یاسیدرضا صدرالحسینی ، کارشناس روابط بین الملل گفت که طالبان چراغ سبز برای رسیدن به اهداف خود دارند. وی گفت: “عزیمت غیرمسئولانه ، صرف نظر از آینده افغانستان ، سرنوشت نامعلومی برای مردم دارد و هیچ کس نمی تواند آینده افغانستان را تضمین کند.” چه خواهد شد
سیدرضا صدرالحسینی در گفت وگو با ایسنا ، درباره وقایع اخیر افغانستان و پیشرفت طالبان گفت: امروز سیر حوادث در افغانستان با توجه به اهمیت و اهمیت آن برای جمهوری اسلامی ایران ، قطعاً برای رسانه ها و افکار عمومی بسیار مهم است. “این مهم است ، اما ما بحث و جدال زیادی را می بینیم. از یک طرف ، برخی در حال پاکسازی طالبان در رسانه ها هستند ، از سوی دیگر ، برخی فکر می کنند طالبان یک گروه تروریستی خشن تحت کنترل داعش و القاعده هستند.
وی افزود: واقعیت این است که ایالات متحده پس از ناکامی در دستیابی به اهداف خود در افغانستان و علاقه مند نبودن به یک دولت قدرتمند و قدرتمند در افغانستان و به عهده گرفتن امور جامعه ، از طریق سیاسی ، اجتماعی و نظامی وارد گفتگو شد “
وی گفت: “آنها تلاش کرده اند تا خسارات وارد شده توسط طالبان به عنوان یک جنبش ضدآمریکایی و ضد اشغالگری را کاهش دهند.”
الحسینی خاطرنشان کرد که در این گفتگوها همچنین نتیجه گرفته شد که دولت مستقر در افغانستان نمی تواند در واقع اهداف ایالات متحده را محقق کند و معتقد است که در صورت گرفتن چراغ سبز ایالات متحده از روحیه و چشم انداز طالبان می توان برای کاهش تلفات کاست. اهداف آنها
وی ادامه داد: در حال حاضر آمریکایی ها با کمی تغییر در کیفیت افغانستان را ترک می کنند ، به این معنی که آمریکایی ها افغانستان را ترک نمی کنند. اگر افغانستان باقی بماند ، به جز سناریوهای زیر ، هیچ اتفاقی نمی افتد.
1. افغانستان در اختیار چین ، 2. افغانستان در دست روسیه ، 3. افغانستان در دست مبارزان و مجاهدین تحت تأثیر انقلاب اسلامی و 4 افغانستان در تلاطم ها و امکان تجزیه و حکومت به دلخواه. چیزی شبیه لیبی را گروه بندی می کند.
صدرالحسینی افزود: بر این اساس آمریکایی ها در حالی که حضور خود را از کمی به کیفی تبدیل می کنند ، در حال ایجاد یک سناریوی رسانه ای هستند و می خواهند به نوعی از رسانه های معتبر جهان به وعده بایدن در زمان انتخابات بپردازند.
این کارشناس روابط بین الملل افزود: واقعیت این است که عزیمت غیرمسئولانه ، صرف نظر از آینده افغانستان ، سرنوشت نامعلومی برای مردم دارد. اکنون که تعداد زیادی از افراد به طالبان پیوسته اند ، هیچ کس نمی تواند آینده افغانستان را تضمین کند.
وی گفت: “تاکنون هیچگونه خشونت غیرعادی یا جنایات فجیع و فشار نظامی بر مردم افغانستان رخ نداده است. در حقیقت ، طالبان علیه نیروهای دولتی که مایل به همکاری و تحویل پادگان ها و سلاح ها هستند اسلحه می گیرند.” تاکنون قسمت عمده ای از اشغال خاک افغانستان توسط بخش قابل توجهی از نیروهای دولتی و مردم همراه بوده است.
وی در مورد پیامدهای این توسعه برای ایران و اتخاذ رویکرد مناسب در این زمینه گفت: “در سه ماه گذشته که طالبان با اندکی شیب شروع به استقرار در افغانستان کردند ، در مورد 60 مورد قطعیت نداشته ایم. ٪ مرز ایران و افغانستان در دست طالبان بود. اکنون که به 90٪ رسیده است ، ما هیچ مشکلی در زمینه ناامنی ، مهاجرت یا سیل پناهجویان در ایران مشاهده نکردیم.
وی افزود: اما با توجه به اوضاع نابسامان یا پس از تسلط طالبان بر کل افغانستان ، ما نمی توانیم پیش بینی کاملی از آنچه اتفاق خواهد افتاد داشته باشیم ، اما با نگاهی به طالبان در دهه گذشته ، مسئله یکپارچگی ارز و توانایی اسلامی جمهوری اسلامی دفاع می کند او به خوبی در زمینه تأمین امنیت ملی آشنا است ، بنابراین بر اساس تعهدات مرتکب اشتباه نمی شود. اما ما نمی توانیم چشم انداز روشنی برای آینده داشته باشیم ، گرچه نمی توان کاملاً بدبین بود ، زیرا طالبان در بیانیه ها و گفتگوهای خود به موضوع حفظ تنوع قومی و مشکلات ریشه دار در افغانستان و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان اشاره می کنند.
انتهای پیام