حسن روحانی به سیاست بر می گردد؟



آنچه دیگران می خوانند:



رفتار حسن روحانی نشان می دهد که حسن روحانی نمی خواهد مانند روسای جمهور سابق از عرصه سیاسی فاصله بگیرد، در این میان حسن روحانی بیشتر به دنبال ایفای نقش هاشمی رفسنجانی است. مدتی است که سکوت حسن روحانی شکسته شده است. یا گاهی با وزرا. و مدیران در دوران ریاست جمهوری اش جلسه می گذارند یا حسن روحانی آنلاین می شود و توییت می گذارد یا با رفقای سیاسی خود از ناتیک نوری گرفته تا سیدمحمد خاتمی و سیدحسن خمینی جلسات شبه انتخاباتی می گذارد. اخبار حسن روحانی را با ما دنبال کنید.

در روزهای اخیر اما شاهد دو چهره جدید از رئیس جمهور سابق بودیم. وی از یک سو تلفن را برداشت و در گفت و گوی تلفنی به ابراهیم رئیسی رئیس جمهور مستقر در کشیش ثبه دولت تبریک گفت و این بار نیز مانند ابراهیم رئیسی چند ساعت قبل از این تماس مستقیماً به وی پیشنهاد همکاری و کمک داد. در این نشست خبری تلفنی از دولت روحانی و خود او انتقاد و کنایه زده شد.

اما انتشار برخی از ناگفته های روحانی نیز در دو روز گذشته خبرساز شده است، ناگفته های حضور وی در نیویورک و علت اختلاف با ترامپ از یک سو و ناگفته های افزایش قیمت بنزین. و ناآرامی های بعدی از سوی دیگر.

اما اقدام رئیس جمهور سابق چه پیامی دارد؟

حسن روحانی

سکوت، سکوت و سکوت…

حسن روحانی در سال آخر دولت رئیس جمهور چندین رویکرد متفاوت به این دولت داشته است. او در نخستین روزهای ریاست جمهوری خود در پاستور که با هجمه ها و انتقادات تند دولت های یازدهم و دوازدهم همراه بود، سیاست سکوت را در پیش گرفت و چندین ماه به این کار ادامه داد.

با این حال او پس از چند ماه به تدریج در فضای مجازی فعال شده و هر از چند گاهی توئیت های معناداری منتشر می کند. وی در گام بعدی با برخی از وزرا و معاونان آنها جلساتی برگزار کرد و بر اساس گزارش های منتشر شده، در جلسات مذکور که همچنان ادامه دارد، مسائل جاری کشور به ویژه مسائل اقتصادی و دیپلماتیک مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر اساس گزارش های به بیرون درز کرد. روحانی از این دیدارها پیشنهاد همکاری و کمک به دولت رئیس جمهور را داد. پیشنهادی که اگرچه چندین بار مطرح شد اما با واکنش مثبت مقامات دولتی مستقر در پاستور مواجه نشد.

بیشتر بخوانید  جوکار: نیروهای نظامی ایران به زودی به ترور اسماعیل هنیه پاسخ خواهند داد | هشدار ایران به آمریکا و اروپا: حمایت نظامی از اسرائیل به پاسخ متقابل منجر خواهد شد

صبر استراتژیک روحانی

حسن روحانی

وی در تازه ترین اقدام، در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور فعلی، هفته دولت را به وی تبریک گفت و پیشنهاد کمک را تکرار کرد تا نشان دهد با زبان تند به تندروها علیه خود و دولتش پاسخ نخواهد داد و برای اکنون در مسیر آرامش و صبر قرار گرفته است.حسن روحانی نشان می دهد که مانند روسای جمهور سابق تمایلی به فاصله گرفتن از عرصه سیاسی ندارد و در این میان بیشتر به دنبال ایفای نقش هاشمی رفسنجانی است.

خروج او از فاز سکوت و گوشه نشینی و دیدارهای مستمر با رهبران زمان خود و چهره های شاخص جریان های اصولگرا، اعتدال گرا و اصلاح طلب، این گمان را تقویت می کند که حسن روحانی برای آینده سیاسی خود برنامه هایی دارد. او حتی ناگفته هایی را برای روشن شدن ابهامات دوران ریاست جمهوری اش فاش می کند، زیرا در روزهای اخیر ناگفته هایی از دوران ریاست جمهوری او در قالب کتاب منتشر شده است.

روحانی بارها گفته است که سینه‌اش مخزن اسرار است، مخزن اسرار که بعید نیست در آستانه انتخابات مهم باز شود و ناگفته‌هایی درباره برخی از چهره‌های سرشناس گفته شود، مانند آنچه در انتخابات فاش شد. مناظره های تو کالیبافو، در همان زمان رو به سرهنگ کرد و گفت; وی افزود: باید به اطلاع مردم شریف ایران برسانم که پرونده آقای کلیباف در اختیار من بود و نگذاشتم منتشر شود و با عده‌ای در دبیرخانه بحث کردم که هیچکس در آستانه اطلاع رسانی از این پرونده قرار نگیرد. در انتخابات تیپیهار، شما اینجا ننشسته بودید. آقای قالیباف برنامه شما همیشه دزدی از دانش آموزان بود و هر وقت به دبیرخانه می آمدید می گفتید در عرض دو ساعت از دانشجویان سرقت کنید. اگر جلوی شما نمی ایستادیم الان همه دانشگاه های ما پر از لوله بود. »

بیشتر بخوانید  مأموریت اصلی اسرائیل ضربه زدن به ایران است

روایت هایی از دو دوره ریاست جمهوری روحانی

حسن روحانی

بر اساس روایتی که در کتاب «جنگ بدون آتش و دود» منتشر شده توسط این سایت، وی در نشست محدودی که در پایان دوران ریاست جمهوری خود در ساختمان «همراهان» سعد آباد برگزار شد، گفت: واقعیت این است که «همیشه وجود دارد». کسی که باید علیه من حرف بزند تا تحریک شود و حرف بزند. و شاید فاز فعلی با توجه به اوج انتقادها از دولت روحانی، فازی باشد که رئیس جمهور سابق سکوت خود را می شکند و ناگفته ها را می گوید.

نویسنده در کتاب منتشر شده نقل می‌کند که روحانی در آن دیدار به سه مقطع زمانی که پرونده احیای برجام در حال حل‌وفصل بود، اشاره کرد و گفت: در اواسط جنگ اقتصادی سه دوره داشتیم که کار به سمت صلح پیش می‌رفت. . در مرحله اول، اروپایی‌ها روی مکرون با میانجیگری تمرکز کردند. مرحله دوم میانجیگری ژاپن و مرحله سوم مربوط به سفر به نیویورک است.

روحانی در خصوص سفر مهرماه 1397 به نیویورک و آخرین دقایق سفر که همه منتظر دیدار او و ترامپ بودند، چنین می گوید: میانجی گری برای حل مشکل ایران و آمریکا صورت گرفت. همه چیز برای مذاکره مستقیم آماده بود. طرف آمریکایی ابراز داشت که ترامپ مشتاقانه به این دیدار علاقه مند است. اما احساس می کردم که محل کار خیلی لنگ است. ترامپ تاکید کرد که باید خبر این دیدار را اعلام کند و سپس این دیدار انجام شود. برای من روشن بود که ترامپ یک بازیگر است. او یک مرد معمولی نبود. هر لحظه بازی می کرد. او بازیگر توانمندی بود. من نگران بودم که او خبر جلسه را منتشر کند و سپس بازی را به هم بزند.»

بیشتر بخوانید  زرشک پلو رو حتما نباید با مرغ خورد اینبار با کوفته قلقلی درست کن! | یک غذای فوری و سه سوته

بر اساس روایتی که در این کتاب منتشر شده، حسن روحانی حتی حاضر شد در اواسط دیدار روسای جمهور دو کشور خبر این دیدار را پخش کند، اما این اتفاق هم نیفتاد. روحانی می گوید: ما گفتیم اول جلسه برگزار شود و بعد خبر اعلام شود و خلاصه کار به جایی رسید که گفتند جلسه برگزار شود و اواسط جلسه خبر اعلام شود. ملاقات.” . اما قبل از جلسه، تیم ما وارد بحث و مشورت شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که گفتگوی برابر و صادقانه با ترامپ امکان پذیر نیست. طرف های خارجی هم این را می دانستند.»

افزایش قیمت بنزین یکی از دوره های مهم ریاست جمهوری حسن روحانی بود که وی با رسوایی های متعددی روبه رو شد و پیامدهای آن همچنان هر از چند گاهی گریبان او را می گیرد.روحانی سخت ترین چالش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دوران را بازگو می کند. در دوران ریاست جمهوری وی که «ما قصد داشتیم بنزین و گازوئیل را در بازار بفروشیم و دولت را تامین مالی کنیم. اما بدون فشار اضافی بر مردم. ما سه قوه بر سر اجرای این طرح توافق کردیم، اما وقتی زمان اجرای آن رسید، آن را در کاسه ما گذاشتند».

می گوید: در جاده ای استانی به کرمانشاه رفتم. با خبر شدم که خبرگزاری فارس از افزایش قیمت بنزین در آخر هفته خبر داده است. مردم به خیابان ها ریختند، صف ها تشکیل شد، پمپ بنزین ها به آتش کشیدند. در حالی که در آن زمان اصلاً قصد انجام آن را نداشتیم. با این حال گفتم تا چند ماه آینده هم انصراف بدهم. هر روز داستان جدیدی بود.”

اینجا مهم است که روحانی درباره دستگیری و بازجویی عده ای خبر می دهد: «جمعه شب عده ای تصمیم به سرنگونی دولت گرفتند». بعداً افراد اصلی دستگیر شدند. بازجویی های آنها در دسترس است که نشان می دهد از چه کسی دستور دریافت کرده اند.»

دیدگاهتان را بنویسید