یک محقق گیاهان دارویی در خراسان جنوبی گفت: دانه های سفت میوه انار معده را تقویت می کند و آب انار تقویت کننده قلب و معده است.
«محسن پویان» اظهار داشت: انار درختی است از خانواده Puniaceae که در زبان انگلیسی به آن Pomegrenate می گویند.
وی ادامه داد: زادگاه این درخت ایران است، برگ های آن به رنگ سبز روشن و گل های آن قرمز رنگ، ناف از پرچم های متعدد و تخمدان دارای خانه های متعددی است که دانه های سفت در آن قرار گرفته و دانه ها با آبدار احاطه شده اند. پوشش دادن.
محقق گیاهان دارویی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تمام قسمت های درخت انار در طب گیاهی کاربرد دارد، گفت:
عصاره پوست دارای خاصیت ضد کرم بوده و برای کرم های ادم و هیپنولمیک نوع دوز موثر است.
پویان با بیان اینکه خاصیت ضد قارچی آن ناشی از ماده ایزوپلتیک اسید آن است، ادامه داد: علاوه بر این اسید بتولیک و اسید اورسولیک نیز در پوست درخت وجود دارد.
محقق گیاهان دارویی خراسان جنوبی گفت: عصاره پوست ریشه اثر قارچی به ویژه در برابر تنیاسین نشان می دهد.
پویان تصریح کرد: در هر 100 گرم میوه انار تازه، 16 گرم کربوهیدرات، 0.3 گرم چربی، 0.5 گرم پروتئین، 82 گرم آب، 259 میلی گرم پتاسیم، 3 میلی گرم کلسیم، 8 میلی گرم کلسیم، 8 میلی گرم و 33 میلی گرم آهن، 3 میلی گرم سدیم، 0.03 میلی گرم تیامین (B1)، 0.03 میلی گرم ریبوفلاوین (B2)، 0.3 میلی گرم نیاسین (B3)، 4 میلی گرم ویتامین C دارد.
وی بیان کرد: میوه انار به دلیل داشتن تانن، قابض است، جوشانده پوست میوه برای درمان اسهال و اسهال خونی مفید است و از محلول آن برای ترشحات سفید واژن به عنوان شستشوی موضعی استفاده می شود. پوست ساقه و جوانه گل نیز این خاصیت را دارد.
محقق گیاهان دارویی خراسان جنوبی گفت: همچنین از پوست انار برای تهیه محلول شستشوی گلو برای زخم های دهان و گلو و مایع شستشو دهنده برای جلوگیری از خونریزی بینی استفاده می شود.
خواص درمانی بی شمار انار، این میوه بهشتی است!
پویان گفت: ضماد تهیه شده از جوشانده برگ و پوست انار در رفع خارش پوست موثر است.
او ادامه داد: له شده گل انار برای ترمیم سوختگی مفید است و جوشانده قسمت های مختلف انار خاصیت ضد باکتریایی دارد.
محقق گیاهان دارویی در خراسان جنوبی گفت: میوه انار از نظر طب قدیم ایران سردتر و مرطوب تر است و مصرف مداوم میوه انار باعث نعوظ، ملین و افزایش ادرار می شود.
مصرف آب انار رسیده و شیرین بعد از غذا برای تصفیه خون، تقویت کبد، یرقان، صاف کردن صدا و روشن شدن چهره بسیار مفید است و میوه گیاه نفاخ است.
پویان ادامه داد: گل انار با زیره برای اسهال کودکان نیز استفاده می شود. میوه انار برای رفع تب صفراوی و یرقان بسیار مفید است. رب انار هم همه این خواص را دارد. مخلوطی از میوه ترش و شیرین انار برای رفع تشنگی مفرط. برای تهوع، استفراغ، بی حالی و خماری و نیز برای تسکین زنان باردار تجویز می شود.
وی با اشاره به اینکه دانه انار استفراغ را از بین می برد، ادامه داد:انار را گلنار فارسی می گویند برای التیام زخم های دهان و خونریزی دندان ها و گلاب برای رفع ورم چشم و آب زردچوبه برای التیام زخم های ناحیه تناسلی و آب برای رفع خراش های روی پای کفش های تنگ. اثر درمانی مفیدی دارد.
محقق گیاهان دارویی خراسان جنوبی گفت: شستشوی زخم بواسیر با جوشانده پوست و برگ و گل و پوست انار بسیار نافع است، نشستن در این جوشانده برای برجستگی مقعد بسیار مؤثر است.
پویان در مورد نحوه مصرف انار گفت: برای پختن پوست ساقه، میوه و ریشه 20 گرم در لیتر آب مصرف می شود و مقدار غذا از آب یا رب انار 300 تا 350 گرم است..
وی خاطرنشان کرد: انار تقریبا در تمامی باغات خراسان جنوبی کشت می شود.