جلبک عمانی ، منبع ارزشمند آنتی اکسیدان ها



در یک مطالعه ، محققان ایرانی جلبک ها را از دریای عمان جدا کردند و خواص آنتی اکسیدانی قوی عصاره آن را برجسته کردند.

به گزارش ایسنا ، رادیکالهای آزاد اکسیژن و نیتروژن در طی متابولیسم سلولی و تولید انرژی در میتوکندری تشکیل می شوند و باعث آسیب اکسیداتیو به ترکیبات سلولی و انتقال سیگنال و بیان ژن می شوند. اکسیژن فعال زیاد مضر است زیرا باعث آسیب سلول ها می شود و منجر به بسیاری از اختلالات مانند سرطان ، سکته ، دیابت ، شوک های عفونی و خونی و بیماری های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر می شود.

این رادیکال های آزاد به مولکول های بیولوژیکی مانند لیپیدها ، پروتئین ها ، DNA و RNA حمله کرده و به سلول ها یا بافت ها آسیب می رسانند.

آنتی اکسیدان ها باید در بدن وجود داشته باشند تا به طور موثر با این رادیکال های آزاد مبارزه کنند. این مواد از چند طریق قابل تهیه است. در همین راستا ، به گفته کارشناسان ، در دهه های اخیر اهمیت منابع دریایی به دلیل تنوع محصولات جانبی از جمله آنتی اکسیدان موجود در آنها مورد توجه ویژه قرار گرفته است ، زیرا از چنین ترکیباتی می توان در برابر استرس اکسیداتیو در بدن انسان استفاده کرد. طبق تعریف ، هر ماده ای که مستقیماً گونه های اکسیژن فعال را از بین ببرد یا به طور غیرمستقیم از آنتی اکسیدان ها محافظت کرده و از اکسیداسیون جلوگیری کند ، آنتی اکسیدان نامیده می شود.

با توجه به خواص مهم غذاهای دریایی در تولید آنتی اکسیدان ها ، محققان دانشگاه علوم دریایی و دریایی چابهار تحقیقی را انجام داده اند که به بررسی علمی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های آلی جلبک های موجود در دریای عمانی پرداخته است.

بیشتر بخوانید  ویتامین ها و تاثیر آن ها برجوانی | کمبود کدام ویتامین ها باعث پیری زودرس می‌شود؟

در این مطالعه ، آنها پس از جمع آوری جلبکهایی با نام علمی “Rhizoclonium reparium” از آبهای دریای عمانی ، آنها را با آب دریا ، سپس با آب شیرین شستشو داده و سپس عصاره آن را با حلالهای مختلف مانند متانول و کلروفرم تهیه کردند. خواص آنتی اکسیدانی این عصاره ها را آزمایش می کند.

نتایج این مطالعات نشان می دهد که در میان عصاره ها و غلظت های مورد استفاده ، عصاره کلروفرم جلبک های فوق با غلظت 1 میلی گرم در میلی لیتر بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را دارد و می تواند برای مطالعات in vivo و شناسایی ترکیبات آنتی اکسیدانی فعال پیشنهاد شود.

به گفته علی طاهری ، محقق دانشکده علوم دریایی ، دانشگاه علوم دریایی و دریایی چابهار و همکار وی ، “طبق یافته های مطالعه ما ، نوع حلال استفاده شده تأثیر قابل توجهی بر خواص آنتی اکسیدانی ریزوکلونیا دارد. جلبک سبز. “” بر این اساس ، از عصاره کلروفرم جلبک های فوق می توان برای مطالعات بیشتر برای شناسایی ، جداسازی و تعیین سطح فعالیت آنتی اکسیدانی استفاده کرد. “

آنها ادامه می دهند: “این عصاره همچنین می تواند در مطالعات بالینی و پیش بالینی برای استفاده در صنایع دارویی و غذایی استفاده شود. “این نیاز به تحقیقات بیشتر و تصفیه و استخراج مواد تشکیل دهنده عصاره برای شناسایی موثرترین ترکیب این جلبک ها دارد که توصیه می شود در مطالعات بعدی مورد توجه قرار گیرد.”

این کشفیات علمی که اهمیت جلبک ها را در حوزه های آبخیز موجود کشورمان در تولید آنتی اکسیدان های طبیعی نشان می دهد ، در مجله علمی “پزشکی دریایی” منتشر شد. این مجله هر سه ماه یک بار توسط مرکز تحقیقات پزشکی دریایی منتشر می شود.

بیشتر بخوانید  مربی تیم ملی تپانچه: برای اولین بار در رده پنجم هستیم

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید