جو بایدن: ما باید به برجام برگردیم



به گزارش سلام نوح به نقل از مشرق، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که ساعاتی پیش وارد تل آویو شد، در مصاحبه ای مدعی شد که همچنان معتقد است آمریکا باید به برجام بازگردد.

بایدن در گفت وگو با شبکه 12 رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا از مسئولیت واشنگتن رد شود و گفت: وضعیت اکنون در دست ایران است.

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چرا فکر می کند توافق هسته ای باید احیا شود، گفت: در حال حاضر تنها چیزی که از ایران بدتر است، ایران مجهز به سلاح هسته ای است.

در سال های اخیر کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی ایران را به دنبال اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده اند. ایران قویا این ادعاها را رد کرد.

ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حق دسترسی به فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز را دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بارها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هیچ‌گاه مدرکی مبنی بر منحرف شدن برنامه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور برای مقاصد نظامی پیدا نکرده‌اند.

جو بایدن در قسمت دوم گفت و گو با شبکه 12 رژیم صهیونیستی اقدام دولت سابق این کشور برای خروج از برجام را “اشتباهی بزرگ” توصیف کرد.

وی مدعی شد: آنها بیش از گذشته به ساخت سلاح هسته ای نزدیک شده اند.

علیرغم ضرب الاجل هایی که قبلاً توسط ایالات متحده و کشورهای غربی برای تکمیل مذاکرات هسته ای تعیین شده بود، بایدن گفت که همچنان فکر می کند بازگرداندن برجام منطقی است.

بیشتر بخوانید  جشن تولد همسر "حسن جوهرچی" در اوج جوانی شان/ عکس

او گفت: «ما هنوز توافقی داریم که برنامه هسته‌ای آنها (ایران) را محدود می‌کند. خب، من اینطور فکر میکنم [بازگشت به توافق] هنوز منطقی است. به توافق رسیدیم. ما آن را پیشنهاد دادیم و اکنون به ایران بستگی دارد که تصمیم بگیرد.»

این در حالی است که مقامات آمریکایی و دیگر کشورهای غربی در جریان مذاکرات وین بارها استدلال کرده اند که اگر ایران در چند هفته آینده به توافق نرسد، بازگشت به برجام سود چندانی برای غرب نخواهد داشت.

در همین حال، دولت بایدن از اجرای تعهدات خود برای بازگشت به توافق هسته ای برجام خودداری کرده است. آخرین دور مذاکرات در خصوص این توافق در دوحه پایتخت قطر در تیرماه امسال برگزار شد.

مذاکرات در دوحه در 7 و 8 ژوئیه برگزار شد. در این مذاکرات دو روزه، ایران و آمریکا به طور غیرمستقیم و با میانجیگری «انریکه مورا» معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا، توافق هسته ای برجام را مورد بررسی قرار دادند.

پس از پایان این مذاکرات، آمریکا مدعی شد برخی از خواسته های خارج از برجام دلیل شکست مذاکرات بوده است. ایران غیرقابل قبول بودن مذاکرات را رد کرد.

تحلیلگران می گویند برخی عوامل از جمله فشار رژیم صهیونیستی، اختلاف با کنگره و مشکلات داخلی آمریکا دلیل عدم تمایل دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه های اخیر بوده است.

بایدن در سال 2021 زمانی که سیاست فشار حداکثری بر ایران نتوانست به اهداف خود دست یابد، به قدرت رسید. این سیاست علاوه بر شکست در دستیابی به توافق هسته ای جدید، باعث ایجاد دودستگی در روابط کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس شده و اثربخشی نظام تحریمی را به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا به خطر انداخته است و مهمتر از همه، تقویت روند مبارزه با استکبار در ایران.

بیشتر بخوانید  واکنش سفارت روسیه به ادعای سفر بدل پوتین به تهران

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راست‌آزمایی لغو تحریم‌ها» و «کسب تضمین در مورد دوام برجام» را از خواسته‌های اصلی خود در مذاکرات لغو تحریم‌ها قرار داده و تاکید کرده است که تنها با بازگشت به توافق دوجانبه که در ازای برخی محدودیت ها، منافع اقتصادی ملموسی را به همراه خواهد داشت، به نفع مردم ایران است، پیروی و پذیرش آن را منطقی می داند.

دیدگاهتان را بنویسید