خبرگزاری فارس مازندران – عمران اکبرنژادبهره برداری از یک معدن ذغال سنگ در پایین دست روستا خسارت جدی به خانه های این روستا وارد کرده است که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 2016 ، 69 خانواده و 185 نفر جمعیت داشتند.
روستای ممشی در روستای ولوپی ، در 20 کیلومتری شهر پل سفید سوادکوه ، در جاده آلاشت ، بالاتر از معدن ذغال سنگ تاریک دره واقع شده است. خبرنگار فارس به مدت سه ساعت از اهالی روستا و یکی از اعضای شورای روستا دعوت کرد. گزارش میدانی تهیه کنید.
بهره برداری از معدن ذغال سنگ در پایین دست روستا خسارت جدی به خانه های این روستا وارد کرده است که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن از سال 2016 دارای 69 خانوار و 185 نفر است.
* عوامل تخریب و آسیبدئیسم واحدهای مسکونی روستایی
گزارش شرکت های فنی نشان می دهد که استخراج معدن تاریک دره در منطقه روستای ممشی در قالب این تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر روی زمین داشت و منجر به ایجاد شکاف در زمین ، ایجاد شکاف در خانه ها و حفره ها شد.
از عوامل تخریب و خسارت به واحدهای مسکونی روستا می توان به تأثیر غرق شدن ناشی از استخراج معدن و تخریب قسمت فوقانی پشت بر روی روستا و اثر ارتعاشات ناشی از آتش سوزی مین بر ساختمانهای روستا اشاره کرد.
اگرچه ایجاد شغل برای حدود 100 کارگر و کارمند معدن طرقدره در جای خود مهم است ، اقدامات قانونی و مدیریتی مستلزم ادامه فعالیت کارگران است که باید به موازات مطالعه بقایای خانه های مسکونی در روستا انجام شود و برقراری امنیت در این روستا توسط 69 خانواده.
موسسه ژئوفیزیک ، دانشگاه تهران در سال 1379 ، وضعیت روستا و تأثیر معدنکاری که وی همچنین صورتجلسه های مجالس استانی مربوط به سالهای 1380 و 1396 را مورد بررسی قرار داد و وضعیت ویژه و لزوم اقدامات فوری لازم را برای آن نشان داد.
* مکانهای امن در مناطق اطراف روستا
فرماندار سوادکوه اواخر سال گذشته ، وی دستور تهیه گزارش زمین شناسی و شناسایی مناطق امن در مناطق همسایه را صادر کرد و گزارش تهیه شده توسط یک کارشناس ارشد منابع طبیعی توسط دفتر فرمانداری ساوادکو به اداره بحران مازندران ارسال شد.
روستا مسی زادگاه سردار کمیل ایمانی ، فرمانده تخریب لشکر 25 کربلا ، که در سال 1988 کشته شد.
* پیشنهاد جایگزینی روستا
شیروان بابایی یکی از اهالی روستای ممشی با اشاره به اینکه بیش از 20 سال است که خرابی های خانه های ناشی از تونل های زغال سنگ را ردیابی می کنیم ، گفت: دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز در حال تحقیق و نوشتن کتاب هستند و دریافتند خرابی ها به همین دلیل بوده است. به استخراج زغال سنگ “زیر روستا است اما هیچ کاری انجام نشده است.
وی افزود: ما تعداد زیادی سوابق مکتوب داریم که در فرماندار و فرماندار و در روستا ملاقات کرده ایم و در وسط خانه من یک شکستگی 60 سانتی متری وجود دارد و همسر و فرزندانمان زیر شکستگی زندگی می کنند و ما پیشنهاد جایگزینی روستا. “
* احساس لرزش روزانه
فاطمه سوادکوهی یکی از اهالی روستا که همسر یک شهید است و چند تن از نزدیکان وی نیز از شهدا بودند که عکس های آنها بر روی دیوارهای شکسته خانه اش وجود دارد ، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه قبلا 800000 تومان برای شکستگی ها و اکنون گفت 60 میلیون تومانی آنها تأیید کردند و ما آن را قبول نمی کنیم زیرا برای شکستگی و وحشت زندگی در خانه کافی نیست.
“آنها در حال ساختن خانه ای در مکانی جدید هستند و ما به دلیل کار معدن ذغال سنگ هر روز احساس لرزش می کنیم.” بچه ها از دیدن ما می ترسند. من سال گذشته آن را بازسازی کردم و امسال دوباره شکاف هایی در دیوارها و حیاط خواهید دید. “من هستم و سه مرحله و ده ها میلیون برای بهبودی صرف کرده ام.
* مشخصات زمین که باید جایگزین شود
قربانعلی احمدی کارشناسان ارشد منابع طبیعی و متخصصان برنامه ریزی منابع طبیعی گفتند: “مطالعات مختلف انجام شده و استفاده از زمینهای اطراف برای جایگزینی روستا پیشنهاد ما و گزارش مهندسان آلمانی است” خانه ها و 60 سال پیش اتحاد جماهیر شوروی سابق است و تحقیقات لرزه نگاری در دانشگاه تهران و ستاد مدیریت بحران در 3 مرحله این امر جابجایی را نشان می دهد و قسمت بالای روستا مکان مناسبی است که دارای لایه های صخره ای قوی است که قابل حفر نیست و مکان مورد نظر عبور معدن است و بیشتر زمین های خارج شده از روستا متعلق به ساکنان است و قسمت دیگر گیاه متعلق به منابع طبیعی است.
* انتقال روستا یا بستن معدن
بهزاد ایمانی یکی از اعضای شورای روستای ممشی ، که 5 دوره عضو شورای روستا بوده است و در زمان سفر توحیدی فر فرماندار سابق ، جابجایی روستا مورد توجه قرار گرفت و بنیاد مسکن به دلیل خطر مجوز ساخت را صادر نمی کند از معادن و همه بازسازی ها پس از مدتی متوقف خواهد شد.
وی افزود: جابجایی روستا یا بستن معدن مطلوب است و خسارات تصادفی به آنها وارد می شود اما این محدود به تعمیرات موقت منازل است.
* پیگیری 20 ساله
بابایی ، پیرمرد روستایی ، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری فارس در سوادكو گفت: “ما 20 سال است كه كارمندان مربوطه را برای معدن ذغال سنگ زیر روستای ممشی دنبال می كنیم.”
وی افزود: خانه های ما شکسته شد و آب چشمه ها خشک شد و گاوهای ما با مشکل آب روبرو هستند و تاکنون جواب درست دریافت نکرده ایم.
* انجام وظایف قانونی با توجه به فرمانده تخریب
راه دسترسی به روستا از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و در بعضی از نقاط احتمال ریزش سنگ وجود دارد که اداره راه باید آن را بررسی کند و شکستگی خانه ها در معدن ذغال سنگ تاریک امنیت زندگی در روستا را تهدید می کند.
در سال های اخیر ، به گفته یکی از اعضای شورای پنج ساله روستا ، فقط عبدالجواد توحیدی ، فرماندار سابق ، از این روستا بازدید کرده است. مجلس و مدیران استانی و شهرستانی مربوطه اجازه ورود به این روستا را نداشتند.
اگرچه مقبره سردار کمیل ایمانی ، از اعضای هیئت فرماندهی لشکر 25 کربلا ، یک فرمانده گردان برای تخریب و یک نظریه پرداز جنگ بود ، اما در امامزاده عبدالحق زیراب واقع شده است. قبل از تصویب قطعنامه 594 اورشلیم 7 در شلمچه ، وی در روستای ممشی به شهادت رسید و والیان مرتبط با شرف این فرمانده باید وظایف قانونی خود را انجام دهند.
انتهای پیام / 86015 / ج