اگر هر روز جو مصرف کنیم چه بر سر بدنمان می آید
جو دوسر یکی از سالمترین غلات روی کرهی زمین است؛ غلهی سبوسداری که گلوتن ندارد و منبع بزرگی از ویتامینها و مواد معدنی، فیبر و آنتیاکسیدانها محسوب میشود. مطالعات نشان داده که جو دوسر، فواید زیادی برای سلامتی دارد که شامل کاهش وزن، کاهش قند خون و کاهش احتمال بیماریهای قلبی میشود.برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.
جو دو سر پرک چه کاربردی در آشپزی دارد؟
خواص دارویی جو دوسر
-
درمان ضعف عمومی :جوشانده دانه های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می باشد. -
درمان یبوست و بواسیر : جوشانده آرد و دانه های جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار 2 تا 3 فنجان به مدت 2 تا 3 روز مصرف می شود اثر ملین داشته، یبوست را از بین می برد و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان می نماید. -
درمان سنگ کلیه : جوشانده 20 گرم دانه جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتی های کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و … به کار می رود. -
التیام زخمی : برای التیام زخم های کهنه و شدید می توان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.
خواص درمانی جو دوسر
-
برای رفع یبوست جوی دوسر را بو داده آرد کنند مانند قهوه بجوشانید روزی 2 الی 3 استکان به مدت 3 روز صبح ناشتا میل شود. -
برای درمان نقرس 20 گرم جو را در 5 لیوان آب جوشانده روزی 4 لیوان میل شود. -
برای درمان آب آوردن انساج -
جهت درمان سرفه ، ورم حلق و حنجره و اخلاط خونی -
برای تقویت کودکان و افراد کهنسال و بیمارانی که دوره نقاهت را میگذارنند اگر جو را در آبگوشت یا شیر جوشانده میل کنند غذایی مقوی است البته جو پوست گرفته نباشد. -
برای درمان کمردرد، درد پهلو و قولنجها، جوی دوسر را با سرکه پخته به صورت ضماد در محل درد بگذارید. -
برای رفع خستگی پاها، سرمازدگی و تاول زخمها با جوشانده غلیظ کاه جو پاشویه کنید.
جو دو سر پرک فقط برای درست کردن سوپ و آش نیست
1– شما در تهیه انواع کتلت می توانید به جای آرد سوخاری از جو دو سر پرک ریز شده استفاده کنید
۲ – همچنین در سرخ کردن انواع مرغ و ماهی از این غله استفاده کنید.
۳ – از آنجا که جو پرک لعاب زیادی دارد آن را پودر کرده و یا همان گونه به صورت پرک در انواع غذاها و خورش ها اضافه کنید که بهترین جایگزین سیب زمینی به عنوان غلیظ کننده غذاها است.
۴ – جو دو سر پرک خرد را می توانید در تهیه انواع کوکو و دلمه استفاده کنید.
۵ – در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی از پرک جو دو سر پخته شده استفاده کنید . برای پخت جو دو سر پرک به ازای هر پیمانه جو دو سر پرک دو پیمانه آب کافی است.
۶ – همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک مقوی ترین ولذیذترین صبحانه را تهیه کنید ،فقط کافی است جو دو سر پرک را پخته و در شیر یا شیر سویا ریخته و به همراه عسل یا شکر و یا بسته به سلیقه خودتان بدون عسل و شکر مصرف کنید. برای صبحانه می توانید آن را با دارچین و یا جوز هندی مزه دار کنید.
۷ – کشمش و یا هر نوع میوه خشک و یا تازه نظیر تکه های موز ، توت فرنگی ، سیب و یا توت تازه به آن اضافه کنید و در آخر مقدار کمی شکر یا عسل و کمی شیر به آن اضافه کرده و میل کنید.
۸ – از آن جا که جو دو سر پرک آماده مصرف است می توانید حتی بدون پختن نیز آن را در شیر یا شیرسویای گرم ریخته و میل کنید . بر حسب سلیقه خود می توانید با افزودن انواع دانه ها همچون گردو ، بادام ، یا انواع میوه های خشک در آن صبحانه ای سرشار از ویتامین تهیه کنید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی