مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

خشک کردن انجیر با ۳ ترفند ساده + روش نگهداری انجیر خشک

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



خشک کردن انجیر به روش سنتی


انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. انجیر فیبر هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است. انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد.


اگرچه به نظر می رسد انجیر نوعی میوه باشد ولی در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانه های خوراکی دارد. با خشک کردن صحیح انجیر می توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماهها حفظ کند.


انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می شود. چند روش برای خشک کردن انجیر وجود دارد . در این گزارش از مجله دلگرم چند مورد از این روشها را بررسی می کنیم.


انجیر خشک – روش خشک کردن انجیر در خانه


میوه هایی که آب بسیار زیادی دارند همچون کشمش، آلو، انجیر و خرما را نیز می توانید به شکل های مختلفی از جمله خشک کردن انجیر با نور خورشید خشک کنید.


یعنی شما در این روش میتوانید انجیرها را کاملا شسته ، سپس آنها را نخ کشیده و در جایی که در معرض تابش نور خورشید و در جریان هوای آزاد باشند آویزان کنید تا خشک کنید.


1. خشک کردن انجیر با نور خورشید


انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می افتد.


انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.


آنها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.


توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز می توانید بگذارید.

بیشتر بخوانید  از همین الان با آماده سازی خانه به جنگ آلرژی در پاییز بروید!


روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.


اجازه دهید انجیرها 2 تا 3 روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید.


وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تری ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است.


2. خشک کردن انجیر با فر گاز یا آون


فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی 140 درجه فارنهایت یا 60درجه سانتیگراد قرار دهید.


انجیر را کاملا با آب بشویید.


ضربه آرامی روی انجیرها بزنید تا هم آب آن کشیده شود و هم ساقه های بلند جدا شده و فقط کمی ساقه به آنها متصل باشد.


روی صفحه مشبکی قرار داده و داخل فر بگذارید.


درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیر از فر خارج شود چرا که انجیر نبایستی خیلی داغ و پخته شود بلکه باید خشک شود.


هر چند وقت انجیر ها را بچرخانید و پشت و رو کنید.


به مدت 15 تا 36 ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می توانید برای 8 ساعت آن را خاموش کنید.


3. روش خشک کردن انجیر در دستگاه خشک کن


  1. انجیر‌ها را پس از شستن و خشک کردن، در دستگاه خشک کن بچینید.

  2. دمای دستگاه را روی ۱۱۰ درجه تنظیم کرده و ۱۲ تا ۲۴ ساعت فرصت دهید تا انجیر‌ها خشک شوند.


خشک کردن انجیر با ۳ ترفند ساده + روش نگهداری انجیر خشک


روش های ذخیره و نگهداری انجیر خشک


انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا جریان نیابد.


همچنین می توانید آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.


اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و ذخیره شود تقریبا 18 تا 24 ماه قابل نگهداری است.


روشهای دیگر خشک کردن انجیر


خشک کردن انجیر در کارخانه ها: در کارخانه ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می کنند تا آب میوه یا آب خوراکی ها را بگیرند.


خشک کردن انجیر شیرین: قبل از اینکه انجیر را خشک کنید 1 فنجان شکر را در 3 فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد و به قوام بیاید.


انجیرها را به آب شکر اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه آهسته بجوشد.


سپس انجیرها را از آب خارج کرده و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.


مد نظر داشته باشید که از هر 1300 گرم انجیر تازه تقریبا برابر 400 گرم انجیر خشک حاصل می شود.


مختصر نکاتی در مورد انجیر و فواید آن


انجیر در آسیا رویش می کند. امروزه بیشتر از 600 نوع متفاوت انجیر وجود دارد. انجیر خشک محتوی مقدار زیادی قند( در حدود 60 درصد) می باشد. این دلیل خوبی است برای آن که ورزشکاران از انجیر استفاده می کردند.


رومی ها انجیر تازه را به برده هایشان می دادند، برای آن که آن ها بتوانند بهتر کار کنند. انجیر خشک در آن زمان خیلی کم مصرف می شد. انجیر از درختی به نام فیکوس( Ficus) می روید.


انجیر یک میوه شیرین می باشد. محتوی مقدار زیادی هسته است و غالبا خشک مصرف می شود. انجیر تازه بسیار خوشمزه می باشد و از آن مربا و ترشی درست می کنند.


پوست انجیر بسیار نرم است و به همین خاطر نگهداری و انتقال آن بسیار مشکل می باشد.


در کشورهای گرمسیر، انجیر به صورت خشک صادر و ذخیره می شوند.


انواع مختلف انجیر، دارای برگ های متفاوتی می باشد.


درخت انجیر در حدود 6- 5 متر می باشد. درخت انجیر برگ های سبز و خاکستری رنگ دارد. میوه درخت انجیر، زرد رنگ می باشد.


درخت انجیر تا 20 سال میوه می دهد.بر طبق تحقیقات سازمان خواربار آمریکا، ایران دومین کشور بزرگ صادر کننده انجیر می باشد.


انجیر تازه را از اوایل خرداد تا اوایل شهریور می توان یافت. اما انجیر خشک را در هر زمان که میل داشتید، می توانید پیدا کنید.


بیشتر بخوانید :


خشک کردن زنجبیل : چگونه زنجبیل خشک شده تهیه کنیم؟


۴ روش مناسب و آسان جهت خشک کردن آلبالو در منزل


آموزش خشک کردن انگور: طرز تهیه کشمش خشک در خانه


نحوه ی خشک کردن گوجه فرنگی و کاربرد آن در آشپزی


فواید بی نظیر انجیر خشک


  1. انجیر خشک درمان کننده نفخ و باد معده می باشد.

  2. انجیر خشک نسبت به انجیر تازه، 5 برابر بیشتر کالری دارد.

  3. انجیر خشک دارای مقدار زیادی آهن می باشد.


فواید شیره انجیر


  • شیره انجیر داروی خوبی برای افسردگی می باشد.

  • شیره انجیر، از بین برنده زگیل می باشد.


فواید برگ انجیر


ممکن است با خودتان فکر کنید که برگ انجیر به چه دردی می خورد. در بعضی از کشورها، برگ انجیر، جزوی از غذا می باشد.


برگ انجیر برای دیابتی ها مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم می کند.


برگ انجیر را به آب جوش اضافه می کنند و به عنوان مرهم برای درد به کار می برند.


برگ انجیر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون کمک می کند.


بیشتر بخوانید  چگونه از بوی بد کولر گازی خلاص شویم؟
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *