«چای عشق» و تأثیر شگفت انگیز آن در کم خوابی
با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید فواید چای بنفشه بیشتر بدانید.
ویولا ویولا
گیاهی است با شاخه های بسیار باریک که از یک ریشه می روید و برگ بنفشه شبیه برگ های انار و حنا است. به گفته گیلانی از گل بنفشه در پزشکی استفاده می شود. گیاه بنفشه در مکان های سایه و مرطوب می روید.
بنفشه نامی فارسی است و نام عربی آن بنفشه است. به فارسی کاکوش و در عربی فرفیرو نیز می گویند.
بنفشه گیاهی معروف است که قدمتی چند هزار ساله دارد. چنانکه در دین زرتشتی باستان ستوده است. در مورد دارو و اثربخشی نیز روایات زیادی در اسلام درباره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه اطهار علیهم السلام در خواص پزشکی و درمان بیماری ها نوشته شده است.
بنفشه معطر
- نام های فارسی: بنفشه معطر، بنفشه
- نام علمی: viola odorata
- نام رایج: بنفشه شیرین
- نام انگلیسی: شیرین بنفشه
- نام عربی: بنفساج
- نام فرانسوی: violette odorante
- نام آلمانی: Marzviole
- نام خانوادگی: violaceae (بنفش)
گیاه شناسی بنفش
بنفشه معطر گیاهی است علفی و چند ساله و چند ساله. برگ های قلبی شکل گیاه دارای ساقه های بلندی است که از قسمت مشترک در ناحیه گردن گیاه (تقریباً همسطح زمین) بیرون زده است که این برگ ها بیشتر روی زمین پخش شده و ساقه ندارد. گل ها به صورت جداگانه روی ساقه و گیاه قرار می گیرند. گلبرگ ها در محل اتصال با یک گل نی مانند خمیده هستند.گل ها معطر و اغلب ارغوانی و به ندرت سفید یا گلی هستند (البته برخی از نمونه ها ممکن است گلبرگ های کوچک سفید یا گلی داشته باشند) چین خورده و حاوی تعدادی دانه زرد است.
بنفشه های معطر عمدتاً در مناطق سایه دار و مرطوب رشد می کنند و به طور گسترده برای مصارف پزشکی پرورش می یابند. همچنین به عنوان یک زینت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. گلهای زیبای گیاه در اوایل بهار ظاهر می شوند و در تابستان بدون گلبرگ هستند. بنفشه های معطر بومی اروپا و آسیا هستند، اما در مناطق دیگر از جمله آمریکای شمالی و استرالیا رشد می کنند. این گیاه به بنفشه انگلیسی، بنفشه باغی نیز معروف است.
این گیاه در نقاط مختلف ایران به ویژه در مناطق شمالی و مرطوب ایران می روید، شب زنده داری و خواب زیاد منجر به خشکی پوست می شود. کار طولانی شبانه و بیداری بیش از حد در افراد منجر به خشکی باسن می شود همچنین خواب زیاد نیز همین عملکرد را در بدن ایجاد می کند. افرادی که ورزشهای سنگین انجام میدهند یا افرادی که جلوی فر نانوایی کار میکنند نیز پوست خشکی دارند.
زمانی که مغز دائما فعال و چالش برانگیز است، گرما تولید می کند و این گرما منجر به از دست دادن رطوبت می شود که در نهایت منجر به خشکی مغز می شود، در واقع هر مکانیزمی که منجر به کاهش رطوبت در مغز شود، باعث بی خوابی می شود. سابق. هر مکانیسمی که منجر به کاهش رطوبت در مغز شود باعث بی خوابی می شود و گیاه بنفشه در هر بیماری که پایه خشکی دارد مفید است.
این گیاه به ویژه برای بیماری های پوستی مانند خارش، خشکی و التهاب پوست موثر است. بنفشه حاوی مخاط چسبناک و آبرسان است که می تواند در بیماری های ریوی و گرفتگی صدا موثر باشد. از بنفشه برای درمان آسم و آلرژی های ناشی از گرما نیز می توان استفاده کرد و خشکسالی تاثیر مثبتی دارد.
استفاده از چای بنفشه در درمان بی خوابی موثر است
این گیاه را می توان به عنوان مرهم یا کرم برای بیماری های پوستی و به صورت عرقیات و شربت استفاده کرد که شربت آن در بازار موجود است و این شربت عمدتاً برای بیماری های ریوی و سرفه استفاده می شود. از بنفشه می توان به شکل چای برای درمان بی خوابی نیز استفاده کرد.
درمان بیماری های ریوی با مصرف گل بنفشه
استفاده از بنفشه برای درمان بی خوابی یک یا دو بار در روز توصیه می شود اما در صورت بیماری های ریوی هر 8 ساعت یک بار مصرف شود.
اثرات فارماکولوژیک و مهم
استفاده از داروها هنوز در فارماکوپه ها وجود دارد. گل ها خاصیت ملین دارند. در فارماکوپه انگلستان بهترین شکل استفاده از گل به صورت شربت است که برای نوزادان با نصف تا یک قاشق چایخوری یا بیشتر با مقدار مساوی روغن بادام مخلوط می شود. در قدیم از شربت بنفشه برای رفع ورم چشم، بی خوابی، یرقان، تب و لرز، چرک و ورم لوزه و صرع استفاده می کردند. جرالد، متخصص گیاهان دارویی، می گوید که بنفشه معطر را می توان برای تسکین تورم داخلی گوش، آرامش قلب، رفع خشکی و گلودرد، تسکین سردرد و آرام بخش استفاده کرد.
از گل بنفشه می توان مربای شیرین درست کرد که در زمان چارلز دوم در همه داروخانه ها به عنوان کنسرو به نام شکر بنفشه یا بشقاب بنفشه فروخته می شد و بسیار پرطرفدار بود. این محصول خاصیت خلط آور دارد. گل های تازه برای افزودن به سالاد عالی هستند. جرالد همچنین اضافه می کند که از برگ ها می توان برای تهیه پماد و کمپرس برای سوختگی استفاده کرد. او معتقد است که اثرات آن بهتر از ترکیب گل ختمی و جیوه است.
همه بنفشه ها طبیعت سرد و مرطوبی دارند. وقتی سبز و تازه هستند، برای خنک کردن و کاهش حرارت بدن، داخل و خارج استفاده می شود. به عنوان مثال می توان از جوشانده گل و برگ برای کاهش ورم چشم و ضماد روی پیشانی برای تسکین سردرد استفاده کرد. این پماد را می توان با اسانس گل رز نیز مخلوط کرد.
گل و برگ بنفشه به عنوان یک فرآورده خوراکی صفرابر بوده و مخصوصاً برای کودکان مناسب است (البته اثر برگ در این مورد قویتر است). همچنین گل های تازه یا خشک شده به صورت خوراکی در رفع مشکلات ریوی موثر است. ریزوم خوراکی خاصیت تهوع و ملین قوی دارد و شبیه ایپاکاکانی است. دانه ها خاصیت ملین و مدر دارند و برخی از آنها در مشکلات مجاری ادراری به ویژه دفع شن از مجاری استفاده می شود.در هومیوپاتی مدرن از تنتور گل تازه برای سرفه های اسپاسمودیک با مشکل تنفسی و آرتریت روماتوئید استفاده نمی شود. به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما مطالعات اولیه نشان دهنده اثر ضد عفونی کننده آن است.
از زمان های بسیار قدیم فرآورده های تازه بنفشه به صورت خوراکی و موضعی برای مبتلایان به سرطان به ویژه سرطان گلو استفاده می شده است. برگ ها را می توان در آب جوش به نسبت 1 به 5 به صورت موضعی (مالید) و یا به صورت کمپرس برای درد موضعی ریخت.
برای روغن کاری گلو، برگ بنفشه را در پودر خشک کنید و روغن زیتون بریزید. سپس به مدت 6 ساعت بخارپز کرده و سپس مصرف کنید. این روغن برای رفع خشکی گلو مفید است.از دیگر اثرات بنفشه می توان به رفع سردرد، میگرن، بی خوابی، سرفه، آسم و برونشیت اشاره کرد. بنفشه معطر به دلیل خاصیت موزاییکی که دارد در رفع علائم سرماخوردگی موثر است، اسانس گل در رایحه درمانی، درمان برونشیت، خستگی مفرط و مشکلات پوستی استفاده می شود.
نحوه و میزان مصرف چای بنفشه
پخته: بنفشه را سرد می نوشند برای آن حدود 70 گرم برگ تازه را با آب سرد بشویید و با نیم لیتر آب بجوشانید. بعد از حدود 12 ساعت که آب سبز شد آن را صاف کرده و در ظرف شیشه ای در یخچال قرار دهید و هر دو ساعت یکبار مقداری از آن را بخورید. این نوشیدنی بهتر است هر روز تازه تهیه شود و مازاد آن دور ریخته شود.
فشرده سازی: برای آماده شدن برای استفاده در فضای باز، یک پارچه گرم یا نوار نخی را در دم فرو کرده و روی پایه قرار دهید و با یک پارچه ضد آب (لاستیک نازک کتان) بپوشانید و پس از خنک شدن این کار را تکرار کنید.
روزانه دو قاشق غذاخوری گل خشک را می توان به صورت چای دم کرده سرد یا گرم (شرح داده شده) یا 5 گرم ریشه در روز در راهنمای همراه داروها (خارج از ایران) درج شده است.
از بنفشه استفاده کنید
گل و برگ بنفشه کاملاً خوراکی است و می توان از آن به صورت خام یا پخته استفاده کرد. برگ ها را می توان در طول زمستان استفاده کرد و طعم ملایمی دارد. از برگ ها می توان در سالاد استفاده کرد (اگر از گل ها برای سالاد استفاده شود طعم و بوی قوی تری دارد). از گل و برگ بنفشه می توان برای چای، شیرینی، سوپ و کلوچه نیز استفاده کرد.
این را ابن سینا در کتاب قوانین بنفش گفته است
بنسفج گیاهی معروف است و ریشه آن به دلیل ترکیبات دیگر قدرت شفابخشی دارد. طبیعتی سرد و مرطوب دارد. بعضی ها می گفتند گرم است و در سردی برگ هایش شکی نیست. گفته می شود که او خون متوسط تولید کرده است. برای تسکین سردرد، بو کنید و مالش دهید. مالیدن و خوردن برای ورم چشم مفید است. بنفشه و به خصوص مربای بنفشه، داروی سرفه های گرم و نرم کننده سینه ها است. شربت بنفشه داروی ذات الریه است و بهتر از جلاب (شربت گلاب، عسل یا قند) است. ورم معده را از بین می برد. شربت بنفشه داروی درد کلیه و ملین ملایم است. او با خوردن بنفشه خشک صفرا را خورد.
در کتاب مخزن الادویه در مورد بنفشه چنین آمده است
بنفسج طبیعتی سرد و مرطوب دارد و برخی گفته اند گرمتر و مرطوب تر می شود. مسهل صفرا، مسکن تشنگی و مسمومیت خون، برای سرفه، سینه، گلو، خفگی، ذات الریه، ذات الریه، معده، کبد، طحال و احتباس ادرار مفید است. فجر (پادزهر) سم و مونومر است. باعث نارسایی قلبی و سنگینی معده و استفراغ می شود که برخی علت آن را خشکی آن می دانند.
مهمترین اثرات گزارش شده است
ضد باکتری، ضد التهاب، تب بر، سرکوب کننده CNS، ملین، ملین، معرق، مدر، ضد تهوع، خلط آور، قارچ کش، خواب آور، ضد فشار خون، شل کننده عضلات، مقوی اعصاب و ضد درد است.
یادداشت
1-1 – بو و رنگ گل ها در هنگام خشک شدن در صورت زیاد بودن حرارت از بین می رود یا کاهش می یابد. به همین دلیل از انواع دیگری که رنگ تیره تری دارند برای تهیه داروها استفاده می شود.
2.2 تن برگ بنفشه می تواند 300 تا 400 گرم اسانس خالص تولید کند. این اسانس در تهیه عطر استفاده می شود.
3 – 3 – از اسانس گلها در تهیه خوشبو کننده های تازه و دهان استفاده می شود.
4-4 – گیاه بنفشه تا 20 درجه زیر صفر را تحمل می کند.
5-5 – رایحه گل های تازه بنفشه یکی از رایحه های شیرین است.
6-6 – نظریات ابن سینا در حقوق و محتوای مخزن داروی بنفشه با منابع جدید و آثار تأیید شده در اکثر موارد مطابقت دارد.
7-7 – در مطالعه ای که نویسنده و همکارانش در سال 2000 بر روی بنفشه های معطر انجام دادند، مشخص شد که اسانس آن حاوی ترکیبات آلفا یون و سپس هگزان، غیر نونال، بنزوفنون، ایکوزان، دوکوسان، پنتاکوسان، تتراکوسان و تریکوسان است. . و benzyl.je.
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی