بر اساس گزارش ها شمانیوز: میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: افزایش قیمت دلار از اواسط اردیبهشت و ادامه آن در روزهای اخیر ارتباطی به اخبار مذاکرات و اخبار مذاکرات ندارد. تأثیر روانی بیشتری بر نوسانات ارز دارد. به همین دلیل نوسانات اخیر ارزها بیشتر متاثر از فعالیت کسانی است که منافع آنها در ادامه ارز 4200 تومانی تامین می شود. این افراد همواره تلاش کرده اند و می کوشند تا حذف ارز یارانه ای را برای دولت سخت کنند.
وی با بیان اینکه افزایش نظارت ها و برخی اقدامات مدیریتی منجر به تعدیل قیمت ها در بازار ارز می شود، گفت: تا زمانی که خرید و فروش ارز در کشور قابل رصد و شناسایی نباشد و نگرش سیاست گذاران خارجی باشد. همانند سایر کالاها، نوسانات ارز همچنان ادامه خواهد داشت.
نوسانات ارز به دلیل عدم شفافیت بازار
این کارشناس اقتصادی عدم شفافیت در بازار ارز را ریشه نوسانات ارزی دانست و گفت: از آنجایی که نوع نیاز مردم به ارز با سایر کالاها متفاوت است، یعنی نیاز جامعه به نان و غذا با خارجی یکی نیست. تبادل؛ بنابراین کنترل و نظارت بر معاملات ارزی از این نظر حائز اهمیت است که چه کسانی و به چه دلیل ارز خریداری می کنند.
وی با اشاره به برخی سیاست های غلط دولت ها در حوزه مدیریت بازار ارز، گفت: نمونه بارز این سیاست، عرضه و فروش ارز مسافرتی به افراد با ارائه هویت و کارت ملی است. همین سیاست منابع و ذخایر ارزی کشور را در اختیار افراد خاصی قرار داد. البته درست است که مردم عادی این طرح را برای استفاده واقعی داشتند اما در همان زمان بحث اجاره بلیت شخصی و کشوری مطرح شد.
کنترل شبه پولی برای جلوگیری از مفاسد اقتصادی
مهرپور در ادامه به نظارت و شفافیت شبه ارزها از جمله ارز، سکه و طلا پرداخت و گفت: تا زمانی که سامانه خاصی برای شناسایی و ردیابی شبه ارزها ایجاد نشود، کشور با مفاسد بزرگ اقتصادی مواجه خواهد شد؛ این در حالی است که ارزهای داخلی و خارجی نیز در حال توسعه هستند. این نکته اساسی و موثر سیاستی است که بر اساس آن معامله گران از نوسانات ارزی بازار با اهداف سیاسی و غیره جلوگیری می کنند.
وی گفت: با کمک سامانه ها، قوانین و نظارت ها می توان بر خرید و فروش ارز نظارت کرد تا ریشه هر گونه تعامل در حوزه ارز، طلا یا سایر کالاهای مشابه را بدانیم و از نوسانات ارزی جلوگیری کنیم. از دلالان.” و دلالان.”
حذف ارز ترجیحی به ثبات ارز کمک می کند
این کارشناس اقتصادی همچنین درباره حذف ارز ترجیحی با بیان اینکه روی کاغذ و قاعدتا کنار گذاشتن ارز ترجیحی منجر به کاهش نرخ ارز در بازار می شود، گفت: بله. این اقدام موجب افزایش ذخایر و حمایت ارزی کشور می شود و می تواند به ثبات نرخ ارز کشور کمک کند. بنابراین افزایش اخیر نرخ ارز غیرمنطقی و جنبه روانی دارد و مخالفان اقدام دولت به نوعی این موضوع را داغ می کنند.