مهدی چناری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حدود چهار ماه پیش به دلیل تخریب نمای بیرونی خانه تاریخی اشعری و خطر فروریختن خانه تاریخی علیداد قاسمی ، نامه هایی به فرماندار نوشتیم برای جلوگیری از حادثه “مشکلات مربوط به مرمت این خانه های تاریخی در جلسه شورای شهر مطرح شد.
وی ادامه داد: شهردار وقت به شهرداری دسفول پیشنهاد داد که این دو ملک تاریخی را پس از کارشناسی از کارشناس رسمی دادگستری خریداری کند یا در ازای قیمت ملک زمینی را اهدا کند که این پیشنهاد به تأیید شورای امنیت رسید. اعلام وصول.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گفت: پس از چهار ماه و علی رغم اقدامات فراوان بعدی ، شهرداری لایحه خرید این دو ملک را به شورای اسلامی شهر ارائه داده است.
وی گفت: اعضای شورای شهر دزفول با توجه به حساسیت و اهمیت حفظ آثار تاریخی و بافت قدیمی باید در اسرع وقت و قبل از سقوط این بناهای تاریخی اقدامات لازم را انجام دهند تا پس از خرید از شهرداری ، بهبود سازمان شهرداری آنها را بازیابی می کند.
چناری با بیان اینکه بافت تاریخی مجموعه های ارزشمند دزفول بیش از 240 هکتار مساحت دارد ، گفت: شهرداری دزفول در سالهای اخیر کمک بسیاری کرده است اما علاوه بر بازسازی و بازسازی باید در حوزه مالکیت ساختمانهایی که صاحبان آنها قادر به نگهداری آنها نیستند.
وی ادامه داد: شهرداری می تواند با خرید سالانه یک یا دو بنای تاریخی کمک خوبی کند تا در آینده با کمک بودجه های دولتی و مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران بتوان آنها را بازیابی کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گفت: ساختار تاریخی این شهر در یک مرحله قابل ترمیم نیست و گفت: در صورت بازسازی ، خرید و بهره برداری از یک یا دو ساختمان ، این بافت آماده برداشتن گام گردشگران است قدم به قدم قدم به قدم. اشتغال ایجاد می شود.
وی توجه به بافت تاریخی دزفول را حفظ هویت این بافت دانست و افزود: از شورای شهر و شهرداری انتظار می رود اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند تا بافت تاریخی به عنوان پایتخت به خوبی حفظ شود.
آثار تاریخی بسیاری در دزفول وجود دارد که به دلیل عدم توانایی مالکان در مرمت و بازسازی ، شاهد تخریب و فروپاشی این گنجینه های تاریخی هستیم.