آشنایی با خواص پوملو یا گریپفروت چینی
پوملو یا پومیلو بزرگترین میوه از خانواده مرکبات است. رنگ آن سبز کمرنگ و گاهی هم زرد با گوشت سفید است.پوملو (pomelo) میوهای است که شاید تا به حال نام آن را نشنیده باشید، اما آن را در میادین یا مغازههای میوهفروشی در کیسههای توری شکل بسیار دیدهاید. این میوه که شباهت زیادی به گریپفروت دارد، وزن هر عدد آن از 1 تا 4 کیلوگرم متغیر است و به دلیل وارداتی بودن قیمت بالایی دارد.با دلگرم همراه باشید تا با خواص پوملو آشنا شوید.
خواص پوملو-گریپ فروت چینی-چیست؟
پوملو چند سالی است که با نامهای مختلفی چون گریپفروت چینی، لیموی بزرگ و … در کشورمان عرضه میشود. این میوه بومی آسیای جنوب شرقی و از خانواده مرکبات است.پومیلو بزرگترین میوه از خانواده مرکبات است. رنگ آن سبز کمرنگ و گاهی هم زرد با گوشت سفید است و به ندرت صورتی و قرمز است. پوست آن بسیار ضخیم و شیرین است و حدود 15 تا 25 سانتی متر قطر دارد و وزن آن به 1 تا 2 کیلوگرم میرسد.
این میوه در هند، چین، ژاپن و… کشت میشود. گوشت پوملو رنگهای مختلف زرد، صورتی یا قرمز دارد و پوست آن بسیار ضخیم و رنگ آن در حالت رسیده از سبز تا زرد متغیر و حاوی مواد مغذی زیادی است که اغلب از آن برای تهیه انواع شیرینی، مارمالاد یا برخی دسرها استفاده میشود.پوملو حاوی آنزیمهای چربیسوزی است که از افزایش تریگلیسیرید و کلسترول بد خون پیشگیری و به کاهش قند خون کمک کرده و مصرف آن برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند توصیه میشود گوشت پوملو خشکتر و کمآبتر و طعم آن کمی شیرینتر و ملایمتر از گریپفروت بوده و مزه تلخی ندارد. البته انواع ترش این میوه هم یافت میشود.
خواص تغذیه ای پوملو
پوملو خواص گریپ فروت را دارد و سرشار از ویتامین های A، B،C و املاح معدنی فسفر، پتاسیم، فیبر و آنتی اکسیدان است. ویتامین C پوملو چند برابر پرتقال و قابلیت جایگزینی با این میوه را دارد.
خواص درمانی پوملو
اشتها را تحریک کرده، هضم غذا را سرعت می بخشد و بر روی ترشحات معده و صفرا اثر غیرقابل انکاری دارد. این میوه به دلیل دارا بودن پتاسیم ادرارآور خوبی است. به دفع سموم و مواد زاید بدن کمک و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند. پوملو حاوی آنزیم های چربی سوزی است که از افزایش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون پیشگیری و به کاهش قند خون کمک کرده و مصرف آن برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود.
گریپ فروت چینی به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی طبیعی از خستگی، سستی و رخوت می کاهد و ویتامین C آن برای تقویت خاصیت ارتجاعی عروق نافع و ویتامین A آن باعث تقویت قوه بینایی شده و به بهبود سریع زخم ها کمک می کند.پوملو به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های قوی با تقویت سیستم دفاعی بدن از بروز بیماری های عفونی می کاهد. در پوست این میوه مقادیر زیادی بیو فلانویید وجود دارد که میزان استروژن را در بدن خانم ها متعادل و از ابتلا به سرطان سینه می کاهد.
توجه: پوملو همچون گریپ فروت با داروهای کاهنده فشارخون، کلسترول خون و داروهای ضد صرع، ضد افسردگی و ضد تشنج ها تداخل داشته و با ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در بدن قادر است اثرات دارو را چند برابر یا فاقد اثر کند. بنابراین درصورت مصرف همزمان این میوه با داروهای فوق پزشک خود را مطلع سازید. هنگام خرید پوملو دقت کنید که پوست آن فاقد له شدگی و لک باشد، بوی شیرینی دهد و نسبتا سنگین و سفت باشد.
چگونه مصرف کنیم؟
پوملو را هم میتوان به صورت تازه خورد و هم میتوان آب آن را مصرف کرد. بهتر است انواع صورتی و قرمز آن را استفاده نمایید زیرا اینها حاوی مقادیر بیشتری از مواد مغذی هستند و در عین حال شیرینتر نیز هستند.برای آبگیری این میوه باید دقت کنید که در هنگام پوست کندن آن لایهی داخلیاش را دور نیندازید زیرا حاوی مواد مغذی ضدسرطانی فوقالعادهای است.اگر پوملو خیلیترش بود میتوانید آن را با کمی عسل شیرین نمایید.
گریپفروت چینی به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی طبیعی از خستگی، سستی
و رخوت میکاهد و ویتامین C آن برای تقویت خاصیت ارتجاعی عروق نافع و ویتامین A آن باعث تقویت قوه بینایی شده و به بهبود سریع زخمها کمک میکند:
- هنگام خرید پوملو دقت کنید که پوست آن فاقد لهشدگی و لک باشد، بوی شیرینی دهد و نسبتاً سنگین و سفت باشد.
- پوملو ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند مخصوصاً در افرادی که به مرکبات یا ویتامین C حساسیت دارند.
- مصرف زیاد پوملو ممکن است موجب تشکیل سنگهای کلیوی شود؛ پس در مصرف آن افراط نکنید.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب خواص پوملو
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
———————————————————————————–
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی