گزارش کردن تو خبر: پیمان حدادی در نشست خبری امروز با تشریح فعالیت های صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی این صندوق حفظ ثبات در بازار سرمایه است که به همین دلیل صندوق تثبیت هر روز اقدام به خرید و فروش سهام نمی کند.
وی ادامه داد: هیات مدیره صندوق تثبیت متشکل از وزیر اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان بورس و رییس هیات توسعه ملی است. صندوق و آنچه صندوق تثبیت خرید و فروش می کند بر اساس آیین نامه مصوب هیئت مدیره است.امنا تصویب شد.
مدیرکل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین زمانی که تغییری در برخی شاخص های بازار ایجاد می شود یا نوساناتی در بازارهای جهانی یا بازار ارز وجود دارد، صندوق تثبیت وارد بازار می شود. در حال حاضر این صندوق در 510 نماد سهام دارد که نه تنها از نمادهای بزرگ تشکیل شده است، بلکه نقدشوندگی سهام، حجم سهام و نوع فعالیت بازارساز اهمیت زیادی دارد.
حدادی درباره سرمایه گذاری صندوق ملی توسعه در بازار سرمایه گفت: این صندوق به صورت غیرمستقیم اقدام به خرید سهام می کند و خرید این صندوق از طریق صندوق تثبیت انجام می شود. این اقدام توسط خود سازمان بورس انجام می شود.
وی از انتشار گزارشی از عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه در ماه های آینده خبر داد.
مدیرکل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان میزان دارایی های این صندوق گفت: میزان دارایی های صندوق تثبیت در پایان سال گذشته 6 هزار میلیارد تومان بوده و در حال حاضر 12 هزار میلیارد تومان است.
ایجاد بورس بین المللی پیشنهاد دبیر قبلی مناطق آزاد بود
حدادی در ادامه درباره راه اندازی بورس بین المللی گفت: راه اندازی این بورس حدود دو ماه پیش در شورای عالی بورس مطرح و تصویب شد که یکی از شروط راه اندازی بورس بین المللی این است که در حداقل 60 درصد سهام باید سهامداران خارجی و عملیات ارزی باشد.
وی ادامه داد: تاکنون به جز بانک داخلی هیچ موضوع دیگری درخواست سرمایه گذاری در این راستا نداشته است، اما سازمان بورس از تمامی افراد داخلی و بین المللی که تمایل به سرمایه گذاری در این بخش دارند دعوت به عمل می آورد و اقدامات اجرایی انجام خواهد شد. در کمترین زمان ممکن
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه راه اندازی بورس بین المللی را به درخواست دبیر سابق مناطق آزاد عنوان کرد و ادامه داد: نهادهای خارجی از کشورهای حوزه خلیج فارس به دبیر سابق اعلام آمادگی کردند. اما آینده این بازار هنوز نامشخص است.
آخرین وضعیت بازگشایی نماد سرمایه
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام مالکانه درباره آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای سرمایه گذاری استانی گفت: در خردادماه شورای عالی بورس سازمان بورس را موظف کرد تمهیداتی را برای این موضوع در نظر بگیرد. برگزاری مجامع شرکت های مذکور. سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی مقدمات برگزاری مجامع را فراهم کرده اند و هم اکنون آماده برگزاری هستند.
حدادی ادامه داد: اما نهادی که در نهایت باید مجوز برگزاری یا بازگشایی نماد را صادر کند شورای عالی بورس است که تاکنون این کار را نکرده است. امیدواریم تا ماه آینده این موضوع تکمیل شود.
به گفته وی، این بستگی به تصمیم شورای عالی بورس دارد که آیا کاربرانی که راه مستقیم مدیریت سهام خود را انتخاب کرده اند، بتوانند سهام خود را بفروشند.
مشاور رئیس سازمان بورس در امور معاملات حقوق صاحبان سهام درباره سود 1400 سهم نیز گفت: میزان سود از سال 1400 دو برابر سال 1399 خواهد بود و فاز اول آن در پایان آذرماه پرداخت می شود.