس نیز برای خوردن بی خطر است.اما برخی از افراد طعم و بافت آن را دوست ندارند. دلگرم کننده به روز باشید فواید بی نظیر موز سبز خبر داشتن.
فواید بی نظیر موز سبز
اگرچه موز رسیده طعم بهتری دارد، اما موز خام می تواند چربی سوزی را افزایش دهد. در این مقاله نحوه انجام آن را توضیح خواهیم داد مواد مغذی موجود در موز سبز کاهش وزن را تسریع کرده و سلامت کلی را بهبود می بخشد می بخشد.
همه موزهای رسیده به دلیل نرمی و شیرینی آن خورده می شوند. متأسفانه، این دیدگاه اغلب باعث میشود که وقتی زمان شروع یک پروژه فرا میرسد، ما را تحت تأثیر قرار دهد. این میوه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. موز سبز نسبت به موز زرد رسیده قند کمتری دارد. ترکیبات قدرتمند آن می تواند به طور چشمگیری سلامت فرد را بهبود بخشد. می توانید آن را به صورت خام یا پخته مصرف کنید. این روزها آرد موز سبز نیز در بازار موجود است که می توان از آن به روش های مختلف در غذاهای مختلف استفاده کرد.
تفاوت بین موز سبز و زرد چیست؟
- موز معمولاً در حالی که هنوز سبز است چیده می شود.
- بنابراین می توانید آنها را در این رنگ در سوپرمارکت ها ببینید.
- موز سبز و زرد علاوه بر داشتن رنگهای مختلف، به دلایل مختلفی با هم متفاوت هستند:
- طعم: موز سبز کمتر شیرین است، در واقع بسیار تلخ است.
- بافت: موز سبز قوی تر از موز زرد است و بافت آن گاهی مومی است.
- مواد لازم: موز سبز نشاسته بیشتری دارد در موز رسیده و زرد نشاسته به شکر تبدیل می شود.
- علاوه بر این، موز سبز پوست سفت تری دارد، در حالی که موز رسیده پوست روشن تری دارد.
وقتی موز می رسد، ترکیب کربوهیدرات آن تغییر می کند
- موز نارس بیشتر حاوی نشاسته است که 70 تا 80 درصد وزن خشک آن را تشکیل می دهد
- بسیاری از نشاسته های آن نشاسته های مقاومی هستند که در روده کوچک هضم نمی شوند.
- بنابراین، اغلب به عنوان یک فیبر رژیمی استفاده می شود.
- با این حال، موز رسیده نشاسته خود را از دست می دهد.در طول موز رسیده، نشاسته آنها به قندهای ساده (ساکارز، گلوکز و فروکتوز) تبدیل می شود.
- جالب است بدانید که موز رسیده فقط ۱ درصد نشاسته دارد.
- موز سبز نیز منبع خوبی از پکتین است.این نوع فیبر در رژیم غذایی میوه یافت می شود و به میوه کمک می کند تا ساختار خود را حفظ کند. پکتین در یک موز رسیده تجزیه می شود و میوه را نرم و خمیر می کند.
- پکتین و نشاسته موجود در موز سبز مقاوم هستند و می توانند تعدادی از مزایای سلامتی از جمله بهبود کنترل قند خون و سلامت بهتر دستگاه گوارش را ارائه دهند.
موز سبز و زرد هر دو مغذی هستند
- موز سبز و زرد نیز منابع خوبی از بسیاری از مواد مغذی مهم هستند.
- اگرچه مواد مغذی دقیق موز سبز در دسترس نیست، اما باید همان ریزمغذیهای موز رسیده را داشته باشد.
- موز سبز یا زرد متوسط (118 گرم) حاوی:
- فیبر: 3.1 گرم
- پتاسیم: 12% RDI
- ویتامین B6: 20٪ RDI
- ویتامین C: 17٪ RDI
- منیزیم: 8٪ RDI
- مس: 5% RDI
- منگنز: 15% RDI
- و حدود 105 کالری دارد که بیش از 90 درصد کربوهیدرات هاست، علاوه بر این موز چربی و پروتئین بسیار کمی دارد.
موز سبز برای بهبود و تنظیم ضربان قلب
موز سبز برای سلامت قلب ما مفید است زیرا سرشار از پتاسیم است اما افرادی که از مشکلات کبدی یا کلیوی رنج می برند باید از مصرف آن اجتناب کنند در واقع خوردن این میوه با کمک پتاسیم به تنظیم کار قلب کمک می کند. پتاسیم با محافظت از قلب ما در برابر آسیب های آریتمی به تنظیم فشار خون کمک می کند. با آریتمی، در بیشتر موارد، قلب حساس می شود و دچار مشکلاتی مانند حمله قلبی می شود. یک موز سبز متوسط 400 میلی گرم پتاسیم دارد که مقدار زیادی است. به خاطر داشته باشید که هر فرد بزرگسال به 4700 میلی گرم پتاسیم در روز نیاز دارد. کودکان بین 3800 تا 4500 میلی گرم از این ماده معدنی نیاز دارند.
موز سبز برای مبارزه با گاستریت و سایر مشکلات معده
موز سبز سرشار از نشاسته (آمدون) است که تأثیر بسیار خوبی در محافظت از مخاط معده دارد. به همین دلیل برای افرادی که از بیماری هایی مانند ورم معده، اسید معده بالا و زخم معده رنج می برند نیز مفید است. اما در صورت بروز مشکلات معده استفاده صحیح از این میوه و پرهیز از سرخ کردن آن ضروری است. چربی مورد استفاده برای سرخ کردن موز سبز اثرات مثبت آن بر سلامت دستگاه گوارش را از بین می برد. این افراد بهتر است موز پخته و طعم دار را با کمی نمک و روغن زیتون مصرف کنند.
موز سبز برای مبارزه با بیماری های روده
نشاسته (آمدون) موجود در موز برای باکتری های خوب دستگاه گوارش مفید است و به بهبود عملکرد روده بزرگ کمک می کند. مصرف موز سبز در احیا و تنظیم فلور روده موثر است. اگر تحت درمان با آنتی بیوتیک هستید، توصیه می شود برای جبران فلور روده، این میوه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ترکیبات موجود در موز سبز به بهبود بیماری های روده ای مانند بیماری کرون یا کولیت روده کمک زیادی می کند.
موز سبز برای تقویت سیستم دفاعی بدن
موز سبز مانند سیر حاوی ویتامین B6 است. این میوه برای سیستم ایمنی بدن به خصوص برای افراد مسن مفید است. بسیاری از بیماری هایی که در طول زندگی به سراغ فرد می آیند باعث التهاب و تخریب تریپتوفان در بدن می شوند. به همین دلیل بدن این افراد به ویتامین B6 زیادی نیاز دارد. این ویتامین محلول در چربی است. به همین دلیل است که بخارپز کردن بهترین راه برای حفظ ویتامین B6 در موز سبز است.
موز سبز برای تنظیم فشار خون بالا
پتاسیم برای سلامت ارگانیسم بسیار مهم است. این ماده معدنی برای سلامت عروق خونی و انقباض عضلانی که برای سلامت قلب لازم است مفید است. مشکل فشار خون بالا مستلزم افزایش میزان جذب پتاسیم است. حاوی منیزیم و کلسیم است. موز سبز حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم و منیزیم است. به همین دلیل مصرف آن برای این افراد بسیار مهم است. اگر از قرص های فشار خون استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که این داروها معمولاً دفع پتاسیم را افزایش می دهند.
موز سبز برای کاهش کلسترول
یک موز سبز با وزن حدود 200 گرم می تواند تا 5 گرم پروتئین تامین کند که برای کاهش کلسترول خون عالی است. بنابراین، اگر می خواهید از مشکلات چاقی، بیماری های مرتبط مانند دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها پیشگیری کنید، به سراغ این نوع موز و این منبع پروتئین بروید.
موز سبز برای جلوگیری از چاقی
آمیدون موجود در موز سبز باعث می شود که برای مدت طولانی احساس سیری کنید و در عین حال یک غذای بدون چربی است. بنابراین برای کاهش وزن مفید و موثر است. اگر شما هم به دنبال راهی برای کاهش وزن هستید، می توانید موز سبز را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. البته در حد اعتدال زیرا باید بدانید که به هر حال موز سبز حاوی کربوهیدرات است. برای این منظور توصیه می شود موز سبز را به صورت پخته، له شده و همچنین بخارپز مصرف کنید.
هنگام مصرف موز سبز به این نکته توجه داشته باشید
به خاطر داشته باشید که اگرچه خوردن موز سبز می تواند برای سلامتی شما مفید باشد، اما اگر از مشکلاتی مانند نارسایی کلیه یا کبد رنج می برید، توصیه نمی شود. زیرا وقتی کلیه ها آسیب می بینند، پتاسیم اضافی به درستی از بدن دفع نمی شود. در نتیجه این ماده معدنی در بدن افزایش می یابد و خطر هیپرپلازی را افزایش می دهد که باعث مشکلاتی مانند تنفس سریع، حالت تهوع، نبض ضعیف، آسیب شدید قلبی و غیره می شود.
موز به سیری کمک می کند و اشتها را کاهش می دهد
- موز سبز باعث سیری می شود و عمدتاً مسئول محتوای فیبر بالای آن است.
- غذاهای غنی از فیبر باعث افزایش حجم و افزایش سیری می شوند.
- نشاسته و پکتین هر دو مقاوم هستند انواع فیبر موجود در موز سبز با افزایش احساس سیری بعد از غذا همراه است.
- این نوع فیبر همچنین می تواند تخلیه معده را کاهش دهد و باعث شود کمتر غذا بخورید.
- در عوض، می تواند به شما کمک کند کالری کمتری بخورید، که می تواند به کاهش وزن کمک کند.
موز می تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد
- مواد مغذی موجود در موز سبز نیز می تواند اثر پروبیوتیکی داشته باشد.
- نشاسته مقاوم به موز و پکتین موجود در روده به جای تجزیه شدن در روده ها، از باکتری های روده میزبان تغذیه می کنند.
- این باکتری ها دو نوع فیبر را تخمیر می کنند و بوتیرات و سایر اسیدهای چرب مفید با زنجیره کوتاه تولید می کنند.
- اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می توانند به مشکلات گوارشی مختلف کمک کنند.
- علاوه بر این، شواهد نشان می دهد که آنها از روده بزرگ در برابر سرطان محافظت می کنند.
موز سبز برای قند خون مفید است
- قند خون بالا یک نگرانی عمده برای سلامتی است.
- در صورت عدم درمان، قند خون بالا می تواند منجر به دیابت نوع 2 و افزایش خطر سایر مشکلات جدی سلامتی شود.
- هم پکتین و هم نشاسته مقاوم در موز سبز می توانند به کنترل قند خون بعد از غذا کمک کنند.
- موز سبز نارس دارای شاخص قند خون پایین 30 است. موز کامل رسیده دارای امتیاز حدود 60 است.
- شاخص قند خون نشان می دهد که چگونه فست فود باعث افزایش سطح قند خون بعد از غذا می شود.
- این مقیاس از 0 تا 100 در نظر گرفته می شود و مقادیر پایین تر برای کنترل قند خون خوب است.
آیا موز سبز ناسالم است؟
موز سبز به طور کلی سالم در نظر گرفته می شود.
- با این حال، برخی از افراد گزارشهایی آنلاین داشتهاند که نشان میدهند بعد از غذا خوردن احساس ناراحتی کردهاند.
- این علائم شامل علائم گوارشی مانند نفخ، گاز و یبوست است.
- علاوه بر این، اگر به لاتکس حساسیت دارید، ممکن است لازم باشد موز سبز را با احتیاط مصرف کنید.
- موز سبز حاوی پروتئین هایی مشابه پروتئین های آلرژی به لاتکس است که می تواند در افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس واکنش هایی ایجاد کند.این وضعیت به عنوان سندرم میوه لاتکس شناخته می شود.
لطفا اگر سوال یا راهنمایی برای مقاله دارید خواص دارویی موز سبز
این را در نظر داشته باشید، آن را با ما و سایر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع: رژیم سلامت
=========================================
یک مجله اینترنتی دلگرم کننده
مرجان امینی