آیا می دانید خوردن عرق آویشن چیست؟
با دلگرم کننده به روز باشید فواید بی نظیر عرق آویشن آن ها ملاقات می کنند.
خواص آویشن و عرق آویشن
آنقدر گسترده است که از درمان بیماری های مختلف گرفته تا سلامت و زیبایی پوست و مو قابل استفاده است. این گیاه بهترین دارو برای عفونت های تمام قسمت های بدن است.
درختچه ای است با ساقه های متعدد، نازک، سخت و بسیار منشعب، به ارتفاع 40 تا 80 سانتی متر، گرد، سبز مایل به سفید و معطر.
برگ کوتاه دارای دمبرگ های کوتاه، گرد یا بیضی شکل به طول و عرض 5-7 میلی متر، اساساً مقطعی تا تقریباً قلب و در نهایت گرد و نوک تیز است. گلها به رنگ سفید و کوچک، کروی، بسیار متراکم و در گل آذین های تاج باریک، براکت های پهن ساده و بلند قرار گرفته اند. کاسه گل کوتاه غشایی به طول 2 میلی متر، پنج ضلعی و مژه ها در گوشه ها، با دندان های مثلثی کوتاه است. پرچم ها 4 عدد و جفت برابر هستند. لیوان گل سفید و کمی بلندتر از لیوان گل …
آویشن در طب سنتی
در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس و سرفه و سوء هاضمه و درمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفولانزا و برای درمان نفخ و گرفتگی عضلات استفاده می شود. نام کاکتوس برای Ziziphous L است، نه برای Thimus L.
آویشن همچنین دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد قارچی است که دلیل آن وجود ماده ای به نام تیمول است که در صورت خوردن زیاد باعث مسمومیت می شود. آویشن نیز گرم، خشک و مقاوم به سرفه است. این گیاه بهاری در رشتهکوههای زاگرس از جمله کوههای استان کردستان بهویژه کوههای شهرستان بیار (کوه نسار، کوه حمزه عرب، کوه ناکاره کوب و منطقه حفاظتشده بیار) فراوان است.
آویشن در طب مدرن
امروزه استفاده ثابت شده از آویشن برای درمان آسم، سرفه خشک، آمفیزم و برونشیت است. چای دم کرده برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و حالت تهوع نیز استفاده می شود.عصاره آویشن حاوی ماده ای به نام تیمول است که برای آسم مفید است. حمام آویشن برای بیماران مبتلا به دردهای عضلانی، مفاصل و روماتیسمی مفید است. روکش آویشن در برابر نیش و نیش حشرات موثر است. مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع است، اما در دوران شیردهی ممنوع نیست.
آویشن در طب اسلامی
آویشن از دیرباز در طب اسلامی استفاده می شده است.
عرق آویشن
عرق آویشن (طبیعت گرم) برای تقویت بدن، تقویت معده، رفع اسید معده، تقویت بینایی، مسکن و گرفتگی عضلات، رقیق کننده خون، عفونت ریه، سرماخوردگی، نقرس و سیاتیک مفید است.
در مطالعه ای در مورد اثرات درمنه، اسطوخودوس و آویشن شیرازی بر باکتری ها استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا من کلبسیلا پنومونی در سال 2014 مشاهده شد که هر سه اسانس دارای اثر بازدارندگی بر باکتری های بیماری زا هستند، اما اسانس آویشن شیرازی نسبت به اسانس سایر گیاهان در مهار باکتری ها اثر بهتری دارد.
آویشن بخور
بخور آویشن یکی از بهترین راه ها برای زیبایی و طراوت پوست زنان است.
آویشن آب پز
یک فنجان غلیظ آویشن برای تسکین دردهای قاعدگی زنان بسیار موثر است.
خواص بی نظیر عرق آویشن
- آویشن برای مبارزه با نفخ
آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزه ای است که می تواند به هضم غذا کمک کند. اگر نفخ، سنگینی، گرفتگی معده و به طور کلی هر گونه مشکلی در دستگاه گوارش دارید، بعد از غذا از آویشن استفاده کنید.
روش استفاده
سر برگ های خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آب جوش پر کنید. روی فنجان را بپوشانید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بپزد. محلول را صاف کنید. بعد از دو وعده غذای اصلی یک فنجان از این جوشانده را بنوشید. این دوره درمانی را بیش از 3 هفته ادامه ندهید.
- آویشن از تعریق زیاد پاها جلوگیری می کند
آویشن یک دئودورانت طبیعی و فوق العاده موثر است.
دستورالعمل ها
50 گرم آویشن خشک را با دو لیتر آب بریزید و بجوشانید. سپس شرپا را داخل آن بریزید و آتش را خاموش کنید. اجازه دهید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه بماند. سپس صاف کرده و در شرپا یا وان بریزید. پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در این محلول قرار دهید.
- آویشن برای درمان آفات و بوی بد دهان
آویشن گیاهی ضدعفونی کننده و دارویی است. بنابراین می توان از آن برای درمان آفات و التهاب لثه و همچنین پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد.
دستورالعمل ها
برای شستشوی گلو، یک لیوان آب را بجوشانید، سپس یک قاشق چایخوری آویشن را داخل آن بریزید و 1 تا 2 دقیقه بپزید. محلول را صاف کرده و چند بار در روز غرغره کنید آویشن حاوی مواد تلخی است که می تواند به هضم غذا کمک کند.
- آویشن برای مبارزه با برونشیت، آنژین، سینوزیت و آنفولانزا
آویشن برای مبارزه با عفونت های مجاری تنفسی عالی است. این گیاه شگفت انگیز باعث تعریق بیشتر و کاهش دما می شود. آویشن با سرماخوردگی مبارزه می کند و خاصیت ضد اسپاسم دارد، بنابراین سرفه را از بین می برد.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف شربت آویشن دوره و شدت علائم برونشیت را کاهش می دهد و اثر ضد سرفه دارد.
روش استفاده
برای رفع سرفه یک مشت آویشن تازه یا خشک را با یک لیتر آب بریزید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید. محلول را صاف کرده و با عسل شیرین کنید. هر دو ساعت یک فنجان از این جوشانده را بنوشید. به خاطر داشته باشید که نباید این دوره درمانی را بیش از 3 هفته دنبال کنید.
یک قاشق غذاخوری آب آویشن را در یک فنجان آب گرم (نه جوش) خیس کنید. یک حوله روی سرتان بگذارید و سیگار بکشید. می توانید از برگ های خشک آویشن نیز بخور درست کنید. برای این کار یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را به مدت یک ساعت در یک لیوان آب سرد خیس کنید، سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعدا بخور به خاطر داشته باشید که اگر علائم سرماخوردگی، برونشیت و … ناپدید نشوید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- آویشن از ضعف جلوگیری می کند
آویشن خاصیت مقوی دارد. بنابراین توصیه می کنیم اگر از خستگی، ضعف، ضعف، کم خونی و افسردگی رنج می برید سراغ آویشن بروید.
دستورالعمل ها
یک قاشق چای خوری کوچک آویشن را با 150 میلی لیتر آب جوش بریزید. در تابه بریزید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بپزد. محلول را صاف کرده و روزی دو فنجان جوشانده بنوشید.
به علاوه از خواص این گیاه می توان در سرویس بهداشتی نیز استفاده کرد. برای این کار 60 گرم آویشن را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد. در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و 15 تا 20 دقیقه بپزید. محلول را صاف کرده و در وان آب بریزید. برای رفع خستگی به مدت 15 دقیقه در وان دراز بکشید.
- به خاطر داشته باشید که حمام آویشن برای تسکین دردهای روماتیسمی نیز مفید است.آویشن برای مبارزه با عفونت های مجاری تنفسی عالی است.
- آویشن یک درمان موثر برای کاهش التهاب حنجره است.
روش استفاده
غرغره کردن با محلول آویشن باعث کاهش گلودرد می شود. برای این کار 5 گرم برگ خشک آویشن را در 100 سی سی آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه بپزید. دهان را با این محلول شستشو دهید. این دوره را بیش از 3 هفته دنبال نکنید. در صورت تداوم علائم با پزشک خود تماس بگیرید.
مضرات آویشن
به خاطر داشته باشید که همیشه موارد منع مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی وجود دارد. آویشن برای مبتلایان به آلرژی منع مصرف دارد. علاوه بر این، زنان باردار، مادران شیرده و کودکان نباید از عصاره آویشن استفاده کنند.
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی