خواص تخم مرغ بومی در مقایسه با تخم مرغ ماشینی


خواص تخم مرغ محلی

با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید فواید تغذیه ای تخم مرغ خانگی آن ها ملاقات می کنند.

خواص تخم مرغ بومی

تخم های محلی

همان تخمی که مرغش در دهکده ای تمیز و باز پرورش می دهد و خوب می خوابد و می خورد و از تنش ماشین مرغ به دور است. ماشین مرغی که می شناسید همان مرغی است که با بیداری مداوم 45 روزه در داخل خانه و دور از آفتاب اسید لاکتیک خود را در خون بالا می برد. همان مرغی که به دلیل استفاده از هورمون رشد و تغییرات بد آن به بلوغ زودرس رسیده دامان ما را می گیرد. هزینه ها “تخم مرغ ماشین” نامیده می شود.

اما سوال اینجاست که کدام یک از تخم مرغ های صنعتی و محلی ارزش غذایی بیشتری دارد؟ چرا تخم مرغ های محلی رنگارنگ تر از صنعت زرده هستند؟ اکثر مردم بر این باورند که تخم دوزیستان قوی تر است، اما واقعیت این است که زمانی که مرغ در شرایط استرس زا قرار می گیرد، تخم مرغ دوزیست می شود. آیا تخم مرغ غنی شده با امگا 3 و انواع پاستوریزه را توصیه می کنید؟

هر مرغ به طور متوسط ​​250 تا 300 تخم در سال می گذارد و 24 تا 26 ساعت طول می کشد تا تخم مرغ بیرون بیاید. تخم مرغ بعد از 21 روز به جوجه تبدیل می شود و مرغ ها از 19 تا 20 هفتگی توانایی تخم گذاری را دارند.یکی از روش های درمان کم خونی مصرف تخم مرغ است اما آنچه بسیار مهم است این است که مصرف متعادل تخم مرغ فواید زیادی برای بدن انسان دارد. بدن طرز تهیه آن نیز مهم است زیرا تخم مرغ آب پز و نصف شده یا سفت است.

تخم های محلی

نکات مهم در مورد مصرف تخم مرغ

  1. تخم‌مرغ‌های نیم‌پز یا عسلی بسیار آسان هضم می‌شوند و غذای خوبی برای افرادی که پس از بیماری بهبود می‌یابند یا برای کودکان و سالمندان است.
  2. تخم مرغ حاوی لسیتین است که غذای سلول های مغز است.
  3. تخم مرغ به خصوص زرده حاوی مقدار زیادی آهن، فسفر، کلسیم و ویتامین های B1 و B2 است. تخم مرغ برای تولید خون و قدرت جنسی بسیار مهم است.
  4. زرده تخم مرغ خواص بیشتری دارد و هضم آن راحت تر است و سفیده تخم مرغ دیر هضم و سخت است.
  5. تخم مرغ رایج ترین غذایی است که مردم جهان مصرف می کنند و منبع بسیار مهم پروتئین برای کودکان و زنان باردار است.
  6. تخم مرغ تازه خواص بیشتری دارد و شکستن پوسته تخم مرغ از خواص آن می کاهد.
  7. تخم‌های محلی در درمان کم‌خونی بسیار مؤثرتر است، زیرا مرغ‌های خانگی بهتر تغذیه می‌شوند، اما مرغ‌های صنعتی اغلب با آنتی‌بیوتیک تغذیه می‌شوند.
  8. البته می توان زرده تخم مرغ را هفته ای چند بار در شیر حل کرد و با عسل شیرین کرد و مصرف کرد.

اما سوال اینجاست که کدام یک از تخم مرغ های صنعتی و محلی ارزش غذایی بیشتری دارد؟

چرا تخم مرغ های محلی زرده ضخیم تری نسبت به تخم مرغ های صنعتی دارند؟

اکثر مردم بر این باورند که زرده تخم مرغ قوی تر است، اما واقعیت این است که زرده تخم مرغ زمانی قوی تر است که مرغ در شرایط استرس زا قرار می گیرد.

آیا تخم مرغ غنی شده با امگا 3 و انواع پاستوریزه را توصیه می کنید؟

هر مرغ به طور متوسط ​​250 تا 300 تخم در سال می گذارد و 24 تا 26 ساعت طول می کشد تا تخم مرغ بیرون بیاید. تخمها بعد از 21 روز از تخم بیرون می آیند و مرغها از 19 تا 20 هفتگی تخم می گذارند.

تخم‌مرغ‌های روستایی خوشمزه‌تر هستند!

بیشتر بخوانید  کاربردهای درمانی کلرپرواتازین چیست؟

اما چرا می گوییم تخم مرغ محلی خوشمزه است. جوجه های محلی طعم بهتر و غنی تری دارند زیرا دارای رژیم غذایی طبیعی هستند. اما از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با تخم مرغ سفید صنعتی ندارد. البته آلودگی احتمالی تخم‌های روستایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌ها بیشتر می‌شود، اما برعکس، زیرا تخم‌های محلی اغلب به کود مرغ آلوده می‌شوند. احتمال انتقال میکروب سالمونلا بیشتر است.

بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که تخم مرغ های صنعتی را با خرما و آن هایی که در یخچال نگهداری می شود مصرف کنید. همچنین بدانید که عرضه تخم مرغ بدون برچسب در بازار تخلف بهداشتی محسوب می شود و بازرسان دامپزشکی با واحد متخلف برخورد خواهند کرد.

رنگ پوسته نشان دهنده ارزش تخم مرغ نیست

در مورد رنگ قهوه ای پوسته تخم مرغ محلی باید گفت که این رنگ حاصل افزودن رنگدانه خاصی در هنگام تشکیل پوسته در بدن مرغ است و تاریخچه ژنتیکی پرنده کیفیت پوسته آن را مشخص می کند. یا ارزش غذایی متصل نیست.

اکثر جوجه هایی که پر و لاله سفید دارند تخم سفید می گذارند و جوجه هایی که پر و لاله گوش قرمز دارند تخم های قهوه ای می گذارند. این را هم بدانید که دلیل گران شدن تخم مرغ قهوه ای، جثه بزرگ مرغ و نیاز این پرنده به غذا و مصرف بیشتر است.

زرده تخم مرغ ویتامین A بیشتری دارد.

ما انتظار داریم یک تخم مرغ خوب و طبیعی زرده روشن داشته باشد. این به دلیل تجربه ای است که ما با تخم مرغ روستایی داریم. اما آیا این یک برآورد منطقی است؟ دلیل اینکه برخی از زرده های تخم مرغ رنگارنگ تر هستند، رژیم غذایی مرغ است. اگر ذرت بخورید زرده ها نارنجی می شود و اگر گندم و جو بخورید زرده ها کم رنگ می شود. جوجه های سنتی و رسمی به دلیل اینکه در روستا ته سفره می خورند، مواد مغذی مختلفی را جذب می کنند و زرده نسبتا غلیظ تری دارند.

گاهی اوقات رنگدانه هایی را به طور مصنوعی به غذای مرغ اضافه می کنند تا زرده ها برای مشتریان نارنجی و دلپذیر شوند. بنابراین، همه تخم‌مرغ‌هایی که زرده غلیظ دارند، مغذی‌تر نیستند، اما باید دانست که هر چه مرغ سالم‌تر و مغذی‌تر باشد، زرده‌های پرتقالی حاوی ویتامین A و در نتیجه آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری هستند.

تخم مرغ پاستوریزه پوسته ندارد!

وقتی صحبت از تخم مرغ پاستوریزه می شود، بیشتر مردم به این فکر می کنند که آیا می توان تخم مرغ پاستوریزه کرد یا خیر. واقعیت این است که تخم مرغ با پوست پاستوریزه نمی شود، در صنعت تخم مرغ های ترک خورده یا سالم را در کارخانه می شکنند و آلودگی های میکروبی را با حرارت پاستوریزاسیون از بین می برند و سپس در کیسه های نایلونی بسته بندی می کنند و به بازار عرضه می کنند.

این محصول عمدتاً در مصارف صنعتی برای تهیه کیک، شیرینی و سس مایونز استفاده می شود و معمولاً برای مصارف کوچک خانگی استفاده نمی شود. زیرا به محض باز شدن بسته بندی تخم مرغ پاستوریزه در معرض فضای باز قرار می گیرد و احتمال ورود عوامل بیماری زا به آن بسیار افزایش می یابد اما با تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باید بدانید که این چربی وارد می شود. تغذیه جوجه ها از طریق غذا و در نتیجه در تخم مرغ تا حد زیادی از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند و باعث افزایش چربی و کلسترول بد خون می شود.

مصرف تخم مرغ با زرده مضاعف منعی ندارد

آیا استرس در جوجه ها باعث تولید تخم دوزیستان می شود؟ آیا مصرف این تخم مرغ برای سلامتی مضر است؟ وراثت یکی از عوامل ایجاد تخم دوزیستان در پرندگان است و شباهت زیادی به دوقلوزایی در انسان دارد.

بیشتر بخوانید  علائم بیماری پوستی پمفیگوس چیست؟

این حالت در اوایل تخمگذاری جوجه های جوانی که حرکات کانال تخم مرغ منظمی ندارند رخ می دهد و به ندرت در جوجه های مسن دیده می شود. این تخم مرغ بزرگتر از تخم مرغ معمولی است و به دلیل داشتن دو زرده کالری و مواد مغذی بیشتری دارد و چرب تر است و مصرف آن مشکلی ندارد. تخم مرغ بدون زرده یا وجود تخم مرغ در داخل تخم مرغ دیگر یکی از عوامل استرس یا جهش زایی است.

برای چه کسی به تخم مرغ آسیب می رسانید؟

به گفته متخصصان تغذیه، از آنجایی که زرده تخم مرغ منبع چربی و کلسترول است، برای افراد دارای اضافه وزن و چربی خون محدود است و سفیده آن برای کسانی که مشکلات کلیوی دارند و به دلیل اینکه سفیده حاوی ترکیبات آلرژیک است، محدود است. برای کودکان زیر یک سال توصیه می شود.

این را هم بدانید که سفیده تخم مرغ خام که ورزشکاران به دلیل داشتن پروتئین به صورت خام مصرف می کنند در جذب برخی ویتامین ها اختلال ایجاد می کند و توصیه می شود آن را بپزید. از نظر طب سنتی زرده تخم مرغ گرم، سفیده تخم مرغ سرد است و زیاده روی در خوردن آن باعث ناراحتی پوست و ایجاد سنگ کلیه می شود.

اما سوال اینجاست که کدام یک از تخم مرغ های صنعتی و محلی ارزش غذایی بیشتری دارد؟

چرا تخم مرغ های محلی زرده ضخیم تری نسبت به تخم مرغ های صنعتی دارند؟

اکثر مردم بر این باورند که زرده تخم مرغ قوی تر است، اما واقعیت این است که زرده تخم مرغ زمانی قوی تر است که مرغ در شرایط استرس زا قرار می گیرد.

آیا تخم مرغ غنی شده با امگا 3 و پاستوریزه را توصیه می کنید؟

هر مرغ به طور متوسط ​​250 تا 300 تخم در سال می گذارد و 24 تا 26 ساعت طول می کشد تا تخم مرغ بیرون بیاید. تخمها بعد از 21 روز از تخم بیرون می آیند و مرغها از 19 تا 20 هفتگی تخم می گذارند.

تخم‌مرغ‌های روستایی خوشمزه‌تر هستند!

اما چرا می گوییم تخم مرغ محلی خوشمزه است. جوجه های محلی طعم بهتر و غنی تری دارند زیرا دارای رژیم غذایی طبیعی هستند. اما از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با تخم مرغ سفید صنعتی ندارد. البته آلودگی احتمالی تخم‌های روستایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌ها بیشتر می‌شود، اما برعکس، چون تخم‌های محلی اغلب به کود مرغ آلوده می‌شوند. احتمال انتقال میکروب سالمونلا بیشتر است.

بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که تخم مرغ های صنعتی را با خرما و آن هایی که در یخچال نگهداری می شود مصرف کنید. همچنین بدانید که تهیه تخم مرغ بدون مارک در بازار تخلف بهداشتی محسوب می شود و بازرسان دامپزشکی با واحد متخلف برخورد خواهند کرد.

رنگ پوسته نشان دهنده ارزش تخم مرغ نیست

در مورد رنگ قهوه ای پوسته تخم مرغ محلی باید گفت که این رنگ حاصل افزودن رنگدانه خاصی در هنگام تشکیل پوسته در بدن مرغ است و تاریخچه ژنتیکی پرنده کیفیت پوسته آن را مشخص می کند. یا ارزش غذایی متصل نیست.

اکثر جوجه هایی که پر و لاله سفید دارند تخم سفید می گذارند و جوجه هایی که پر و لاله گوش قرمز دارند تخم های قهوه ای می گذارند. این را هم بدانید که دلیل گران شدن تخم مرغ قهوه ای، جثه بزرگ مرغ و نیاز این پرنده به غذا و مصرف بیشتر است.

زرده تخم مرغ ویتامین A بیشتری دارد.

ما انتظار داریم یک تخم مرغ خوب و طبیعی زرده روشن داشته باشد. این به دلیل تجربه ای است که ما با تخم مرغ روستایی داریم. اما آیا این یک قضاوت منطقی است؟ دلیل رنگارنگی بیشتر زرده تخم مرغ به رژیم غذایی مرغ مربوط می شود. اگر ذرت بخورید زرده ها نارنجی می شود و اگر گندم و جو بخورید زرده ها کم رنگ می شود. جوجه های سنتی و رسمی به دلیل اینکه در روستا ته سفره می خورند، مواد مغذی مختلفی را جذب می کنند و زرده نسبتا غلیظ تری دارند.

بیشتر بخوانید  خواص معجزه آسای چای اولانگ یا اولونگ (OOLONG TEA)

گاهی اوقات رنگدانه هایی را به طور مصنوعی به غذای مرغ اضافه می کنند تا زرده ها برای مشتریان نارنجی و دلپذیر شوند. بنابراین، همه تخم‌مرغ‌هایی که زرده غلیظ دارند، مغذی‌تر نیستند، اما باید دانست که هر چه مرغ سالم‌تر و مغذی‌تر باشد، زرده‌های پرتقالی حاوی ویتامین A و در نتیجه آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری هستند.

تخم مرغ پاستوریزه پوسته ندارد!

وقتی صحبت از تخم مرغ پاستوریزه می شود، بیشتر مردم به این فکر می کنند که آیا می توان تخم مرغ پاستوریزه کرد یا خیر. واقعیت این است که تخم مرغ با پوست پاستوریزه نمی شود، در صنعت تخم مرغ های ترک خورده یا سالم را در کارخانه می شکنند و آلودگی های میکروبی را با حرارت پاستوریزاسیون از بین می برند و سپس در کیسه های نایلونی بسته بندی می کنند و به بازار عرضه می کنند. این محصول عمدتاً در مصارف صنعتی برای تهیه کیک، شیرینی و سس مایونز استفاده می شود و معمولاً برای مصارف کوچک خانگی استفاده نمی شود. زیرا به محض باز شدن بسته بندی، تخم های پاستوریزه در معرض هوای آزاد قرار می گیرند و احتمال ورود عوامل بیماری زا به آن بسیار افزایش می یابد.

اما در مورد تخم مرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 باید بدانید که این چربی از طریق غذا وارد رژیم غذایی مرغ شده و در نتیجه وارد تخم مرغ می شود و تا حد زیادی از بیماری های قلبی عروقی و افزایش چربی و دریافت کلسترول بد خون جلوگیری می کند.

مصرف تخم مرغ با زرده مضاعف منعی ندارد

آیا استرس در جوجه ها باعث تولید تخم دوزیستان می شود؟ آیا مصرف این تخم مرغ برای سلامتی مضر است؟ وراثت یکی از عوامل ایجاد تخم دوزیستان در پرندگان است و شباهت زیادی به دوقلوزایی در انسان دارد.

این حالت در اوایل تخمگذاری جوجه های جوانی که حرکات کانال تخم مرغ منظمی ندارند رخ می دهد و به ندرت در جوجه های مسن دیده می شود. این تخم مرغ بزرگتر از تخم مرغ معمولی است و به دلیل داشتن دو زرده کالری و مواد مغذی بیشتری دارد و چرب تر است و مصرف آن مشکلی ندارد. تخم مرغ بدون زرده یا وجود تخم مرغ در داخل تخم مرغ دیگر یکی از عوامل استرس یا جهش زایی است.

برای چه کسی به تخم مرغ آسیب می رسانید؟

به گفته متخصصان تغذیه، از آنجایی که زرده تخم مرغ منبع چربی و کلسترول است، برای افراد دارای اضافه وزن و چربی خون محدود است و سفیده آن برای کسانی که مشکلات کلیوی دارند و به دلیل اینکه سفیده حاوی ترکیبات آلرژیک است، محدود است. برای کودکان زیر یک سال توصیه می شود.

این را هم بدانید که سفیده تخم مرغ خام که ورزشکاران به دلیل داشتن پروتئین خام می خورند، در جذب برخی ویتامین ها اختلال ایجاد می کند و توصیه می شود آن را بپزید. از نظر طب سنتی زرده تخم مرغ گرم، سفیده تخم مرغ سرد است و زیاده روی در خوردن آن باعث ناراحتی پوست و ایجاد سنگ کلیه می شود.

تخم های محلی

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید