فواید معجزه آسا تخم اردک
گوشت اردک چربی و کلسترول نسبتا بالایی دارد، به خصوص اگر با پوست خورده شود. به همین علت در صورت داشتن کلسترول بالا باید مصرف این گوشت را به یک اونس در روز (بدون پوست) محدود کنید.
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید بی نظیر اردک و تخم اردک آشنا شوید.
خاصیت گوشت و تخم اردک در سبد تغذیه ای
- تخم اردک از تخم مرغ بزرگ تر است
- و شباهت زیادی به تخم مرغ دارد اما زرده ی آن بسیار بزرگتر است همچنین بسیار غنی تر و غلیظ تر از نظر وجود مواد مغذی است همچنین پروتئین تخم اردک بسیار بیشتر است
- تخم اردک به طور متوسط پنجاه درصد از تخم مرغ بزرگ تر است
- رنگ تخم اردک بستگی به نژاد اردک دارد
- بعضی تخم ها خاکستری هستند و بعضی تیره تر هستند
- پوسته ی تخم اردک از تخم مرغ بسیار ضخیم تر است و کلسیم بیشتری دارد
- سفیده ی تخم اردک بی رنگ و شفاف است و مثل سفیده ی تخم مرغ کمی زرد نیست
- زرده ی تخم اردک بسیار بزرگ تر از زرده ی تخم مرغ است و ارزش غذایی بیشتری هم دارد
- همچنین این بزرگتر بودن باعث وجود بیشتر چربی و کلسترول در زرده است نسبت به تخم مرغ
تخم اردک
تخم کامل اردک، غلیظ تر و دیرهضم تر از تخم مرغ است. تخم اردک برای افراد لاغر بسیار مفید است و می تواند به آن ها در افزایش وزن کمک کند. تخم این پرنده در تسریع روند درمان سرفه و تنگی سینه هم مفید است و مصرف آن به افرادی که خونریزی داشته اند یا دارند هم توصیه می شود. بهتر است تخم اردک آب پز با کره یا روغن زیتون مخلوط و مصرف شود تا بیشترین فایده از خوردن آن به بدن برسد. بهترین حالت مصرف تخم اردک این است که آن را با چربی خودش سرخ کنید. مصرف تخم اردک می تواند باعث رفع تنگی سینه و سرفه شود. این تخم، سرشار از امگا 3 و ویتامین D است.
خواص تخم اردک
و همچنین پروتئین زرده ی تخم اردک از تخم مرغ بیشتر است
همچنین زرده ی تخم اردک دارای مقدار بیشتری امگا 3 است که برای پوست بسیار مفید است
آیا خوردن تخم اردک ضرر دارد ؟
خیر تخم اردک مانند تخم مرغ بسیار برای بدن مفید است
و طی تحقیقات گسترده ای که انجام شده تخم اردک هیچ خطری برای سلامتی انسان ها ندارد
چگونه باید تخم اردک را خورد ؟
همان شیوه هایی که برای پختن و خوردن تخم مرغ پیاده میشود را میتوان روی تخم اردک پیاده سازی کرد
و تمام غذا هایی که با تخم مرغ میپزید ، مثل تخم مرغ نیمرو ، تخم مرغ پخته ، پخته عسلی ، سفت و … حتی خاگینه را میتوانید با تخم اردک درست کنید.
اما توجه کنید که تخم اردک چرب تر و غلیظ تر است و ممکن است اگر شما برای یک غذا به 4 تخم مرغ احتیاج داشته باشید اگر بخواهید با تخم اردک آن را بپزید نیاز به 3 تخم اردک داشته باشید.
تخم اردک یک غذای بسیار پر طرفدار در بین چینی ها و ویتنامی ها است.
آنها تخم اردک را با سیب زمینی سرخ کرده و یا برنج میخورند که یک غذای بسیار لذیذ است.
آیا تخم اردک خوشمزه است ؟
- تخم اردک از تخم مرغ خوشمزه تر است !
- زرده و سفیده ی آن مزه ی بیشتر و بهتری نسبت به تخم مرغ دارد
- اردک ها مانند مرغ هرچیزی را نمیخورند و به مزه ها علاقه ی زیادی دارند آنها عاشق خورد حلزون ها و حشرات هستند همچنین به گیاهان و ماهی ها هم علاقه دارند
- بخاطر همین تخم اردک بسیار لذیذ تر و غنی تر از تخم مرغ است
آیا تخم اردک گران تر از تخم مرغ است ؟
هر خوشمزه ای گران تر است !
تخم اردک معمولا قیمتی 3 تا 6 برابر قیمت تخم مرغ دارد و دلیل آن هم کم بودن و هزینه ی بیشتر خوراک و نگه داری اردک ها است.فراموش نکنید که اردک ها بسیار قدیمی تر از مرغ ها هستند و از نسل دایناسور ها هستند ! اردک را دست کم نگیرید لطفا
از کجا تخم اردک بخریم ؟
- تخم اردک معمولا در فروشگاه ها پیدا نمیشود و برای خرید آن میتوانید به روستاها و مزرعه ها سر بزنید زیرا کشاورز ها معمولا اردک ها را برای خوردن حلزون ها و کرم ها نگه داری میکنند
- در کل به یاد داشته باشید که اردک ها موجودات عجیبی هستند و خیلی خیلی با مرغ و خروس تفاوت دارند.
بعضی مواد مغذی موجود در گوشت اردک
آهن
آهن هِم برای جذب توسط انسان آسان است و گوشت اردک حاوی مقادیر بالایی از آهن هِم در مقایسه با سایر گوشتهاست. این گوشت میتواند منبع خوب آهن برای خانمها باشد.
ویتامین A
این ویتامین کمک به حفظ سلامتی چشم و موکوس دهان کرده و موجب جلوگیری از حمله ویروسها به بدن میشود. گوشت اردک 3 تا 10 برابر بیشتر از سایر گوشتها حاوی ویتامین A میباشد.
ویتامین B1
کمبود ویتامین B1 میتواند باعث از دست دادن اشتها، خستگی، بی خوابی و.. شود و حتی میتواند بر خلق و خو تاثیر گذارد. گوشت اردک منبع خیلی خوبی از این ویتامین است.
ویتامین B12
این ویتامین به حفظ پوست، ناخن و سلامتی مو و نیز متابولیسم چربی کمک میکند.
ویتامین B3
این گوشت منبع عالی نیاسین میباشد. 100 گرم از گوشت 50 درصد نیاز روزانه بدن به نیاسین را تامین میکند. این ویتامین نقش حیاتی در متابولیسم چربی در بدن ایفا میکند و همچنین بر کاهش کلسترول خون اثر میگذارد. نیاسین به کاهش LDL پلاسما کمک میکند. LDL میتواند سبب اکسیداسیون پلاکها در خون شود که با افزایش خطر بیماریهای قلبی در ارتباط است. نیاسین از فرآیندهای ژنتیکی نیز حمایت میکند و دریافت ناکافی آن از طریق رژیم غذایی میتواند باعث آسیب DNA شود. نیاسین به پایدار ماندن قند خون و منظم کردن متابولیسم انسولین کمک میکند. پس گوشت اردک یک انتخاب خوب برای مبتلایان به دیابت است.
سلنیوم
سلنیوم از فعالیت بسیاری از آنزیمها در بدن حمایت میکند. همچنین به تقویت سیستم ایمنی کمک نموده زیرا نقش آنتی اکسیدانی دارد. در ترکیب با سایر آنتی اکسیدانها مثل ویتامین C و ویتامین E سلنیوم به حفاظت سلولها در مقابل رادیکالهای آزاد کمک میکند که این ترکیبات خطر بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش میدهد. 100 گرم از گوشت اردک 43درصد نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین میکند. توجه فرمایید که داشتن کلسترول بالا باعث پیشرفت و بسته شدن رگها و بیماری قلبی میشود و در نتیجه بدن را مستعد سکتههای قلبی یا مغزی مینماید. بنابراین باید مصرف کلسترول و اسیدهای چرب اشباع محدود شود. همان طور که قبلا نیز گفته شد در صورت داشتن کلسترول بالا باید مصرف بدون پوست این گوشت را به 30 گرم در روز محدود کنید. انواع دیگر ماکیان مثل مرغ، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع کمتری از گوشت اردک دارند و میتوانند در هنگام بالا بودن کلسترول خون انتخاب بهتری باشند.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي برای مطلب خاصیت گوشت و تخم اردک در ذهن شما باقي مانده
است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
منبع:برترین ها
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی