طرز تهیه خاچاپوری، غذای سنتی گرجستان
خاچاپوری یک غذای سنتی و بسیار پرطرفدار یا بهتر است بگوییم نان و پنیر مخصوص گرجستان است. این نان را با مخمر پر می کنند و به روش های مختلف می پزند. به شکل معمولی، نان را از وسط نصف کرده و با پنیر، تخم مرغ و سایر مواد پر می کنند.
بر اساس یک نظرسنجی در سال 2009 در گرجستان، 88 درصد از مردم گرجستان خاچاپوری را به پیتزا ترجیح می دهند. جالب اینجاست که این غذا در بین افراد مسن و آقایان محبوبیت بیشتری دارد. جالب است بدانید که خاچاپوری به عنوان یکی از غذاهای اصلی این کشور، معیاری برای سنجش تورم و تورم در شهرهای مختلف گرجستان محسوب می شود. به غیر از گرجستان، خاچاپوری در شوروی سابق و روسیه محبوب است، غذاهای خیابانی در ارمنستان رایج است و در رستوران ها و مدارس نیز سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه خمیر خاچاپوری
یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید
خمیر را با قاشق ورز دهید
شکر یک قاشق غذاخوری
سه قاشق غذاخوری آرد
شیر کم چرب
روغن قاشق
طرز تهیه خمیر خاچاپوری
نمک، خمیر، شکر و آرد را در یک کاسه مخلوط کنید.
آب و شیر را با دمای 46 درجه سانتیگراد گرم کنید سپس در ظرفی روی آرد و سایر مواد بریزید.
مواد را مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیر نرم و کشدار شود.
روغن را به خمیر اضافه کنید و دوباره یک دقیقه ورز دهید.
کف و کناره های یک کاسه بزرگتر را با کمی روغن چرب کنید، خمیر را بگذارید و سلفون بپوشانید. کاسه را به مدت یک ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود و درب سلفون را بردارید و خمیر را چند بار با دست فشار دهید. سلفون را در بشقاب برگردانید و بگذارید 30 دقیقه دیگر بماند و در همین حین پنیر خامه ای و پنیر فتا و پنیر موزارلا را با هم مخلوط کنید و خمیر را خارج کرده و روی سطحی که از قبل آردپاشی کرده اید بپاشید و بگذارید و به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. .
هر تکه خمیر را 20 سانتی متر پهن کنید سپس دو طرف مقابل دایره را به سمت وسط برگردانید تا خمیر قایق شکلی به دست آید. سپس گوشه های خمیر را به هم فشار دهید و سینی فر را با کاغذ مخصوص بپوشانید و خمیر را روی آن قرار دهید و فضای وسط هر خمیر را کمی باز کنید و با مخلوط پنیر پر کنید.
تخم مرغ را بزنید سپس با قلم مو روی خمیر بمالید و فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید سپس خمیر را در فر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه بپزید تا قهوه ای شود و داخل آن را گود کنید و تخم مرغ را بشکنید. حالا چند تکه کوچک کره روی پنیر بمالید و خاچاپوری ها را در فر برگردانید و بگذارید 5 تا 6 دقیقه دیگر بپزد. اجازه دهید سفیده تخم مرغ کمی خودش را بگیرد اما سفت نشود. خاچاپوری شما آماده است.