به منظور بهبود خدمات اجتماعی در بخش درمان و کاهش هزینه های درمان برای افراد بازنشسته امکان استفاده از بیمه افراد بازنشسته وجود دارد. خدمات بیمه افراد بازنشسته بخشی از بازپرداخت هزینه های سلامت بیمه شده است بازنشستگی برای جبران خسارت بازنشستگان و پرداخت بیشتر هزینه های درمانی، طرح بیمه تکمیلی مستمری را اجرا کرد که بسیاری از مستمری بگیران از این طرح ناراضی هستند و معتقدند بیمه بازنشستگی کارایی لازم را ندارد. در زیر در مورد آخرین اخبار بیمه بازنشستگی صحبت خواهیم کرد.
سید محمد صالحی می گوید: چرا مستمری بگیر باید از درمان رایگان که حق قانونی اوست محروم شود؟ اگر حق بیمه ای که سی سال می پردازیم در دوران پیری و بیماری برای ما کارساز نباشد، چه زمانی مفید و موثر خواهد بود؟
سید محمد صالحی (مسئول انجمن صنفی ایثارگران جامعه کارگری چهاردانگه) در این خصوص می گوید: چهار ماه از سال جدید می گذرد اما هنوز الزامات اولیه و قانونی مستمری بگیران تامین اجتماعی برآورده نشده است. مراکز بازنشستگی به عنوان نماینده قانونی مستمری بگیران نتوانستند گام های موثری در این زمینه بردارند. آنها به نوشتن نامه اکتفا کردند. به این نهاد و آن نهاد و برخی مسئولین نامه نوشتند اما مشکلات ما همچنان پابرجاست و حل نشده است.
وی با بیان اینکه «چرا مستمری بگیر با سی سال سابقه باید فقط ده درصد افزایش حقوق داشته باشد»، اظهار کرد: وی ادامه می دهد: افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح مستمری بگیران غیرعادلانه و غیرقانونی است. وقتی تورم حداقل 70 یا 80 درصد است، چگونه می توان افزایش ده درصدی دستمزدها را توجیه کرد؟ مگر اینکه بازنشستگان سایر سطوح هیچ هزینه ای برای زندگی نداشته باشند، مگر اینکه تورم به سفره آنها برسد. چرا حداقل مستمری بگیران باید مشمول افزایش 57.4 درصدی شوند و دولت با افزایش 38 درصدی بازنشستگان سایر سطوح موافقت نمی کند؟ تورم و گرانی زندگی همه بازنشستگان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد.
به گفته صالحی، حقوق کارگران بازنشسته از جیب دولت پرداخت نمی شود، بلکه تماماً از پس انداز تاریخی خود بازنشستگان است. دخالت دولت در این موضوع و جلوگیری از افزایش عادلانه درست نیست.
این فعال صنفی بازنشستگان در ادامه به موضوع مستمری بگیران سخت گیر و زیان آور اشاره می کند. بازنشستگانی که عموماً ردیف دوم محسوب می شوند، اما چنین حقوقی دریافت نمی کنند و از سلامت جسمانی برخوردار نیستند. 1401 مستمری این مستمری بگیران ده درصد افزایش یافت. صالحی می گوید: به عنوان یک مستمری بگیر که 30 سال در یک شغل سخت و زیان آور کار کرده ام، برای من هر سال خدمت یک سال و نیم محسوب می شود. یعنی من 45 سال سابقه بیمه دارم. 45 سال یک سوم حقوقم را در صندوق تامین اجتماعی پس انداز کردم. چرا امروز در سن پیری فقط ده درصد افزایش حقوق داشته باشم؟! مستمری بگیران سنگین و زیان آور از بیماری های مختلف رنج می برند. هزینه دارو و درمان آنها برای یک ماه چقدر است؟ چگونه با 5 یا 6 میلیون تومان تمام هزینه های زندگی را تامین کنیم؟
صالحی می افزاید: اکنون خط فقر کمتر از ده میلیون تومان نیست. اما مستمری بگیر پنج میلیون می گیرد و تغییر می کند. آیا کسانی که می نشینند و مصوبه افزایش مستمری بازنشستگان را می نویسند، خودشان می توانند با این پول زندگی کنند؟ در این شرایط گرانی، ما بازنشستگان همچنان از مصوبه دیوان عالی کشور راضی هستیم، اما دولت متأسفانه راضی نیست و رضایت خود را به آن مصوبه نمی دهد. شورای عالی کار ارقام افزایش دستمزد سال قبل را تصویب کرد. این اعداد بسیار کم هستند و مربوط به زمستان سال قبل است. در چند ماهی که از سال جدید می گذرد چندین میلیون تومان به هزینه های زندگی اضافه شده است.
انتقاد این فعال بازنشسته صنفی از عملکرد کانون عالی؛ او معتقد است؛ در این شرایط سخت که زندگی مستمری بگیران رو به وخامت گذاشته است، مرکز عالی تامین اجتماعی مستمری بگیران به عنوان نماینده عالی حدود 4 میلیون مستمری بگیر قادر به دفاع از منافع مددجویان خود نیست. مرکز عالی مستمری بگیران سایر رده ها با افزایش 38 درصدی با مبلغ ثابت 515 هزار تومان نظر داشتند، اما اجرایی نشدند، اما نتوانستند اقدامات موثری برای نشان دادن صدای خود بر کرسی و گرفتن مجوز انجام دهند. برای اجرای آن.
اکنون کارگران بازنشسته منتظر نامه رسمی رئیس مجلس خطاب به رئیس جمهور هستند. این نامه رسمی باید دولت را ملزم به تغییر تصمیم در مورد افزایش حقوق بازنشستگان کند. صالحی با بیان اینکه انتظار داریم رئیس مجلس این نامه را در هفته جاری یا حداکثر هفته آینده ارائه کند، گفت: وی می گوید: اگر روند اداری طی نشود و حلاف همچنان وعده دهد چاره ای جز مطالبه گری نداریم. این بار نه تنها از دولت بلکه از مجلس نیز مطالبه داریم. ما انتظار داریم هم دولت و هم مجلس به سرعت پیش بروند. رئیس جمهور به ما قول داد که بر زندگی بازنشستگان نظارت خواهد کرد.
به گفته صالحی، قبل از پایان تیرماه اصلاحات باید تکمیل شود، همه مستمری بگیران باید مشمول مصوبه شورای عالی کار شوند و نه تنها حقوق اصلاح شده تیرماه را پرداخت کنند، بلکه مابه التفاوت سه مورد قبلی را نیز پرداخت کنند. ماه ها به حساب بازنشستگان
مسئول اتحادیه پیشکسوتان اتحادیه کارگران چاهردنگا وضعیت معیشتی بازنشستگان را بحرانی توصیف و بیان کرد: امروز مستمری بگیران در تامین نیازهای اولیه زندگی درمانده هستند. جایگاه مستمری بگیران در ابعاد مختلف، هم در حوزه سبد غذایی و هم از نظر دارو و درمان و سایر هزینه ها حیاتی است. یک مستمری بگیر امروز حتی نمی تواند نیمی از هزینه های اولیه زندگی را با حقوقی که می گیرد تامین کند. کانون های بازنشستگان به عنوان نمایندگان قانونی باید با جدیت بیشتری وارد بحث حقوق می شدند. قرار بود تا امروز مشکل حقوق حل شود.
این فعال صنفی بازنشستگان مهم ترین مطالبه را بحث حق و هستی می داند اما می افزاید: موضوع دارو و درمان برای مستمری بگیران بسیار مهم است. کارگران بازنشسته به دلیل اینکه سال ها در مشاغل سخت و در انتهای خط تولید کار کرده اند، در سنین بالا اغلب با بیماری های سخت دست و پنجه نرم می کنند و نیاز به داروها و معاینات پزشکی ماهانه دارند. همه اینها هزینه دارد. “ارائه خدمات درمانی رایگان برای بازنشستگان” یک الزام کلیدی است. بیمه پایه باید تمام هزینه های درمانی مستمری بگیران را پوشش دهد و مستمری بگیران می توانند از 0 تا 100 خدمات درمانی و دارویی را به صورت رایگان و بدون بیمه اضافی دریافت کنند.
او بیمه تکمیلی را «بیمه تحمیلی» می نامد و ادامه می دهد: از بیمه تکمیلی به دلیل تحمیلی راضی نیستیم; علاوه بر این، استفاده از خدمات آن بسیار دشوار است. دکتر بازنشسته می رود، می گویند با بیمه آتی قرارداد نداریم یا پول نقد بدهیم، رسید می دهیم، شما هفته ها بدوید تا پول را بگیرید. این بیمه کاملا اجباری و ناخواسته است و ما اصلا آن را قبول نداریم و به رسمیت نمی شناسیم. سازمان باید موظف به درمان رایگان بازنشستگان باشد. بدون شک برخی از افراد از قراردادهای بیمه تکمیلی بهره مند می شوند; این وسط چند نفر هستند که اصرار به ادامه بیمه تکمیلی یا عقد قرارداد با یک بیمه گر خاص دارند. کورکورانه و بدون توجه به نگرانی ها و انتقادات مستمری بگیران با بیمه تمدید قرارداد می کنند و رضایت مستمری بگیران برایشان اهمیتی ندارد.
صالحی تاکید می کند: در قانون بیمه های اجتماعی اجباری آمده است صفر تا صد درمان کارگران و مستمری بگیران در تمامی مراکز درمانی کشور رایگان باشد. سازمان تامین اجتماعی موظف به درمان رایگان باشد. اکنون کاری کرده اند که بسیاری از درمانگاه ها و مراکز خصوصی تامین اجتماعی پزشک متخصص ندارند. مستمری بگیر باید به کلینیک های خصوصی برود و هزینه های زیادی بپردازد. چرا تمامی خدمات درمانی در مراکز بیمه اجتماعی استان های مختلف کشور ارائه و ارائه نمی شود؟ چرا یک مستمری بگیر باید از درمان رایگان که حق قانونی اوست محروم شود؟ اگر حق بیمه ای که سی سال می پردازیم در دوران پیری و بیماری برای ما کارساز نباشد، چه زمانی مفید و موثر خواهد بود؟
وی در پایان خاطرنشان می کند: افزایش دستمزد براساس قانون – مشخصاً ماده 96 قانون تامین اجتماعی – و درمان رایگان دو خواسته اصلی کارگران بازنشسته است. اما در حال حاضر، بحث حقوق بازنشستگی در اولویت است. قبل از پایان تیرماه باید مصوبه دولت اصلاح شود و اصل 96 بازگردانده شود. در این زمینه کانون سالمندان بازنشستگان نتوانست گام های موثری بردارد. انتقادات زیادی به عملکرد آنها وارد است. امروز ما مستمری بگیران انتظار داریم هم دولت و هم مجلس این موضوع را سریعتر تمام کنند. قانونگذاران و نیروی انتظامی بیایند و بگویند یک خانواده بازنشسته با حقوق ماهیانه پنج تا شش میلیون تومان چگونه می تواند زندگی کند، اگر جواب این سوال را بدهند ده درصد موافقیم. واقعاً با شش میلیون تومان نمی توان زندگی کرد، حتی برای پانزده روز هم کافی نیست.