رضا تگی پور انوری در گفتگو با گزارشگر بیشتروی با اشاره به اقدامات انجام شده در پارلمان یازدهم در سال گذشته برای قانونگذاری قانونگذاری ، مدیریت داده ها ، گفت: “سال گذشته برنامه” یکپارچه سازی اطلاعات و اطلاعات “به پارلمان پیشنهاد شد و هفته گذشته توسط کمیته ارتباطات پارلمان بررسی شد. اسلامی تمام شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع یکپارچه سازی اطلاعات ملی برای ارائه خدمات منسجم به مردم از اهداف این طرح است ، ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از سیستم های دولتی و دولتی در کشور و حتی سیستم های بخش خصوصی وجود دارد که از این طریق کار می کنند. مانند جزایر و مردم برای دریافت خدمات از آنها باید چندین بار در هر بازدید اطلاعات خود را وارد کنند.
تگی پور با اشاره به اثر بخشی برخی سیستم های دولتی از جمله سیستم ثبت احوال ، سیستم اقتصاد و دارایی و کل سیستم تجارت که اطلاعات مربوط به افراد را جمع آوری می کند ، افزود: این سیستم ها به عنوان یک جزیره به مردم خدمت می کنند و به هم پیوسته نیستند. به همین دلیل ، افراد مجبورند چندین بار اطلاعات خود را وارد سیستم خود کنند تا از هر یک از آنها خدمات دریافت کنند.
وی گفت: “در این راستا ، ما در نظر داریم این سیستم ها را ادغام كنیم تا از نظر تبادل اطلاعات برای ارائه خدمات به مردم متصل شوند.” البته هدف این طرح ادغام این سیستم ها نیست ، بلکه ایجاد پیوند اشتراک داده است.
وی افزود: برای اینکه یک سری اطلاعات سازمانی در اختیار سازمان دیگری قرار نگیرد ، پیشنهاد می شود کمیسیون ملی داده و اطلاعات (پایداری) در مرکز ملی فضای مجازی ایجاد شود.
تگی پور توضیح داد: پیش از این مطابق با مصوبه پنجاه و چهارمین شورای عالی فضای مجازی ، کارگروه همکاری بین دولت الکترونیکی ایجاد شده بود اما از این پس ، در صورت تصویب این طرح ، این کارگروه “پایدار” می شود. کمیسیون مرکز ملی فضای مجازی. “و مشخص می کند که کدام اطلاعات به کدام سازمان ارائه می شود.
یکی از اعضای کمیته صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال اطلاعات کارت شناسایی یکی از داده هایی است که همه سازمان ها به آن احتیاج دارند و سازمان ثبت احوال باید آنها را به اشتراک بگذارد. به این ترتیب این اطلاعات با اتصال سیستم ها به سیستم رجیستری در دسترس است و سایر سازمان ها و شرکت ها مجبور نیستند هر بار این اطلاعات را از کاربران خود بخواهند.
وی گفت: مهمترین مزیت این طرح این است که افراد می توانند با ارائه یک کد ملی یک بار وارد سیستم ها و مشاغل دولتی شوند و مردم نیز می توانند از خدمات سیستم های دیگر استفاده کنند. در عین حال ، امنیت داده به عهده سازمانی است که شخص به آن تعلق دارد.
تگی پور افزود: این طرح بر حفظ حریم خصوصی و اطلاعات افراد مطابق با یكی از عوامل اصلی مدیریت داده ها تأكید دارد. این طرح در قالب 15 ماده در کمیته صنعت و معدن و کمیته ارتباطات مجلس بررسی و تصویب شده و هم اکنون در حال ارائه به دادگاه است.
تدوین قوانینی برای انتشار و تبادل داده
وی با اشاره به برنامه های دیگری که مجلس شورای اسلامی برای دستیابی به مدیریت داده ها در کشور در نظر گرفته است ، گفت: “سیستم مدیریت داده کل کشور” در طرح وظیفه انتشار داده ها و اطلاعات عمومی ادغام شده است. این طرح به موضوع الزام به انتشار داده ها و اطلاعات و تدوین مقررات برای جمع آوری ، نگهداری و تبادل داده ها و انطباق آنها می پردازد.
نماینده پارلمان اروپا با بیان اینکه الزام به یکپارچه سازی اطلاعات و حفظ امنیت داده ها با الزام به انتشار اطلاعات عمومی متفاوت است و بنابراین این دو موضوع در قالب دو طرح دنبال می شود ، خاطرنشان کرد: الزام به انتشار داده ها و اطلاعات پس از طرح اصلی. در پارلمان از ایجاد کمیته مشترکی نام برده شده است ، اما تا آنجا که من می دانم ، این کمیته هنوز تشکیل نشده است.
تگی پور گفت: بر اساس این طرح ، دولت و نهادهای عمومی باید نسبت به انتشار به موقع اطلاعات عمومی اقدام کنند. این طرح قبلاً اعلام شده و در دست بررسی است.
وزیر پیشین ارتباطات معتقد است که طرح “نیاز به انتشار داده ها و اطلاعات عمومی” کامل تر از قانون دسترسی آزاد به اطلاعات است و گفت: “در این طرح ، مجلس برای بهبود کارایی داده ها و اطلاعات به عنوان گنجینه ملی و دسترسی عمومی به انتشار این داده ها ، قوانین را تعیین می کند.