به گفته گروه پارلمانی آژانس تسنیم، فریدون حسنوند ، رئیس کمیته انرژی مجلس ، به همراه جمعی از اعضای این کمیته امشب (یکشنبه ، 18 ژوئیه) با حضور وزیر نیرو از مرکز ملی اعزام برق بازدید کردند تا اقدامات انجام شده برای کاهش و جلوگیری از قطعی برق.
بنابراین گزارش در ابتدای بازدید جلسه ای برگزار شد که در آن مدیران صنعت برق در گزارشی وضعیت صنعت برق کشور را تشریح کردند.
براساس این گزارش ، هم اکنون برق کشور از نظر ظرفیت و توانایی های فنی و مهندسی در منطقه دارای رتبه بالایی است و ادامه رشد اقتصادی کشور نیاز به یک شبکه تأمین برق قابل اعتماد و پایدار دارد.
همچنین ، از سال 2003 هیچ کسوف در شبکه برق کشور اتفاق نیفتاده است ، به عبارت دیگر ، در 18 سال گذشته شبکه برق کشور دارای ثبات جهانی بوده است ، که موفقیت بزرگی برای صنعت برق کشور است.
این گزارش می افزاید: فریدون حسنوند با بیان اینکه قطعی برق طی یک ماه گذشته س questionsالات زیادی را از مردم و نمایندگان آنها در مجلس ایجاد کرده است ، می گوید: “با برگزاری این جلسات ضمن روشن شدن موضوع و بیان علل مشکلات ، می توانید راه را توضیح دهید . “در آینده به ما کمک کنید و استراتژی های قانونی و نظارتی را اتخاذ کنید.
وی با بیان اینکه “ما باید از نظر هم افزایی این شرایط را پشت سر بگذاریم” ، اظهار داشت: اگر امروز اقدامی نکنیم ، در زمستان برای شارژ نیروگاه ها و برق در سراسر کشور با مشکل روبرو خواهیم شد ، در حالی که رشد صنعت و کشاورزی و حتی مصرف خانوار نباید دلیل باشد “قطعی برق وجود دارد ، بنابراین تولید ما باید همیشه یک قدم جلوتر از مصرف باشد.
نماینده اندیمشک در مجلس تأکید کرد: توضیح علل حوادث مردم امروزه یکی از وظایف اصلی ماست ، زیرا با توجه به آگاهی مردم از مشکلات ، برخی از افراد با برخی توضیحات راضی نیستند ، بنابراین باید دلایل آنها را توضیح داد. در آینده ، تصمیماتی مانند استفاده از ظرفیت انسانی ، عدم انحصار در ساخت نیروگاه ها و غیره باید اتخاذ شود. و مردم باید در مورد آنها مطلع شوند.
حسنوند با اشاره به اینکه مجلس طرحی برای جلوگیری از قطعی برق دارد که امروز به صورت علنی اعلام شد ، اظهار داشت: خوشبختانه با اجرای مصوبات کمیسیون انرژی برخی از مشکلات کاهش یافته است اما تامین برق اولویت اول دولت نیست. برای انجام این اولویت مهم همه دستگاه ها.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس خطاب به وزیر نیرو از وی خواست تا موضوع کمبود آب در مناطق جنوبی کشور را مورد توجه قرار دهد و افزود: اگرچه تخلیه آب از سدهای کرخه و دز باعث مشکل کمبود آب شد. در خوزستان تا حدودی جبران شود ، این مشکل باید مدیریت شود. ما حداقل تا ماه سپتامبر مشکلی نداریم و برای اقدامات بزرگتر آماده می شویم.
مالک شریعت نیاسر همچنین گفت: “اگرچه برخی اقدامات مانند کاهش مصرف صنایع بزرگ ، بسته شدن و جابجایی بارها در ساعات اوج مصرف ممکن است تا حدی از وقفه ها بکاهد ، اما همچنان مشکل همچنان ادامه دارد زیرا تولید برق و افزایش ظرفیت نیروگاه ها بیشترین است. امروز نیاز مهم کشور است که با جداسازی برق از صنایع بزرگ بخشی از آن تأمین می شود.
وی افزود: امیدواریم در کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت اقدامات اساسی برای جبران خسارت انجام شود و اتفاقات خوبی برای کشور در افزایش مدیریت تولید و مصرف به ویژه در زمستان 1400 و همچنین به عنوان مردم و صنایع کوچک در تابستان سال آینده. “شما از نظر منبع تغذیه مشکلی ندارید.
به همین دلیل است که در گزارش رحیمی مظفری ، ارزیابی بازدید فوق و اقدامات انجام شده ، آمده است: “طبق آمار ، ما نمی توانستیم هنگام بحث در مورد تولید و مصرف ، تعادل برق را به درستی مدیریت کنیم و این به نظر دولت در مورد تولید برق برمی گردد ، دولت به عنوان یک نیاز ملی برق تولید می کند و مورد توجه قرار نمی گیرد ، بنابراین دلایل رسیدن به این مرحله قانع کننده نیست.
آگادجاری همچنین به این بازدید صوتی اشاره کرد و گفت: اگرچه از تلاش کارکنان توانیر مطلع شدیم اما کمبود برق هنوز یک مشکل است و تفاوت بین مصرف و تولید بسیار زیاد است ، بنابراین کمبود برق در ماه آگوست مشهود خواهد بود و سپتامبر. تلاش می شود تا کسوف را به حداقل برسانیم.
رضا اردكانیان ، وزیر نیرو با بیان اینكه این كشور 650 مگاوات برق از كشورهای تركمنستان ، ارمنستان و آذربایجان با مشكلات فراوان وارد می كند ، افزود: حدود 20 تا 25 درصد قراردادهای صادراتی با كشورهای همسایه تاكنون انجام شده است.
همچنین طبق طرح نیروگاه عشایر عشایر ، 20 هزار نیروگاه خورشیدی قابل حمل کوچک برای تأمین برق خانواده عشایر در سال 1400 برنامه ریزی شده است که حدود 8000 واحد تحویل داده می شود و مابقی آن تا پایان سال است. به عشایر تحویل داده می شود و می توان از این نیروگاه های خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز عشایر ، کنتورهای آب ، شارژرهای سیار ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و غیره استفاده کرد.
به گفته وزیر انرژی ، 10٪ هزینه این نیروگاه های کوچک خورشیدی – معادل 10 میلیون تن – توسط عشایر پرداخت می شود و 90٪ باقیمانده به عهده وزارت انرژی است.
وزیر انرژی در ادامه با بیان اینکه 99.7 درصد روستاییان سراسر کشور از نعمت برق برخوردار هستند ، گفت: در صورت پایدار بودن شبکه برق روستاها ، اشتغال ، کشاورزی ، صنعت و گردشگری رونق می یابد.
وی با تشکر از مجلس برای افزایش وام های وزارت نیرو در قانون بودجه 1400 گفت: بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی ، موج گرما طی یک تا دو هفته آینده ادامه دارد اما کل واحدهای تولید برق در کشور از جمله نیروگاه هسته ای بوشهر و ژنراتورهای کوچک بخش خصوصی – دولتی در مرحله تولید برق است.
محمد حسن متوسلی زاده ، مدیرعامل شرکت توانیر در بازدید اعضای کمیته انرژی مجلس از مرکز استراتژیک و نظارت بر صنعت برق گفت: تاکنون 200 هزار معدنکار غیرمجاز در کشور شناسایی شده اند که 800 مگاوات ظرفیت مصرف می کنند. از نیروگاه و 27٪ آنها ، ما تعدادی از یافته ها را با اطلاعات عمومی شناسایی و ثبت کردیم که علاوه بر جرایم جدی ، این دستگاهها حداقل تا پایان سال بازگردانده نمی شوند.
متولی زاده در مورد همکاری صنایع بزرگ و بخش کشاورزی برای کاهش مصرف برق افزود: تاکنون 365 هزار توافق نامه با صنایع بزرگ و کشاورزی منعقد شده است که برای همکاری در این بخش ، با وجود محدودیت های مالی ، هزار میلیارد تن گذشته 580 میلیارد تن است.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه سهم مصرف برق برای هر استان تعیین می شود ، گفت: بر اساس سهمی که هر استان دارد می تواند میزان برق مصرفی را مدیریت کند.
وی ادامه داد: امسال مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 برابر افزایش یافته است که این در تاریخ صنعت برق ایران بی سابقه است ، البته گرما ، کدها و رشد مصرف صنعتی به این دلیل است. “
متولی زاده با اشاره به اینکه کل انرژی مصرفی در صنایع فولاد و سیمان 260 هزار مگاوات است ، گفت: در حال حاضر 30 درصد از این مصرف کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه صنعت سیمان و فولاد می تواند با ظرفیت 100٪ و ظرفیت 50٪ از شب گذشته فعالیت کند ، افزود: از 3 شب گذشته با کاهش بار ، به صنعت فولاد و سیمان اجازه کار دادیم شیفت شب گذشته. “
متولی زاده گفت: تعطیلی دفاتر روز پنجشنبه تاکنون 500 مگاوات مصرف برق را کاهش داده است.
انتهای پیام /