فواید و خواص سیاه غذا
در این مقاله از دلگرم کننده با مزایا و خواص شاتوت، خرما، چای سیاه و تخمه آفتابگردان آن را خواهید دانست. علاوه بر این، متخصصان تغذیه به شما توصیه می کنند که از نوشیدنی سیاه به شدت پرهیز کنید و آن را در برنامه غذایی خود قرار ندهید.
فواید و خواص سیاه غذا
1. شاتوت و تقویت سیستم ایمنی بدن
به شاه توت معروف است و ارزش غذایی آن به قدری بالاست که بد نیست برخی از مهمترین آنها را بشناسید.:
- شاتوت کالری بسیار کمی دارد و مقدار فیبر بالایی دارد، بنابراین این میوه برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند مناسب است.
- قلعه تازه منبع خوبی از ویتامین C است. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است. مصرف غذاهای غنی از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک می کند.
- ویتامین های گروه B متعددی نیز در شاتو یافت می شود. این ویتامین ها به سوختن بهتر بدن کمک می کنند.
- آنتی اکسیدان های موجود در شاتو از سرطان جلوگیری می کند.
2. نوشیدنی های غیر الکلی; بدترین نوشیدنی
یکی از مضرترین نوشیدنی ها نوشابه است که متخصصان تغذیه آن را دشمن شماره یک می دانند. مصرف منظم نوشابه خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد. علاوه بر این هضم غذا را سخت می کند و برای سلامت دندان ها بسیار مضر است. به گفته متخصصان تغذیه، مصرف نوشابه های گازدار خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد و حتی با ایجاد سنگ کلیه نیز مرتبط است. همه اینها بهانه خوبی است تا هرگز نوشابه را در برنامه غذایی خود قرار ندهید.
3. خرما; سرشار از انرژی
خرما یک غذای سالم با قندهای طبیعی است که آن را متخصصان تغذیه می دانند، اما علاوه بر تنظیم ساختار بدن و روزهایی که رژیم دارید، با کمک خرما می توانید بدن سالم تری داشته باشید و انرژی بیشتری داشته باشید.
کربوهیدرات طبیعی
44 تا 48 درصد از کل مواد مغذی در هر خرما حاوی کربوهیدرات است. در نتیجه مصرف آن به عملکرد بهتر مغز کمک می کند.
فیبر مفید است
هر خرما 6.5 تا 11.5 درصد فیبر دارد و خوردن آن بر عملکرد بهتر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد.
سرشار از مواد معدنی
میزان این عنصر معدنی در گوشت هر خرما 0.9 گرم است. خرما می تواند نیازهای بدن را به خوبی برطرف کند. مقدار سایر عناصر معدنی مانند برم، کلسیم، مس، روی، کبالت و غیره. همچنین با گونه های مختلف متفاوت است.
رفع کم خونی
میزان آهن خرما بسته به نوع آن متفاوت است اما در تامین آهن بدن نقش دارد.
گیاهخواران محبوب
خرما منبع پروتئین گیاهی است و گیاهخواران می توانند برای دریافت پروتئین روزانه خود روی خرما حساب کنند.
4. تخمه آفتابگردان دوست صمیمی قلب شماست
تخمه آفتابگردان یکی از آجیل های مفید برای حفظ سلامتی است که اگر نگوییم خیلی شور یکی از مغذی ترین مواد غذایی است که حتما باید در رژیم غذایی خود بگنجانید.
پیشگیری از حمله قلبی
تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E است. این ویتامین گروهی از آنتی اکسیدان ها است. در نتیجه به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می کند و خطر حمله قلبی به دلیل گرفتگی عروق را کاهش می دهد.
سرشار از منیزیم
نصف وعده تخمه آفتابگردان حدود 255 میلی گرم منیزیم دارد. این ماده معدنی از حمله قلبی جلوگیری می کند و فشار خون را کاهش می دهد. منیزیم در کاهش وزن، پیشگیری از سنگ کلیه و مبارزه با بیماری ها و عفونت ها نقش دارد.
ضد سرطان
تخمههای آفتابگردان به شما کمک میکنند تا سالم بمانید (با مقدار زیادی سلنیوم (برای تماشای جام جهانی فوتبال برای سالهای آینده) و به پیشگیری از برخی سرطانهای رایج مانند سرطان کلون، خون و پروستات کمک میکند.
5. شکلات تلخ برای کاهش استرس
یکی از میان وعده های مورد علاقه بسیاری از ما شکلات است. شکلات تلخ گرانتر است چون کاکائو بیشتر است، اما بد نیست اگر همیشه شکلات شیرین بخرید، این بار کمی بیشتر خرج کنید و شکلات تلخ بخرید. شکلات تلخ باعث کاهش فشار خون و افزایش جریان خون در رگ ها می شود. این شکلات ها همچنین به افزایش سطح کلسترول خوب در خون کمک می کنند.
علاوه بر این، تحقیقات محققان اروپایی نشان می دهد افرادی که روزانه حدود 30 گرم شکلات تلخ مصرف می کنند و به مدت دو هفته از این رژیم غذایی پیروی می کنند، سطح هورمون استرس – کورتیزول – در بدن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و احساس گیجی و اضطراب ایجاد می شود. توسط ترشحات این هورمون ها به آنها نمی رسد. این مقدار شکلات حدود 200 کالری دارد. یکی از مشکلات افزایش کورتیزول این است که باعث افزایش موقت فشار خون و افزایش احتمال ابتلا به افسردگی می شود. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و چاقی نیز با افزایش سطح هورمون های استرس افزایش می یابد، اما شکلات تلخ می تواند همه این احتمالات را کاهش دهد و آرامش بیشتری ایجاد کند.
6. چای؛ ضد استرس
برگهای سیاه و خشک چای که روزی چند بار به آن سر میزنیم برای قسمتهای مختلف بدن مفید است و در صورت مصرف متعادل، تأثیر زیادی بر سلامتی شما میگذارد.
بهداشت دهان
نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف چای سیاه باعث کاهش پلاک میکروبی در دهان و جلوگیری از رشد باکتری های پوسیده در دندان ها می شود. البته این بدان معنا نیست که مسواک را باید نادیده گرفت.
پیشگیری از سکته مغزی
مصرف چای سیاه می تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد. محققان دریافته اند که مصرف سه فنجان چای در روز خطر سکته مغزی را تا ۲۱ درصد کاهش می دهد.
سرشار از آنتی اکسیدان
چای سیاه حاوی ترکیبی به نام پلی فنول است که یک آنتی اکسیدان خوب است و از تجزیه DNA که می تواند در اثر سموم یا تنباکو ایجاد شود، جلوگیری می کند.
سلامت استخوان
مصرف منظم چای می تواند بر پوکی استخوان تاثیر بگذارد.
خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید
تحقیقات روی افراد مسن که در جزایر مدیترانه زندگی می کنند نشان می دهد افرادی که یک یا دو فنجان چای برای مدت طولانی در رژیم غذایی خود می نوشند 70 درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.
کاهش استرس
یکی دیگر از خواص چای سیاه این است که بدن شما را آرام می کند و نشان داده است که سطح هورمون استرس را کاهش می دهد.
لطفا اگر سوال یا راهنمایی برای مقاله دارید خواص غذای سیاه
این را در نظر داشته باشید، آن را با ما و سایر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید
————————————————- ————————-
یک مجله اینترنتی دلگرم کننده
مرجان امینی