خروجی آب در کرخه به هیچ وجه صفر نخواهد بود / آب از ذخیره محصول پاییزه آزاد می شود


علی شهبازی ، معاون تحقیقات جامع منابع آب در سازمان آب و برق خوزستان ، صبح امروز به خبرنگار فارس در اهواز گفت: “با توجه به اینکه منبع آب آشامیدنی ما به سد کره بستگی دارد ، تولید این سد در همه چیز صفر نیست تحت کنترل.

وی افزود: اکنون در مدت زمان کوتاهی از دبی رودخانه را در 160 متر مکعب نگهداری می کنیم که انتظار می رود با مدیریت مصرف و همکاری انسانی بتوانیم ذخایر بیشتری را برای پاییز حفظ کنیم.

معاون تحقیقات جامع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: حجم محیط زیست سد کرک در بالای نیروگاه 760 میلیون متر مکعب است در حالی که می توان آن را در پایین نیروگاه کار کرد اما استفاده از آن توصیه نمی شود.

شهبازی با تأکید بر اولویت تأمین آب آشامیدنی ، افزود: هرچه بیشتر از ذخایر پشت سد استفاده کنیم ، اثرات خشکسالی بیشتر خواهد بود و زمان بیشتری به شرایط عادی باز خواهیم گشت.

70 درصد حجم سد کره خالی است

وی با بیان اینکه جریان سد کرهه نسبت به سال گذشته 47 درصد کاهش یافته است ، افزود: اکنون به دلیل خشکسالی حدود 70 درصد از حجم مخزن خالی است و این واقعیت خالی بودن منابع آب سد کره است.

شهبازی این طرح را رد کرد انتقال آب و تأثیر آن بر منابع آبی استان ، وی گفت: کاهش منابع آبی استان به دلیل پروژه های انتقال آب صحیح نیست و مبنای علمی و مستند وی مدیر عامل ندارد و برخی افراد با این اظهارات اطلاعات نادرستی را به افراد می دهند.

بیشتر بخوانید  فیلم خانواده اوجی در اوج | نرگس محمدی بهترین بازیگر زن جشنواره خارجی

وی در پاسخ به این سال که پس از طغیان سال گذشته ، ظرفیت آب پشت سد کرهه به حدی زیاد بود که همه نگران خروج از سد بودند ، اما اکنون سازمان آب و برق می گوید منابع آبی پشت سد را کاهش می دهد ، گفت: قبل از سیل سیل ظرفیت سد کرخه حدود چهار تا پنج میلیون متر مکعب و سد کرخه در سال 1998 حدود 15 میلیارد متر مکعب بود که خارج از ظرفیت مخزن است.

شهبازی افزود: همانطور که می دانیم در خروجی انتهای رودخانه کرخه به سمت تالاب هورالعظیم است ، مقدار زیادی از این آب به هور تخلیه شده و قسمت دیگری در پایین دست قرار گرفت.

وی گفت: پس از سالهای 1998 و 1999 ، مدل كشت از آنجا به كشت برنج به عنوان یك محصول پرمصرف تغییر یافت كه تأثیر زیادی در كاهش منابع آب داشت.

تغییر مدل کشت تابستانه

شهبازی گفت: در سال آبی گذشته (1999) ، کشاورزی پرمصرف متناسب با اهداف خروجی سد کره نبود ، بنابراین برای تأمین آب لازم برای همه اهداف ، از ذخایر اضافی پشت سد موجود استفاده کردیم که اکنون تخلیه شده و به تدریج بر شرایط طبیعی تأثیر می گذارد.

وی در پاسخ به س anotherال دیگری گفت که طبق این مصوبه ستاد مدیریت بحران سازمان آب و برق قرار بود 88000 هکتار از محصولات صیفی را در این استان تأمین کند ، اما به بهانه نیروی کار دفع نشده آب لازم که تأمین نشده ، وی گفت: آب مورد نیاز 88600 هکتار باید بر اساس مدل تراز کشاورزی استان ساخته شود ، که این آمار در قالب نماینده رسمی سازمان جهاد کشاورزی 10 محصول تابستانی را به ما ارائه داد.

بیشتر بخوانید  مصرف دوغ‌های سنتی خطرناک است؟

شهبازی با تأکید بر اینکه طبق آماری که از سوی سازمان جهاد کشاورزی ارائه شده است ، تابستان امسال سطح زیر کشت برنج صفر بود ، افزود: اما آنچه در واقع اتفاق افتاد این بود که بیش از 90 هزار هکتار برنج در حومه شهر و منابع آب برای مدل کشت کم مصرف کشت شد . “برنامه ریزی شده بود که در یک مدل از محصولات پرمصرف هزینه شود.

وی در پاسخ به س anotherال دیگری ، اگر ما در پشت سد کره مخزنی داشتیم ، چرا سازمان آب و برق پس از آنچه در هور اتفاق افتاد ، آب آزاد کرد ، وی گفت: آبی که آزاد شد ذخیره استراتژیک ما بود ، آن آب. که ما برای کاشت پاییزه استفاده خواهیم کرد.

شهبازی افزود: رهاسازی اخیر آب خارج از روند برنامه ریزی سازمان آب و برق است و اگر مدیریت مصرف روی ندهد ، پاییز امسال منابع کشاورزی نخواهیم داشت.

انتهای پیام /


دیدگاهتان را بنویسید