به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، تخم مرغ از جمله غذاهایی است که باید در گروه «ابر غذاها» قرار گیرد. تخم مرغ یکی از مناسب ترین غذاها برای رژیم غذایی ورزشکاران است زیرا دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی مانند ویتامین A و ویتامین E و همچنین پروتئین زیادی است. یکی از فواید بی شمار تخم مرغ این است که به سلامت چشم کمک می کند و از بیماری قلبی جلوگیری می کند. واقعیت این است که مواد غذایی با این همه خواص سالم در رژیم غذایی امروزی بسیار نادر است. در این مقاله در مورد مهمترین خواص تخم مرغ، این فوق العاده غذای مفید صحبت خواهیم کرد.
10 خاصیت تخم مرغ که نمی دانستید
1. سرشار از مواد مغذی
تخم مرغ جزو گروه غذاهای مغذی است. هر تخم مرغ کامل حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای تبدیل یک سلول به یک جوجه است. یک تخم مرغ آب پز بزرگ دارای:
ویتامین A: 6 درصد نیاز روزانه
اسید فولیک: 6 درصد از نیاز روزانه
ویتامین B5: 7 درصد نیاز روزانه
ویتامین B12: 9 درصد نیاز روزانه؛
ویتامین B2: 15 درصد نیاز روزانه
فسفر: 9 درصد نیاز روزانه
سلنیوم (نوع آنتی اکسیدان قوی): ۲۲ درصد نیاز روزانه؛
وجود داشتن ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B6، کلسیم و روی از دیگر خواص تخم مرغ هستند.
خواص تخم مرغ بی شمار است. در نتیجه، تخم مرغ به عنوان یک غذای کامل در نظر گرفته می شود و تقریباً حاوی مقدار کمی از تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن است. تخم مرغ محلی یا تخم مرغ غنی شده با امگا 3 خواص بیشتری دارند. اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین های A و E در این تخم مرغ بیشتر است.
خلاصه: تخم مرغ کامل یکی از مغذی ترین مواد غذایی است که تقریباً تمام عناصر مورد نیاز بدن را در خود دارد. تخم مرغ های محلی یا تخم مرغ های غنی شده با امگا 3 دارای مواد مغذی بیشتری هستند.
2. تخم مرغ سرشار از کلسترول است اما تاثیر منفی بر کلسترول خون ندارد.
این واقعیت که تخم مرغ کلسترول بالا و درست است. در واقع، ما مجاز به 300 میلی گرم کلسترول در روز هستیم و هر تخم مرغ حاوی حدود 212 میلی گرم است که بیش از نیمی از حد مجاز است. اما لازم است بدانید که کلسترول موجود در رژیم غذایی روزانه همیشه باعث افزایش کلسترول خون نمی شود.
کبد روزانه مقدار زیادی کلسترول تولید می کند. هنگامی که مصرف روزانه کلسترول شما افزایش می یابد، کبد تولید خود را کاهش می دهد تا میزان کلسترول در بدن متعادل شود. با این حال، واکنش هر فرد به مصرف تخم مرغ می تواند متغیر باشد.
در 70 درصد افراد، خوردن تخم مرغ به هیچ وجه کلسترول را افزایش نمی دهد. در 30 درصد باقیمانده (به نام “پرپاسخ دهنده”)، تخم مرغ ممکن است کمی سطح LDL (چربی بد) و کلسترول کل را افزایش دهد.
با این حال، کسانی که دارای یک اختلال ژنتیکی مانند “هیپرکلسترولمی خانوادگی” (شایع ترین بیماری با یک ژن در افرادی که از بدو تولد دارای کلسترول خون بالا هستند) یا یک اختلال ژن آپولیپوپروتئین (آپلیپوپروتئین E نقش اساسی در انتقال کلسترول در بدن دارند. ) وضعیت بهتری دارند.تخم مرغ مصرف کنید.کاهش دهید یا حذف کنید
خلاصه: تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما خوردن تخم مرغ برای اکثر افراد بی ضرر است و بر سطح کلسترول خون آنها تأثیری نخواهد داشت.
3. تخم مرغ HDL (کلسترول خوب) را افزایش می دهد.
HDL مخفف لیپوپروتئین با چگالی بالا است. معمولاً این کلسترول به کلسترول خوب معروف است. افرادی که سطح HDL بالاتری دارند معمولا کمتر به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی مبتلا می شوند. افزایش HDL یکی از خواص تخم مرغ است. در این تحقیق نشان داده شد که مصرف روزانه دو عدد تخم مرغ به مدت 6 هفته یا بیشتر به افزایش 10 درصدی HDL خون کمک می کند.
خلاصه: مصرف منظم تخم مرغ به افزایش میزان کلسترول خوب در بدن کمک می کند که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد.
4. تخم مرغ سرشار از کولین است
“کولین” یک ماده مغذی است که اکثر مردم حتی درباره آن نمی دانند، اما کولین ماده بسیار مهمی است که معمولاً به عنوان ویتامین B طبقه بندی می شود. بدن ما از کولین برای ساخت غشاهای سلولی استفاده می کند و نقش مهمی در تولید “مولکول های سیگنال” (بخشی از سیستم پیچیده ارتباط و پیام رسانی در سلول ها) در مغز همراه با سایر عملکردهای بدن مانند رشد، بازسازی بافت و ایمنی دارد. .
علائم کمبود کولین بسیار جدی است، اما خوشبختانه درصد چنین مشکلی بسیار کم است. یکی از بهترین منابع کولین تخم مرغ است. یک تخم مرغ حاوی بیش از 100 میلی گرم از این ماده مغذی حیاتی است.
خلاصه: یکی دیگر از خواص تخم مرغ وجود ماده مغذی به نام کولین است که در بدن بسیار حیاتی و ضروری است. بسیاری از مردم به اندازه کافی از این ماده مغذی ارزشمند دریافت نمی کنند، اما تخم مرغ سرشار از کولین است.
5. مصرف تخم مرغ با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است
به طور کلی، کلسترول LDL به عنوان “کلسترول بد” شناخته می شود. برخی معتقدند که سطوح بالای LDL خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد بیماری قلبی رهبری. اما بسیاری از مردم نمی دانند که LDL بسته به چگالی آنها به زیرگروه های مختلفی تقسیم می شود. این زیرمجموعه ها به تراکم کم، متوسط و زیاد تقسیم می شوند.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افرادی که کلسترول آنها عمدتاً پایین تا متوسط است نسبت به کسانی که کلسترول بالا دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی هستند. تحقیقات نشان میدهد که حتی اگر تخممرغ در برخی افراد کمی کلسترول LDL را افزایش دهد، تغییر از کم به متوسط و از چگالی متوسط به بالا پیشرفت محسوب میشود.
خلاصه: به نظر می رسد مصرف تخم مرغ الگوی چگالی LDL را از کلسترول کم یا متوسط (نوع بد) به LDL با چگالی بالا تغییر می دهد که با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
6. آنتی اکسیدان های موجود در تخم مرغ برای سلامت چشم مفید هستند
با افزایش سن، قدرت بینایی نیز کاهش می یابد. غذاهای مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. دو مورد از این مواد مغذی “لوتئین” و “زیگزانتین” نام دارند که آنتی اکسیدان های قوی هستند و در شبکیه چشم ذخیره می شوند.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف مقدار مناسب این ماده غذایی می تواند نقش موثری در کاهش دو اختلال شایع چشمی یعنی خطر ضعیف شدن عضلات چشم یا بروز آب مروارید داشته باشد. زرده تخم مرغ سرشار از هر دوی این آنتی اکسیدان ها است.
در یک کارآزمایی کنترل شده، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه فقط 1/3 زرده تخم مرغ به مدت 4 هفته و نیم، سطح لوتئین خون را 28 تا 50 درصد و زآگزانتین را 114 تا 142 درصد افزایش می دهد. از دیگر خواص تخم مرغ می توان به وجود مقدار زیادی ویتامین A اشاره کرد که به سلامت چشم کمک می کند. کمبود ویتامین A یکی از شایع ترین علل نابینایی در جهان است.
خلاصه: آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین برای سلامت چشم بسیار مفید هستند و به جلوگیری از ضعف عضلات چشم و آب مروارید کمک می کنند. با مصرف تخم مرغ می توانید مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان ها را دریافت کنید.
7. تخم مرغ محلی یا تخم مرغ غنی شده با امگا 3 سطح تری گلیسیرید پایین تر
همه تخم مرغ ها یکسان نیستند. ترکیب مواد مغذی آنها بسته به رژیم غذایی و نحوه پرورش جوجه ها متفاوت است. تخممرغهایی که بهصورت محلی یا با غذاهای غنیشده با امگا 3 پرورش داده میشوند، اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری نسبت به سایر تخممرغها دارند. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند سطح تری گلیسیرید خون را کاهش دهند که یک عامل خطر برای مشکلات قلبی است.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف تخم مرغ غنی شده با امگا 3 راهی موثر برای کاهش سطح تری گلیسیرید خون است. در این آزمایش، آنها به این نتیجه رسیدند که با مصرف تنها 5 تخم مرغ غنی شده با امگا 3 در هفته به مدت 21 روز، تری گلیسیرید را می توان بین 16 تا 18 درصد کاهش داد.
خلاصه: تخم مرغ غنی شده با امگا 3 یا نوع محلی آن دارای اسیدهای چرب امگا 3 بالایی است. خوردن چنین تخم مرغ هایی یک راه موثر برای کاهش سطح تری گلیسیرید خون است.
8. پروتئین کامل با مقدار لازم آمینو اسید
ساختار اصلی بدن انسان از پروتئین ها تشکیل شده است. پروتئین ها نقش اساسی در ساخت تمام بافت ها و مولکول های بدن با هدف ساختاری و عملکردی دارند. دریافت مقدار لازم پروتئین در رژیم غذایی روزانه بسیار مهم است. تحقیقات جدید نشان می دهد که مقدار توصیه شده دریافت پروتئین احتمالا برای همه کافی نیست.
تخم مرغ منبع عالی پروتئین است. یک تخم مرغ بزرگ ۶ گرم پروتئین دارد و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. خوردن پروتئین کافی به کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش فشار خون و سلامت استخوان کمک می کند.
خلاصه: مقدار زیادی پروتئین حیوانی و اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن انسان از خواص تخم مرغ است.
9. تخم مرغ خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی را کاهش می دهد
برای چندین دهه، فواید تخم مرغ به طور ناعادلانه دست کم گرفته شده است. این اعتقاد وجود داشت که به دلیل وجود کلسترول در تخم مرغ، سلامت قلب به خطر می افتد. در سال های اخیر، مطالعات زیادی برای بررسی ارتباط بین مصرف تخم مرغ و افزایش خطر بیماری قلبی انجام شده است.
نتیجه 17 آزمایش با 263938 شرکت کننده این بود که هیچ رابطه ای بین مصرف تخم مرغ و بروز سکته مغزی یا سایر بیماری های قلبی وجود ندارد. تحقیقات دیگر نیز به نتایج مشابهی رسیده است. با این حال، نتایج تحقیقات دیگر نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت که تخم مرغ مصرف می کنند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بیش از دیگران باشند.
در هر صورت، تأثیر مصرف تخم مرغ بر افزایش این خطر مشخص نیست، زیرا این آزمایشات تنها می تواند یک جامعه آماری را تعیین کند. در این آزمایشات هیچ ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و بروز بیماری ثابت نشد. البته این احتمال وجود دارد که افراد دیابتی که بیش از حد تخم مرغ مصرف می کنند، کمتر نگران سلامتی خود باشند. در رژیم غذایی کم کربوهیدرات، که مسلماً یکی از بهترین رژیم های غذایی برای دیابتی ها است، مصرف تخم مرغ عوامل خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.
خلاصه: در مطالعاتی که به بررسی تأثیر مصرف تخم مرغ و خطر بیماری قلبی پرداختند، هیچ ارتباطی پیدا نشد. با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف تخم مرغ در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.
10. تخم مرغ سیر کننده است و به کاهش وزن کمک می کند
تخم مرغ ها کاملا پر می شوند. تخم مرغ سرشار از پروتئین است و به همین دلیل یکی از محبوب ترین غذاهای سیر کننده است. تخم مرغ در «شاخص سیری» غذاها امتیاز بالایی دارد، که احساس سیری ایجاد می کند و در نتیجه کالری کمتری مصرف می کند.
در مطالعه ای که روی 30 زن دارای اضافه وزن انجام شد، مشخص شد که خوردن تخم مرغ به جای دونات در وعده غذایی صبحانه ، سیری را افزایش داد و در نتیجه کالری کمتری را طی 36 ساعت آینده مصرف کرد. در آزمایش دیگری، تعویض تخم مرغ با دونات به مدت 8 هفته منجر به کاهش وزن قابل توجهی شد.
خلاصه: ایجاد احساس سیری و کاهش مصرف کالری در طول روز یکی از خواص تخم مرغ است. مصرف مداوم تخم مرغ همچنین می تواند منجر به کاهش وزن شود.
حرف پایانی
مطالعات علمی به وضوح نشان می دهد که مصرف 3 تخم مرغ کامل در روز کاملا بی خطر است. هیچ نتیجه ای وجود ندارد که تخم مرغ مضر است. آنها به عنوان “قسمت ناشناخته” طبقه بندی می شوند که هنوز به تحقیقات گسترده تری نیاز دارد. تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای طبیعت است.
علاوه بر خواص تخم مرغ، بسیار راحت در دسترس است و می توان آن را با قیمت پایین تهیه کرد. برای داشتن غذاهای عالی و خوشمزه می توانید از تخم مرغ در ترکیب با اکثر غذاها استفاده کنید.