مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

خواص علمی و با ارزش ماست یونانی + طرز تهیه

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



ماست یونانی : خواص بی‌شمار و طرز تهیه آن


تفاوت اساسی بین ماست سنتی و یونانی، ضخامت و بافت آن ها است. ماست یونانی ضخیم تر و خامه ای تر است و با ترکیبات متفاوتی نسبت به ماست سنتی بارگذاری می شود. تطبیق پذیری ماست یونانی آن را برای سلامتی مفید می‌سازد.


مقاله زیر از مجله دلگرم را بخوانید تا فواید شگفت ‌انگیز سلامتی را که ماست یونانی ارائه می‌دهد، بیابید.


ماست یونانی چیست؟


خب قبل از اینکه راجع به مزایای ماست یونانی صبت کنیم، بیایید درباره تاریخ ماست صحبت کنیم. ماست در زمانی که انسان شروع به نوشیدن شیر حیوانی کرد و درست زمانی که یاد گرفت حیوانات را اهلی کند، در حدود ۸۰۰۰ سال پیش، شناخته شد. در آن زمان، شیر در معده حیوانات ذخیره می شد.


آنزیم های طبیعی و باکتری های موجود در معده سبب دلمه بستن و تخمیر شیر می شدند و منجر به تولید ماست و پنیر می شد.


ماست در آن زمان در برخی از گوشه کناره های جهان استفاده می شد، اما محبوبیت چندانی در ایالات متحده نداشت. تا سال های ۱۹۵۰ و ۶۰، زمانی که غذاهای بهداشتی شروع به پیدایش کرد، کم کم ماست با غنی بودن در پروبیوتیک ها و میزان پایین چربی، به یک بخش اصلی در آشپزخانه آمریکایی تبدیل شد.


پس ماست یونانی چیست؟ شیر خوب از کازئین و آب پنیر ساخته شده است. کازئین چیزی است که برای شکل دادن به پنیر و ماست استفاده می شود، در حالی که آب‌ پنیر ماده آبکی است که وقتی شیر بسته می‌شود، باقی می‌ماند.


ماست یونانی اساسا با ماست معمولی در یک مرحله مهم تفاوت دارد. در پایان مرحله تولید، برای از بین بردن آب پنیر اضافی و ایجاد یک محصول ضخیم تر با پروتئین متراکم تر، ماست صاف می شود و ماست یونانی بدست می آید.


بنابراین در حالی که با اعمال این تغییرات، این محصول را در ایالات متحده، ماست یونانی نامگذاری می کنند، ممکن است در سایر نقاط جهان، آن را ماست پالوده بنامند.


بیشتر بخوانید : روش تهیه ماست یونانی خانگی غلیظ با بافت خامه ای


فواید ثابت شده و علمی ماست یونانی


کلسیم بالا: ماست یونانی نسبتا غنی از کلسیم است که برای به دست آوردن استخوان‌ های سالم و دندان ‌های قوی مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید  ۱۱ خاصیت عالی آب آلوئه ورا


ماده غذایی غنی از پروتئین: ماست یونانی در واقع در میزان پروتئین نسبت به ماست معمولی غنی تراست. تقریبا دو برابر!


حاوی باکتری طبیعی: ماست یونانی شامل باکتری ‌های طبیعی است که لاکتوباسیلوس نامیده می ‌شوند و از فرآیند گوارش حمایت می ‌کنند. بعلاوه، این باکتری ‌ها برای حفظ وزن بدن سالم نیز مفید هستند.


مقدار لاکتوز کم: ماست یونانی چندین بار پالوده می شود، بنابراین بافتی ضخیم و خامه ای پیدا می کند. اینکار میزان لاکتوز را تقریبا به صفر می رساند؛ بنابراین، برای افراد حساس به لاکتوز، عالی تلقی می ‌شود.


کالری پایین: ماست یونانی کالری کمی دارد و این یک مزیت بزرگ برای رژیم گرفتن به مردم ارائه می ‌دهد.


سدیم کم: ماست یونانی با سدیم یا نمک پایین برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می ‌برند، مناسب است. در نتیجه می ‌تواند هر روز مصرف شود.


پروبیوتیک طبیعی: با عمل تخمیر شدن، ماست یونانی یک پروبیوتیک طبیعی است که برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سیستم ایمنی، مفید است. از این راهنمای ساده برای درست کردن ماست یونانی استفاده کنید (فقط با دو عنصر ساده!)


بیشتر بخوانید : بعد از خانه تکانی ماست بخورید | آشنایی با خواص ماست


نحوه درست کردن ماست یونانی


ماست یک فرآیند تخمیری است، به این معنی که با اضافه کردن بعضی از باکتری ها به یک ماده حاوی قند، به باکتری ها اجازه داده می شود که قند را بخورند. نتیجه تخمیر همیشه اسید، گاز یا الکل است.


تخمیر شیر، باعث تولید اسید می شود که عطر و طعم دلپذیر ماست را ایجاد می کند. برای درست کردن ماست یونانی با دو ماده سازنده ساده روش زیر را دنبال کنید:


  • زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه

  • زمان درست شدن: ۶ ساعت

  • کل زمان: ۶ ساعت و ۳۰ دقیقه


مواد مورد نیاز جهت تهیه ماست یونانی


  1. ۴ فنجان شیر

  2. یک چهارم فنجان ماست ساده

  3. مقداری یخ و آب


تجهیزات:


یک قابلمه متوسط با در

یک قابلمه بزرگ

دماسنج آشپزخانه

الک یا صافی

پارچه ای با بافت کتان، پارچه ‌ای نازک، فیلتر قهوه، کاغذ صافی و غیره؛ که در داخل الک قرار داده می ‌شود.


دستورالعمل ساده جهت تهیه ماست یونانی در منزل


۱- یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. یک قابلمه کوچک را در داخل قابلمه بزرگ بگذارید تا یک دیگ دوجداره داشته باشید. (به این روش شیر را گرم می‌کنیم تا از سوختن جلوگیری کنیم).


شیر را در قابلمه و در حرارت متوسط ۱۸۵ تا ۲۰۰ درجه فارنهایت (۸۵ تا ۹۳ درجه سانتی گراد) گرم کنید و مرتبا به هم بزنید تا از تشکیل پوسته جلوگیری کنید. اینکار باید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد.


۲- قابلمه حامل شیر را به حمام یخ انتقال دهید (می توان سینک را با یخ و آب پر کرد) تا شیر به دمای ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه فارنهایت (۳۷ تا ۴۳ درجه سانتی گراد) برسد و خنک شود.


۳- حدود نصف فنجان شیر گرم را در یک کاسه تمیز جداگانه بریزید؛ و ماست ساده را نیز به کاسه اضافه کنید و آن ها را خوب مخلوط کنید. مخلوط را در ظرف شیر بریزید و به خوبی هم بزنید.


۴- در قابلمه را بگذارید و آن را در یک حوله بپوشانید و در یک مکان گرم مانند فر با نور روشن قرار دهید و اجازه دهید باکتری ‌ها در مدت ۴ تا ۶ ساعت، باعث تولید ماست شوند.


۵- در پایان کار، در ظرف را باز کنید تا ماست را ببینید! اکنون می‌توانید ماست را بخورید و یا آن را پالوده کنید تا ماست یونانی بسازید. برای پالودن از صافی با یک پارچه نازک استفاده کنید.


صافی را روی کاسه بزرگی قرار داده و پارچه را درون آن پهن کنید و ماست را روی پارچه بریزید و در یخچال قرار دهید و اجازه دهید آب ماست گرفته شود و ماست ضخیم شود.


۶- ماست یونانی را از پارچه جدا کنید و در یک ظرف تمیز و عاری از هوا نگهداری کنید.


خواص علمی و با ارزش ماست یونانی + طرز تهیه


separator line


نکات مهم جهت تهیه ماست یونانی


مقدار چربی بالاتر شیر، باعث استحکام بیش تر ماست می شود. به ماست کم چرب اغلب بصورت تجاری تثبیت‌کننده اضافه می‌کنند تا غلیظ و خامه‌ای شود؛ بنابراین به منظور تهیه ماست در خانه، بهتر است از شیر پر چرب استفاده کنید.


نور فر برای گرم نگه داشتن شیر به اندازه کافی برای تخمیر مناسب است. تنها قصد این است که در طول فرآیند، ماست را در حدود ۱۰۰ درجه فارنهایت، (۳۷ درجه سانتی گراد) نگه داریم.


اطلاعات تغذیه ای ماست یونانی


اعداد بر اساس ۱۷۰ گرم ماست یونانی بدون چربی است.


  • کالری: ۱۰۰

  • کربوهیدرات: ۶٫۱ گرم

  • پروتئین: ۱۷٫۳ گرم

  • چربی: ۰٫۷ گرم


۲۲ درصد مقدار ارزش روزانه (DV) ویتامین B12 (Cobalamin): ویتامین محلول در آب و مهم در عملکرد مغز و سیستم عصبی و همچنین تشکیل سلول های قرمز خون است؛ که نه تنها در محصولات گوشتی و حیوانی به طور طبیعی یافت می شود، بلکه می توان آن را از طریق تخمیر باکتری ها به صورت صنعتی ایجاد کرد.


۱۹ درصد مقدار ارزش روزانه (DV) کلسیم: ۱ درصد کلسیم موجود در بدن نقش حیاتی در انقباض عروق و انتقال عصبی و سیگنال دهی عصبی ایفا می‌کند. ۹۹ درصد دیگر از دندان‌ها و ساختار استخوان ها پشتیبانی می‌کند.


بیشتر بخوانید : آموزش طرز تهیه ماست خانگی به ۳ روش ساده + عکس


فواید اضافی دیگر: پالودن ماست و جدا کردن آب پنیر باعث می شود که مقدار زیادی از لاکتوز باقیمانده بعد از تخمیر، حذف شود؛ بنابراین ماست یونانی را برای کسانی که به لاکتوز ملایم حساسیت دارند، به انتخاب مناسبی تبدیل می‌کند!


اما این ماست در مقایسه با ماست معمولی ، پروتئین و چربی بیشتری دارد. قیمت هایی که کارخانه های تولید ماست یونانی بر روی بسته بندی درج می کنند با هم متفاوت است بعضی از قیمت ها بسیار گران و ناعادلانه است.


بنابراین بهتر است این ماست خوشمزه را خودتان در منزل تهیه کنید. طرز تهیه این ماست خیلی آسان و سریع است و ۱۰ دقیقه بیشتر از وقتتان را نمیگیرد.


خواص علمی و با ارزش ماست یونانی + طرز تهیه


بیشتر بخوانید  طرز تهیه ۴ مدل کمپوت با مایکروفر تازه و خوشمزه + عکس
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *