خشک کردن برنج یک رویکرد استراتژیک موثر برای مدیریت خشکسالی است / والدین شالیزار مرد جوانی در دهه هشتاد


به گزارش فارس توسط مازندران برنج یکی از مهمترین محصولات استراتژیک در استان مازندران است که نقش مهمی در بهبود اقتصاد کشاورزان دارد مصرف آب یکی از لحظات مهم در کشت محصولات بخصوص برنج است که با توجه به شرایط آب و هوایی ، ساختار خاک ، مدیریت مزرعه ، دانش فنی و … در مکان های مختلف متفاوت است.

روش كشت برنج در مناطق مختلف كشور از جمله مازندران به صورت سنتی و پرآب است و مصرف آب با این روش بیش از ظرفیت منابع آب و آبهای زیرزمینی است. به همین دلیل ، کارشناسان و محققان در بخش کشاورزی معتقدند که خشک کردن و پرورش برنج روش کاشت باعث کاهش مصرف آب مورد نیاز می شود.

خشک کردن برنج محلول خشک کردن

اکنون که برداشت برنج در مزارع مازندران در برخی از مناطق استان آغاز شده است ، می بینیم که به دلیل محدودیت منابع آبی ، کشاورزان توصیه های کارشناسان کشاورزی را سرلوحه کار خود قرار داده و شروع به کشت برنج می کنند. در قالب آنها خشکسالی ایجاد کردند زیرا این روش به دلیل نیاز کم به آبیاری ، راهی موثر برای مقابله با خشکسالی است.

در حال حاضر به دلیل کمبود منابع آبی و خطر خشکسالی که زمین های حاصلخیز مازندران را تحت فشار قرار داده است ، برخی از کشاورزان علاقه مند به روش خشکسالی می توانند به راحتی این روش را توسعه دهند.

در حال حاضر ، این نوع کشت در برخی مناطق استان محدود است و در صورت توصیه و حمایت ، می توان آن را به عنوان الگو در بیشتر مناطق مازندران که با کمبود آب روبرو هستند ، استفاده کرد.

شرایط خشکسالی که طی سالهای اخیر بیشتر استانهای کشور را تهدید کرده است ، تغییر الگوی کشاورزی ممکن است بهترین راه برای حفظ بستر مزرعه باشد.

بیشتر بخوانید  صادارت نفت ایران به ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز رسید

ما برای یادگیری نحوه پرورش برنج به روش خشک کردن به منطقه شرقی مازندران رفتیم و با کشاورزانی که از این روش جدید در مزارع خود استفاده کردند صحبت کردیم.

هزینه های اقتصادی خشکسالی

حمید گاسمی به مدت پنج سال در بهشار پرورش دهنده برنج بوده است وی کشت برنج را به روش خشک آغاز کرد و در سال های اول با این مدل جدید به کار برنج با 5000 متر مربع پرداخت و پس از مشاهده توان اقتصادی آن ، سطح زیر کشت را افزایش داد و اکنون به 12000 متر مربع می رسد.

کاهش 50 درصدی مصرف آب با خشک شدن

وی در مورد مزایای کشاورزی خشک اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و محدودیت های آبی که وجود داشت ، من به دنبال مدیریت منابع آبی بودم و از توصیه های کارشناسان کشاورزی استفاده کردم تا بتوانم بهینه سازی برنج را مدیریت کنم. “

گاسمی ادامه داد: روش خشک کردن 50٪ از مصرف آب و هزینه های کشاورزی می کاهد.

وی در مورد روش زیرآب گفت: “روش غوطه وری 8.5 تن است ، اما با روش غوطه وری در سالهای اولیه همان روش غوطه وری است و پس از چندین سال کشت مداوم امسال به 10 تن افزایش می یابد. “

این کشاورز افزود: برای دستیابی به تولید مطلوب ، کلاسهای آموزشی بسیاری برای ما برگزار شد و همچنین مواد اولیه کشاورزی در اختیار ما قرار گرفت.

وی از متولیان بخش زراعت خواست تا هزینه های اساسی مانند امکانات باران مصنوعی را در اختیار کشاورزان قرار دهند تا کشاورزان را به کشت این نوع ترغیب کنند.

بیشتر بخوانید  رایزنی تلفنی بین وزرای خارجه ایران و امارات در مورد روابط دو کشور

وقتی مدیریت مزرعه به یک نوجوان سپرده شد

امیرمحمد محمدپور جوان دهه هشتاد E وی با علاقه فراوان نزد پدرش در مزارع غیر صید شده برنج کاشت و همین امر باعث شد تا پدرش از علاقه و اشتیاق امیرمحمد به کشاورزی حمایت کند و برای اداره آن مزرعه خود را در دست این نوجوان بگذارد.

امیر محمد خود را اینگونه معرفی می کند: من 15 ساله هستم و با علاقه زیاد به کشاورزی توانستم به پدرم کمک کنم و امسال برای اولین بار در فصل بارندگی مزارع برنج خود را کشت کردیم.

وی می گوید: “برای کمک به صرفه جویی در مصرف آب ، امسال برنج را با خشک کردن و باران مصنوعی کشت کردم. این مزارع با استفاده از پهپاد پاشیده و بارور شد تا از کودها و سموم دفع آفات بهینه شود.” بیایید

این کشاورز جوان می گوید: “ما از این نوع کشاورزی راضی هستیم و خوشبختانه در حال رشد است.” حالت خوبه و او از این کار لذت می برد و ما امیدواریم که این نوع کشت در روستا ترویج شود تا به صرفه جویی در مصرف آب در شرایط خشکسالی کمک کند و کشاورزان هزینه کمتری داشته و منافع اقتصادی بیشتری نیز خواهند داشت.

خشک شدن برنج در 43 هکتار از زمین های بهشهر

گللامرضا گنبری ، مدیر جهاد کشاورزی در بهشار وی در گفت وگو با فارس با اشاره به محدودیت منابع آبی و لزوم ترویج روش های کشت و آبیاری که باعث کاهش مصرف آب می شود ، اظهار داشت: کشت مستقیم برنج به روش خشک کردن (کاشت مستقیم برنج با کاشت بذر در عمق از 2 تا 3 سانتی متر در بستر خاک) یکی از این روش ها است.

بیشتر بخوانید  دورکاری کارکنان دستگاه‌های اجرایی تهران لغو شد

وی گفت: با توجه به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب ، امسال 28 هکتار از اراضی شهرک بهشار به کشت برنج به صورت زمین اختصاص یافت که بیشترین سطح زیرکشت 15 هکتار در اراضی روستای حسین آباد است. میانکاله ای

قنبری گفت: در این روش از سه نوع آبیاری استفاده می شود که بهترین آن آبیاری قطره ای و استفاده از نوار نواری است که باعث کاهش مصرف آب به میزان 70 تا 80 درصد می شود.

جهاد كشاورزی مدیر شهرستان بهشار افزود: علاوه بر این می توان از دو روش آب و باران استفاده كرد كه از نظر مصرف آب مساوی بوده و مصرف آب را بین 50 تا 60 درصد كاهش می دهد.

وی با اشاره به اینکه کشت برنج از طریق زمین یکی از راه های غلبه بر کمبود آب است ، گفت: از دیگر مزایای این روش ، کاهش مصرف انرژی و حفظ سلامت کشاورزان ، کاهش هزینه های کارگر ، افزایش بهره وری هنگام استفاده از مواد اولیه ، حفظ خاک ، یکنواختی در زمین سبز و حتی رسیدن محصول و امکان استفاده راحت تر از ترکیب ، جلوگیری از هدر رفتن کودها و افزایش در اکسیژن خاک

به گزارش فارس ، اگر همه شرایط توسعه و ترویج کشاورزی برنج با روش بی آب در استان های کم آب کشور فراهم شود ، علاوه بر افزایش تولید این محصول استراتژیک و از بین بردن نیاز به واردات آن ، منافع اقتصادی قابل توجهی در پی خواهد داشت. کشاورزان سخت کوش.

ایجاد شرایط لازم برای استفاده مسئولان از روشهای جدید کشاورزی مانند خشکسالی برای کشاورزان بسیار مهم و پر رونق خواهد بود.

انتهای پیام / 86035 / ج


دیدگاهتان را بنویسید