خشکسالی به میزان 19.260 میلیارد ریال خسارت به کشاورزی در استان مرکزی وارد کرد



محمد زاهدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: “بیشترین خسارت خشکسالی در بخش کشاورزی استان مرکزی برای محصولات گندم و جو در مناطق آشتیان ، فراهان ، اراک ، ساوه و خمین و در بخش باغبانی بادام زمینی محصولات تقلبی در شهرستان زرندیه ، “انار در سیو و انگور در شهر خنداب بود.

وی ادامه داد: ارائه تسهیلات رایگان برای اجرای سیستم های نوین آبیاری ، با استفاده از بدهی بانکی مصرف کنندگان ، کمک به تأمین و تأمین بذر و نهال انواع یارانه ای ، از جمله اقدامات سازمان کشاورزی استان مرکزی جهاد به جبران خسارت کشاورزان در حومه شهر.

معاون بهبود گیاهان جهادکشاورزی از استان مرکزی خاطرنشان کرد: توسعه محصولات گلخانه ای ، افزایش وام های سیستم آبیاری قطره ای ، توسعه باغات در باغات ، توسعه گیاهان دارویی در حال رشد به عنوان جایگزین گیاهان آبزی و گیاهان دارویی استفاده از کشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات برای کاهش خسارت خشکسالی به محصولات است.

زاهدی گفت: بستن چاه های غیرمجاز ، نصب کنتورهای حجمی هوشمند روی چاه های آب کشاورزی ، اصلاح مدل اقتصادی کشور در درآمدزایی و اشتغال از طریق صنعت و خدمات و رفع بار کشاورزی و فرهنگ سازی و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در جامعه از جمله استراتژی های مصرف آب در بخش کشاورزی بهینه است.

وی افزود: اصلاح الگوی تولید در بخش کشاورزی (جایگزینی فعالیتهای پرآب مانند علوفه و غلات و غلات پایه آب با عسل ، قارچ ، گیاهان) ، اصلاح مدل کشت محصولات و جایگزینی محصولات پر آب ، توسعه روش های جدید آبیاری و استفاده از روش آبیاری کم در همه محصولات به منظور افزایش کارایی استفاده از آب و استفاده از روش های حفاظتی کشاورزی در کشاورزی و باغداری از دیگر استراتژی های مصرف بهینه آب در کشاورزی است.

بیشتر بخوانید  7 کاری که باید در رابطه زن و شوهری رعایت کنید

معاون بهبود گیاهان زراعی جهادکشاورزی از استان مرکزی گفت: ارائه تسهیلات بانکی کم بهره ، استفاده از تسهیلات بدهی برای کشاورزان ، تلاش در جهت ارائه کمک های ریالی ، کمک های بلاعوض برای توسعه سیستم های جدید آبیاری ، ترویج و روش های آموزشی برای افزایش بهره وری آب کشاورزی برای کشاورزان اعتبار و کمک فنی برای استفاده از آبیاری قطره ای و نواری (نوع) در محصولات بهاره و باغات یکی از برنامه های حمایت از سازمان جهاد کشاورزی برای کشاورزان است.

استان مرکزی به عنوان دومین مرکز صنایع مادر تخصصی ، چهارمین مرکز صنعت کشور است و از نظر تنوع محصولات صنعتی در رتبه اول کشور قرار دارد.
این استان اگرچه صنعتی است ، اما در بین 10 استان برتر کشور در بخش کشاورزی قرار دارد که 90،000 ذی نفع از جمله 20٪ از کارمندان استان در این زمینه فعالیت می کنند.
670،000 هکتار زمین باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و دو دهم تولید کشاورزی بیش از نیاز استان به مناطق دیگر ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید ، 53 هزار تن گوشت قرمز ، 320 هزار تن شیر ، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دام برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید