طبق مطالعهای که اوایل این هفته توسط دانشگاه Sun Yat-sen در گوانگژو چین منتشر شد، چهارمین دوز واکسن کووید 19 Sinofarm هیچ محافظت اضافی در برابر این بیماری ایجاد نمیکند.
Sinofarm یکی از رایج ترین داروهای مورد استفاده در برخی از کشورهای آمریکای جنوبی است، و این مطالعه تنها آنچه را که مقامات بهداشتی آرژانتین به عنوان یک واقعیت تشخیص داده اند تأیید می کند. این بدان معناست که دوزهای اضافی از برندهای دیگر واکسن به افرادی داده می شود که 2 دوز واکسن سینوفارم را دریافت کرده اند.
علاوه بر این، محافظت سینوفارما 6 ماه پس از دریافت نوبت سوم کاهش می یابد و طبق این مطالعه، دوز چهارم هیچ سپر اضافی در برابر سویه آمیکرون ایجاد نمی کند.
محققان چینی پیشنهاد کردهاند که واکسنهای ویروسی غیرفعال مانند Sinofarm میتوانند در برابر بیماری عروق کرونر استفاده شوند، اما ایدهآل نیستند.
گفته می شود که واکسن های پروتئین نوترکیب یا mRNA در برابر سویه های نگران کننده جایگزین خوبی برای دوزهای تقویت کننده هستند.
دانشمندان چینی به این نتیجه رسیده اند که آنتی بادی های تولید شده با دوز سوم واکسن کووید 19 سینوفارم پس از 6 ماه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و تزریق چهارم به میزان قابل توجهی آمیکرون را افزایش نمی دهد.
این مطالعه که هنوز توسط همسالان مورد بررسی قرار نگرفته و در مطالعه در افراد مسن یا جوان گنجانده نشده است، نشان داد که سطح آنتی بادی خنثی کننده آمیکرون تقریباً 26 هفته پس از تزریق سومین دوز واکسن سینوفارم (BBIBP-53%) کاهش یافت. CorV). این رقم بعد از هفته دوم دریافت سینوفارم بالاتر از سطح آنتی بادی بود.
یک دوز اضافی از واکسن Sinofarm به 38 کارمند بهداشتی در چین داده شد که قبلاً دوره دو دوز واکسن را 5 ماه قبل گذرانده بودند.
دوز چهارم واکسن 6 ماه بعد از نوبت سوم تزریق شد و سطح آنتی بادی خنثی کننده آمیکرون را افزایش چندانی نداشت، اما میزان آنتی بادی این واکسن پس از نوبت سوم همچنان بالا بود.