گیاه دارویی همیشه بهار کوهی
نام علمی: تنباکوی کوهی
نژاد: کاسنیان
قسمت های مورد استفاده گیاه: گل
زیستگاه: همیشه بهار کوهی اصالتا متعلق به مناطق آسیای مرکزی، سیبری و اروپا میباشد اما در آمریکای شمالی نیز کشت میشود.
همیشه بهار کوهی بصورت موضعی به شکل پماد برای درمان زخم ها و کبودی ها استفاده میشود. همیشه بهار کوهی دارای مواد ضد درد و ضد عفونت میباشد.
هشدار! همیشه بهار کوهی اصلا نباید به هیچ شکلی وارد بدن شود و یا خورده شود. استفاده موضعی از این گیاه هم برای طولانی مدت توصیه نمیشود چراکه میتواند به پوست آسیب بزند.
پیشنهاد میکنم حتما با ادامه این مقاله همراه مجله اینترنتی دلگرم باشید.
خواص همیشه بهار کوهی
همیشه بهار کوهی دارای اثرات مفیدی روی جریان خون و فعالیت های قلبی است، البته به شرط آنکه مقدار مصرف را پزشک تعیین کرده باشد. خصوصأ عصاره الکلی این گیاه یعنی تنطور آن زیاد مورد مصرف قرار می گیرد. از این تنطور به عنوان ضدعفونی کننده و التیام دهنده مناسب استفاده می شود. از جوشانده یا دم کرده آن در ترکیبات غرغره ها، حمام ها و پانسمان ها استفاده می شود.
برخی دیگر از خاصیت های همیشه بهار کوهی عبارتند از:
-
گلهای گیاه همیشه بهار و نیز فرآوردههای تهیه شده از آن دارای اثرات ضد درد و ضد التهاب هستند. -
التیام بخش و ضدعفونی کننده میباشد. -
دارای اثرات محرک ایمنی است. -
آرتروز زانو را میتوان به شکل مؤثر با تزریق درون مفصلی نوعی فرآورده ترکیبی حاوی این گیاه درمان نمود.
در طب سنتی از این گیاه به صورت موضعی برای درمان آسیب ها و صدمات ناشی از حوادثی مانند آماس، خونمردگی، دررفتگی استخوان، کوفتگی، آماس ناشی از شکستگی استخوان، بیماریهای ماهیچه ای و مفصلی ناشی از روماتیسم، درمان التهاب ناحیه گلو و دهان، کورک، التهاب ناشی از گزش حشرات و التهاب وریدها استفاده میگردد.
همچنین در طب سنتی روسیه از گیاه همیشه بهار کوهی برای درمان خونریزی رحم، مداوای التهاب میوکارد، تصلب شرایین، آنژین صدری، خستگی، نارسایی قلب، رگ به رگ شدن، کوفتگی، و ریزش موی ناشی از عوامل روانی استفاده میشود.
موارد منع مصرف همیشه بهار کوهی
-
مصرف این گیاه توسط افراد واجد حساسیتهای شناخته شده به دیگر گونههای متعلق به خانواده Asteraceae یعنی گیاهانی مانند بابونه، همیشه بهار و بومادران ممنوع است. -
مصرف فرآوردههای تهیه شده از این گیاه در هنگام بارداری ممنوع است. -
نباید فراوردههای این گیاه را روی غشاهای مخاطی، چشمها و یا بخشهای آسیب دیده پوست استعمال کرد. -
استفاده مکرر به ویژه از تنتور رقیق نشده همیشه بهار و نیز تماس مداوم با گیاه منجر به بروز حساسیت میشود. -
تماس مکرر با فرآوردههای آرایشی محتوی گل آذینهای این گیاه موجب ایجاد حساسیت در فرد میگردد. -
مصرف موضعی طولانی مدت فرآوردههای این گیاه بر پوستهای آسیب دیده همچون مواردی از قبیل زخمهای دیرجوش پا نیز موجب بروز التهابهای پوستی همراه با آماس و تشکیل تاول میگردد. -
ممکن است موجب بروز آریتمی قلب، لرزش، گیجی و در صورت مصرف خوراکی مقادیر بیش از دوز توصیه شده، کولاپس عروقی شود. -
مصرف خوراکی گیاه مزبور بالقوه ناسالم ارزیابی میگردد. -
مصرف خوراکی فرآوردههای تهیه شده از برخی اندامهای هوایی این گیاه و یا گل، موجب التهاب معده و روده، دردهای معدی، اسهال شدید، استفراغ، ایست قلبی و مرگ میشود. -
مصرف همزمان این گیاه با داروهای ضد انعقاد، ضد پلاکت، هپارینهای دارای وزن مولکولی پایین و داروهای ضد لخته موجب افزایش احتمالی خونریزی میگردد.
چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.