گزارش کردن تو خبر: در روز قیامت، اعمال مردم با اعمال معصومین سنجیده می شود و کسانی که عقاید و اعمالشان به بزرگان شباهت بیشتری دارد، برکتشان بیشتر است.
خدا در قیامت
نفاق یکی از مذموم ترین صفات و مفاسد اخلاقی است که در تعالیم اسلام به شدت از آن نهی شده و از آن به آفت ایمان تعبیر شده است، چنانکه خداوند متعال در آیه 77 سوره مبارکه توبه می فرماید: خلف وعده داد و دروغ گفتند. ، عواقب نفاق را تا روز ملاقات با او در دل می گذارند.
رسول خدا (ص) فرمود: «نفاق ابتدا به صورت نقطه سیاه ظاهر می شود». [بر دل] ظاهر می شود و هر چه نفاق زیاد شود، نقطه بزرگتر می شود و چون نفاق به درجه کمال برسد، دل به کلی سیاه می شود».
همچنین می فرمایند: «سه نفر هستند که خداوند در روز قیامت به آنها نگاه نمی کند و آنها را پاک نمی داند و عذاب دردناکی در انتظار آنهاست: … و مردی که در مقابل شما و پشت سر شما اظهار دوستی کند. تو دلش پر از غم و غش است.» و از پیشوایان مؤمنان علی (ع) است که فرمود: «نفاق ننگ اخلاق است».
عامل نفاق
وی همچنین در توضیح علت نفاق گفت: نفاق انسان از ذلتی است که در درون خود احساس می کند. البته اساتید متقی (علیهم السلام) نیز دروغ را یکی از عوامل نفاق معرفی می کنند.
علاوه بر این، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در بیان ویژگی های منافق می فرماید: «منافق کسی است که هر گاه وعده می دهد به عهد خود وفا می کند، هر گاه کاری انجام می دهد. آن را آشکار می کند (با دمیدن بوق). هر وقت حرف میزند دروغ میگوید، هر وقت اعتماد میکند.» به او اعتماد میکنند که خیانت کند، هر وقت دلش میخواهد غذا بدهد، قدم میزند و هر وقت حوصله اش را نداشته باشد، به غل و زنجیر تبدیل میشود. . و غش».
امام علی (علیه السلام) از پیشوایان مؤمنان است که می فرمایند: منافقی که به او نگاه می کند برای سرگرمی است، وقتی سکوت می کند غفلت می کند، وقتی حرف می زند بیهوده می گوید، وقتی در گرفتاری است عصیان می کند. وقتی به مشکل می خورد.» شروع به داد و فریاد می کند، زود ناراحت می شود و دیر شادی می کند، حالش برای کمی خدا بد است و این به او سود چندانی نمی دهد، بدی زیادی در خود دارد. سرش و از چیزی استفاده می کند. از آنها و افسوس. او تعجب می کند که چرا کار بدی انجام نداده است.»
عاقبت کفار
علاوه بر این، آیات و روایات به منافقان عاقبت ناگوار و عاقبت شومی را نوید می داد. خداوند در آیه 68 سوره مبارکه توبه می فرماید: «خداوند به مردان و زنان منافق و کافران وعده جهنم داده است». در او جاودانه اند. همین آتش برایشان بس است و خداوند لعنتشان کرده و برایشان عذاب دائمی است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز در این باره می فرماید: «کسی که در دنیا دو صورت داشته باشد، در روز قیامت با دو صورت می سوزد».
و از امام صادق (ع) است که: «کسی که با مردم رو به رو شود و با چهره ای دیگر از آنان انتقاد کند، در روز قیامت با دو زبان آتشین خواهد بود». [به محشر] بالا آمدن
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: چهار گروه هستند که خداوند در روز قیامت به آنها رحم نمی کند: نافرمانی از پدر و مادر، کسانی که قضای الهی را انکار می کنند و شراب خواران.
امام سجاد (علیه السلام): سه طایفه هستند که خداوند در روز قیامت آنها را رحمت نمی کند و آنها را پاک و پاکیزه نمی کند و برایشان عذاب دردناکی است: آن که از ما اهل بیت نیست. و خود را آهسته آهسته در زمره اهل بیت ما قرار دهد آن که از خانواده ماست و از ما روی برگرداند و آن که بگوید این دو از اسلام بهره مند می شوند.
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله: پنج گروه هستند که در روز قیامت به آنها نگاه نمی شود، کسانی که در نماز شب می خوابند و در نماز روز غافل می شوند، با چیزهای بد بازی می کنند. (مانند دستگاه های قمار)، شراب بنوشند و پدرانشان را نفرین کنند و مادرانشان شادی کنند!