خواص شگفت انگیز شیر نسکافه برای سلامتی و طریقه مصرف آن



طرز تهیه شیر نسکافه با خامه؛ خواص آن


به گزارش مجله دلگرم ، شیر نسکافه یک نوشیدنی گرم و مناسب برای فصل زمستان است و استفاده از خامه در تهیه آن، بر طعم مطلوب آن می افزاید. در این مقاله با طرز تهیه نسکافه با شیر و خامه، تزئین آن به ساده ترین روش، خواص شیر نسکافه و مضرات این نوشیدنی آشنا خواهید شد. نسکافه ماده ای است که از فرآوری قهوه حاصل می شود؛ از اینرو خواص آن بسیار شبیه قهوه است. در اواسط قرن شانزدهم میلادی مصرف قهوه در انگلستان رواج یافت و مردم بر این باور بودند که قهوه آرامش بخش است و بسیاری از بیماری ها را درمان می نماید. اما امروزه ثابت شده که مصرف بیش از حد این ماده می تواند مضراتی را به همراه داشته باشد.


نسکافه در انواع دسر کارامل، ژله، و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نسکافه را می توان با شیر داغ و خامه مخلوط کرد و به عنوان یک نوشیدنی خوش طعم و گرم در فصل زمستان مورد استفاده قرار داد. خامه از نظر ارزش غذایی شبیه شیر است با این تفاوت که افزایش درجه جداسازی باعث شده ویتامین های محلول در آب آن کم شده و ویتامین های محلول در چربی افزایش یابند. بنابراین غلظت ویتامین A در خامه خیلی بیشتر از شیر کامل است، ولی در اثر استریلیزاسیون ویتامین B12، ویتامین C، و اسید فولیک به مقدار قابل توجهی از دست می رود.


مواد لازم برای تهیه نسکافه با شیر و خامه


برای 1 نفر ارائه شده، و زمان آماده سازی حدود 10 دقیقه می باشد.


  • شیر : 1 لیوان

  • نسکافه : 2 قاشق غذاخوری

  • خامه : 100

  • شکلات برای تزئین : 100


طرز تهیه شیر نسکافه با خامه


  1. شیر را حداقل به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

  2. شیر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت با دمای زیاد قرار دهید ولی مواظب باشید نجوشد و وقتی به دمای 65 تا 70 درجه سانتیگراد رسید آن را از روی حرارت بردارید.

  3. خامه و نسکافه را با مخلوط کن خوب مخلوط کنید و در فنجان مورد نظر بریزید، سپس شیر را روی آن ریخته و آن را به هم بزنید.

  4. برای تزئین نسکافه می توانید از قالب های شکلی استفاده نموده و آن را با پودر کاکائو تزئین کنید.

  5. نسکافه را می توانید با شکلات آب شده هم تزئین کنید.


خواص شیر نسکافه


خواص شیر نسکافه


تحقیقات نشان داده است که نسکافه باعث برطرف کردن خستگی عضلات، هوشیاری مغز و اعصاب و ایجاد آرامش می شود.به وسیله کاهش اشتها مانع بروز چاقی می شود و یبوست را برطرف می نماید. همکاری عضلات چشم را زیاد می نماید و باعث افزایش دقت در انجام کارها می شود. به وسیله تحریک مرکز تفکر، حافظه را افزایش می دهد. کافئین موجود در نسکافه منجر به افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه لاغری می شود.

حتماً بخوانید:


مضرات مصرف بیش از حد نسکافه


مصرف زیاد نسکافه منجر به افزایش کلسترول خون می شود و مصرف بیش از 5 فنجان در روز احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد.باعث از بین رفتن مینای دندان می شود.کافئین موجود در نسکافه در افرادی که به آن حساسیت دارند منجر به تپش قلب و بی خوابی می شود.کافئین باعث افزایش ترشح اسید معده و آنزیم پپسین می شود و افرادی که دچار رفلاکس معده هستند نباید از آن استفاده نمایند. کافئین موجود در نسکافه فشار خون را افزایش می دهد و حرکات ماهیچه قلب را نامنظم می نماید، بنابراین برای افراد دارای ناراحتی قلبی مضر است.


کافئین در زنان باردار باعث زایمان زودرس می شود. کافئین در مادران شیرده به وسیله شیر وارد بدن نوزاد می شود و باعث ناآرامی، لرزش دست و پا و لبها، بی خوابی، حساسیت به صدا در نوزاد می شود. کافئین باعث افزایش اضطراب، هیجان و افسردگی می شود و افراد افسرده در روز نباید بیش از یک گرم کافئین استفاده نمایند.کافئین موجود در نسکافه منجر به دفع پتاسیم و سدیم به وسیله کلیه ها می شود و قند خون را افزایش می دهد، لذا افراد مبتلا به دیابت باید از آن پرهیز نمایند.کافئین موجود در نسکافه مانع جذب آهن در روده ها می شود، لذا تا یک ساعت بعد از غذا باید از خوردن آن اجتناب شود.


با توجه به آنچه گفته شد، مصرف نسکافه با خاصیت برطرف خستگی و افزایش حافظه، برای دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات می تواند مفید باشد ولی مصرف بیش از حد آن مضراتی دارد که می تواند سلامت بدن را به خطر اندازد.


بیشتر بخوانید  کباب قرقاول

دیدگاهتان را بنویسید