جزئیات دریافت مالیات از حساب های تجاری / کدام حساب های بانکی تجاری محسوب می شوند؟



به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، اگر حساب بانکی بیش از 100 تراکنش در ماه داشته باشد و 35 میلیون تومان در تراکنش ها واریز شود، معامله تجاری محسوب می شود و باید مالیات پرداخت کند. .

پس از اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان توسط دولت که منجر به ساماندهی 19 میلیون درگاه پرداخت و کارتخوان به منظور جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی شد، موضوع جداسازی حساب های تجاری از غیرتجاری مطرح شد. حساب‌ها به عنوان مکمل این زنجیره مطرح شد که بانک مرکزی هفته گذشته طی بخشنامه‌ای دستورالعمل نظارت بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

بر اساس اعلام بانک مرکزی 220 هزار حساب تجاری شناسایی شده است و این از این جهت حائز اهمیت است که روند اخذ مالیات از صاحبان حساب به پایان می رسد و دیگر شاهد فرار مالیاتی نخواهیم بود.

حساب تجاری نیاز به مالیات دارد

به گفته اصغر ابوالحسنی; بر اساس مصوبه بانک مرکزی، اگر حسابی بیش از 100 تراکنش در ماه داشته باشد و 35 میلیون تومان در تراکنش جابه‌جا شود، معامله تجاری محسوب می‌شود. ابتدا به افراد پیامکی ارسال می شود مبنی بر اینکه تراکنش های بزرگ که دارای حساب تجاری هستند و حساب تجاری مستلزم اخذ مالیات است و در صورتی که فرد مدعی شد که تجارت نمی کند و به اشتباه به عنوان حساب تجاری معرفی شده است، می تواند نسبت به ثبت نام اقدام کند. مدارک مربوطه به سازمان مالیاتی و سوال حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید  حسن روحانی از فردا چه مسئولیت و سمتی دارد؟ /عذرخواهی از مردم در آخرین شب ریاست جمهوری /۶

قائم مقام بانک مرکزی از ارسال پیامک به حساب‌های تجاری و غیرتجاری از ابتدای مهرماه برای مردم خبر داد و گفت: شناسایی حساب‌های تجاری نه تنها خللی در کار مردم ایجاد نمی‌کند، بلکه مشوق‌ها نیز در حال انجام است. در نظر گرفته شده. برای حساب های تجاری

ابوذر سروش; معاون نظارتی بانک مرکزی در این خصوص هدف از تفکیک حساب های تجاری بانک مرکزی از غیرتجاری را ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور دانست و گفت: دیگر نیازی به صاحبان حساب های تجاری نیست. برای حواله های بیش از دو میلیارد ریال مدارک را به بانک ارائه کند. در عوض بانک ها فقط برای حواله های بیش از 10 میلیارد ریال از این افراد اسناد درخواست کنند.

وی با اشاره به اقدامات افراد برای تجاری سازی حساب های خود تاکید کرد: در روش اول افراد می توانند با مراجعه به درگاه های تعیین شده از سوی سازمان دولتی برای امور مالیاتی شماره حساب یا حساب های تجاری خود را گزارش دهند. معمولاً سازمان امور مالیاتی ایالتی هنگام تکمیل اظهارنامه مالیاتی از صاحبان مشاغل شماره حساب کسب و کارشان را می خواهد تا افراد بتوانند شماره حساب های تجاری خود را از همان پورتال گزارش دهند. سازمان امور مالیاتی کشور پس از اعلام مودیان، صحت اطلاعات حساب و تعلق آنها به مودیان را از سامانه بانک مرکزی استعلام و در صورت تایید به صورت سیستمی به بانک مرکزی اطلاع می دهد. همچنین بانک مرکزی شماره حساب دریافتی را به صورت سیستمی برای تغییر وضعیت به حساب تجاری به بانک عامل منتشر می کند. بنابراین، کلیه حساب های گزارش شده توسط سازمان مالیاتی کشور تجاری است. البته به استثنای حساب های اشخاص خارجی نزد شرکت هایی که از مراجع ذیصلاح مجوز کار یا سرمایه گذاری در کشور دریافت کرده اند.

بیشتر بخوانید  سوئیت اختصاصی رونالدو در لوکس‌ترین هتل تهران +تصاویر

سروش افزود: در روشی دیگر افراد می توانند به بانک های عامل مراجعه کرده و اطلاعات حساب های خود را که می خواهند به حساب های تجاری تبدیل کنند، گزارش دهند. در این صورت صاحبان مشاغل نیز باید شماره مالیات خود را به اپراتورهای بانکی اعلام کنند. بانک عامل پس از ارسال سیستمی اطلاعات به سازمان مالیاتی از مسیری که بانک مرکزی تهیه کرده و تاییدیه آن سازمان را دریافت می کند، می تواند حساب معرفی شده را تجاری سازی کند.

معاون نظارتی بانک مرکزی بیان کرد: بانک مرکزی آستانه روزانه حواله های غیرشخصی را به 5 میلیارد ریال و برای دارندگان حساب های تجاری 30 میلیارد ریال در ماه افزایش داده است. همچنین از آنجایی که ابزار تأیید در شرکت های خصوصی کاربرد فراوانی دارد، حد نصاب برگشت چک های قبلی یا ثبت صدور و تأیید چک در سامانه صیاد برای صدور و صدور دسته چک جدید که برای عموم مردم در نظر گرفته شده بود، بود. 80 درصد برای دارندگان حساب تجاری به 60 درصد کاهش یافت. همچنین دارندگان حساب های تجاری برای حواله های بیش از دو میلیارد ریال دیگر نیازی به ارائه اسناد به بانک ندارند، بلکه بانک ها باید فقط برای حواله های بیش از 10 میلیارد ریال از این افراد اسناد درخواست کنند. مشوق های دیگری نیز برای دارندگان حساب های تجاری در نظر گرفته شده است که امیدواریم اجرای آنها گام مثبتی در تسهیل مبادلات تجاری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید