طبع خربزه چیست ؟
یکی از گیاهان تیره کدوییان گیاه خربزه است که میوهای درشت، آبدار و شیرین دارد. بوته خربزه کوتاه بوده و بر روی زمین می خوابد. خربزه دارای انواع گوناگونی است و مهم ترین نوع آن خربزه خراسانی است. گوشت، تخم، پوست میوه خربزه قابل استفاده است.
خربزه گرمی است یا سردی ؟
خربزه گزینه مناسبی برای افراد با طبع سرد و خشک است و افراد با طبع گرم با خوردن خربزه معمولا دچار مشکل میشوند. در واقع جدا از خواص فراوان خربزه زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث سستی معده، رودهها و ابتلا به سردرد شود. افرادی که مزاج گرمی دارند، باید در مصرف خربزه حد اعتدال را رعایت کنند، در غیر این صورت به التهاب ملتحمه دچار خواهند شد.
طبع خربزه گرم و تر است. طبع گرم به این معنی است که به جسم گرما میدهد و تری طبع خربزه حاکی از آن است که به بدن رطوبت میرساند و میتواند میزان مایعات موجود در بدن را بالا ببرد.
برای تعدیل طبع مواد غذایی میتوان آن را با مواد غذایی دیگر که طبع مختلفی نسبت به آن دارد ترکیب نمود و در طول روز خوراکیهایی با طبع گرم و سرد مصرف نمود. به تعدیل کننده طبع مواد غذایی نیز مصلح گفته میشود. آب انار ترش و سرکه، جزو مصلحات خربزه به حساب میآیند.
خربزه سرد است ؟
بهترین زمان خوردن خربزه
خربزه را به دلیل طبع گرمی که دارد نمیتوان به صورت ناشتا میل کرد، زیرا ممکن است که مشکلات صفرایی ایجاد کند و همچنین خوردن آن بلافاصله بعد از غذا نیز مشکلساز است و هضم غذا را دچار مشکل میکند. با توجه به این نکات پی میبریم که بهترین زمان برای خوردن خربزه بین دو وعده غذایی است به صورتی که غذای اول از معده منحدره شده باشد .
مصلح خربزه چیست ؟
در طب سنتی مصلح به غذا یا دوایی گفته میشود که جلوی ضرر خوراکیها را بگیرد.
خربزه طبع گرمی دارد و ممکن است خوردن آن ما را دچار مشکلاتی کند پس بهتر است که از خوراکیهایی که طبع سردی دارند کنار آن استفاده کنیم، چند مورد از بهترین خوراکیهایی که میتواند کنار خربزه میل کرد عبارتند از: سرکه، آب انار ترش.
حتماً بخوانید:
همه چیز درمورد خربزه و ارزش غذایی آن
خربزه میوه ای تابستانی است که در روزهای گرم تابستان می تواند عطش را برطرف نماید. در این مطلب قصد داریم درمورد کالری، ارزش غذایی و خواص خربزه صحبت…
مواد موجود در 100 گرم خربزه:
-
یک گرم فیبر -
12 میلیگرم کلسیم -
17 میلیگرم فسفر -
238 میلیگرم پتاسیم -
1250 واحد پیشساز ویتامین A -
31 کیلو کالری انرژی -
37 میلیگرم ویتامین C
طبع خربزه چیست ؟ خربزه گرم است ؟
احتیاط لازم در مصرف خربزه
-
مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. -
باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. -
خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است. -
زیاده روی در خوردن خربزه برای طحال مضر است و در صورت زیاد خوردن آن، کمی سرکه یا آب انار ترش یا عسل میل کنید تا طحالتان اذیت نشود.
خواص و خصوصیات پوست خشک خربزه
-
پودر پوست خربزه، در آشپزی گوشت را زودپز می کند. -
پودر پوست خربزه ضد سرطان، ادرار آور، بازکننده گرفتگی های کبد و ضد انگل می باشد. -
خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
حتماً بخوانید:
خواص و خصوصیات تخم خربزه
پودر تخم خربزه در لطافت و شفافیت پوست بدن به خصوص پوست صورت اثر خوبی دارد. برای اینکار می توانید تخم خربزه را به طور کامل پودر کنید و با آب یا آب لیموی تازه یا آب هندوانه مخلوط کنید و به صورت ماسک بر پوست قرار دهید.
همچنین تخم خربزه ملین (نرم کننده)، پاک کننده کلیه ها و مثانه، ادرارآور و برطرف کننده سوزش ادرار، برطرف کننده زخم و خراش ناشی از عبور سنگ کلیه و مثانه از مجرای آلت، بازکننده گرفتگی های کبد، برطرف کننده سرفه ها و تب های گرم، درد سینه، خشونت زبان و حلق و ضد تشنگی می باشد.
مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد.
مغز تخم خربزه بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
نتیجه :
با خارج شدن طبع بدن از حالت اعتدال مشکلاتی پیش خواهد آمد. بدن افراد با طبع گرم در صورت مصرف مواد غذایی گرم به سرعت واکنش نشان میدهد؛ به طور مثال جوش زدن. افراد سرد مزاج نیز با مصرف مواد سرد در سیستم گوارشی خود دچار اختلال میشوند. افرادی با طبع معتدل نیز با خوردن مواد گرم و سرد واکنش عادی نشان میدهند. با توجه به اهمیت هریک از مواد غذایی برای بدن می توان به تعدیل طبع مواد غذایی پرداخت. برای تعدیل طبع مواد غذایی بهتر است مواد غذایی با مصلح آن مصرف شوند.
خربزه یکی از بهترین میوههای تابستان است که طبع گرم و تری دارد و دارای ویتامینهای A، B، C و کلسیم، پتاسیم و فسفر است.