جاذبه های گردشگری و مناطق دیدنی بومهن





آشنایی با مکان های دیدنی شهرستان بومهن




بومهن شهری در شرق استان تهران است، و جز شهرستان پردیس می‌باشد. بومهن در ۵۴ کیلومتری شمال شرقی سمت چپ جاده تهران به دماوند در دامنه سرد سیر واقع شده است. در گذشته جزو روستاهای دماوند بوده ولی اکنون جزو دهستان بخش افجه استان تهران است. مردم آن شیعه بوده و به زبان فارسی و ترکی تکلم می‌کنند. رودخانه سیاهرود از این ده می‌گذرد و مردم آن به شغل زراعت می‌پردازند. محصولات آن غلات، بنشن، سیب، میوه و قلمستان است. آثار تاریخی این روستا امامزاده مطهر (ع) است که در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است. اعتماد السلطنه در باره این روستا نوشته است :نیم فرسخ که استلک را طی مسافت نمودند به قریه بومهن می‌رسند. این کلمه ظاهرا مرکب از «بوم» و «هن» باشد و «هن» به فارسی به معنی لرزه و چون بومهن از قراء دماوند است و به کثرت زلازل معروف، ممکن است اینجا بومهن را گفته باشند یعنی محل زلزله.


جمعیت شهرستان بومهن




جمعیت این شهر براساس سرشماری سال ۱۳۹۰ ایران برابر با ۵۳٬۴۵۱ نفر (۱۵٬۷۲۹ خانوار) شامل ۲۷٬۴۷۰ مرد و ۲۵٬۹۸۱ زن است.در سالیان اخیر نرخ رشد سواد در این شهر بسیار قابل توجه بوده که از دلایل آن می‌توان رشد تعداد مدارس و دانشگاه‌ها را ذکر کرد.بومهن از تنوع قومی بسیار زیادی برخوردار می‌باشد و اقوام مهاجر دیگر طوایف در آن ساکنند.کارشناسان معتقدند به دلیل این تنوع باید توجه بسیاری به وضع فرهنگی این شهر شود از جمله کمک‌گیری از روانشناسان و مراکز مشاوره از جمله این موارد‌ اند.بومهن در سال‌های اخیر با نرخ بالای بیکاری و مهاجرت توام درگیر بوده, زیر سازه‌های این شهر یا فرسوده بوده یا فاقد آن می‌باشد,نبود کتاب خانه جامع عمومی,فضای سبز گسترده از جمله مشکلات این شهر نیم میلیون نفری است.

بیشتر بخوانید  آشنایی با مونته نگرو


بومهن


امکانات شهرستان بومهن




بزرگ‌ترین مجموعهٔ ورزشی شهر بومهن، «مجموعهٔ ورزشی امام رضا» نام دارد.این شهر همچنین دارای یک ایستگاه زمینی ارتباطات ماهواره‌ای است.بومهن دارای چندین پارک از جمله پارک بهار,می‌باشد.گسترش آموزشگاه‌های خصوصی,اقدام برای ساخت دانشگاه,مجاورت با مناطق صنعتی از یک سو همسایگی با استان مازندران و نقش ترانزیتی این منلقه از سوی دیگر بر اهمیت این شهر در شرق پایتخت افزوده است.


زمین‌شناسی بومهن


گسل شمال تهران در نزدیکی رودهن و بومهن از گسل مشا جدا می‌شود. و در قسمت جنوب پادگان لشگرک دارای رخنمون است. همچنین در آخرین اتفاقاتی که در بومهن افتاد زلزله‌ای کوتاه در شهریور سال ۱۳۹۱ بود که تلفات جانی نداشت. آرامگاه امامزاده سلطان مطهر در بومهن، این سازه در سدهٔ ۱۵ میلادی ساخته شده و آرامگاه پسر مقتول جعفر صادق است.


قلعه تاریخی گلخندان بومهن




این قلعه در روستای تاریخی گلخندان ومربوط به قرن ۱۴ هجری قمری میباشد .این قلعه از نظر سوق الجیشی درمحل اتصال ۲رودخانه وبالای یک تپه ساخته شده است.درحال حاظر ساختمان داخلی قلعه ازبین رفنه وتنها دیواره های آن که ارتفاع تقریبی آن به ۲۰متر نیز میرسد باقی مانده است.


امام زاده


امامزاده سلطان مطهر بومهن


این امامزاده در کنار روستای بومهن در میان محوطه بزرگی که دور تا دور آن حصاری مربوط به دوره اخیر است، واقع شده است.محوطه امامزاده از شمال و شرق به خیابان روستا و از جنوب و غرب به خانه های مسکونی محدود می شود.ورودی محوطه در جهت شرقی واقع شده است.به جهت احترام و تقدسی که به این مکان قائل بوده اند،گورستانی از دوره صفویه تاکنون به وجود آورده اند.بعضی از سنگ قبرهای دوره صفویه به سبب عدم آگاهی روستائیان هنگام تسطیح محوطه از بین رفته و تعداد اندکی از آنها باقیمانده است.

بیشتر بخوانید  سفری رویایی به جنگل تیلاکنار واقع در مازندران


این امامزاده چون در کنار روستا و دور از جاده واقع شده، در هیچ یک از سفرنامه‌ها و متون درباره آن صحبتی نشده است. اعتمادالسلطنه در راه سفر به خراسان به همراه ناصر الدین شاه در سال ۱۳۱۰هجری تنها اشاره‌ای کوتاه دارد که:بقعه‌ای در بومهن هست که از قرار مذکور از فرزندان امام موسی الکاظم (ع) می‌باشد. اولین بار آقای مصطفوی در اطلاعات ماهانه مطلبی کوتاه از بنا و تاریخ روی ضریح به چاپ رسانده است. سپس آقای قرا خانی به صورت اجمالی در مقاله‌ای تحت عنوان «دژ گلخندان و بقعهٔ سلطان مطهر»در مجله بررسیهای تاریخی به بحث پرداخته است.


separator line


بیشتر بخوانید:


مناطق دیدنی و زیبای ماسال در گیلان


آشنایی با مناطق دیدنی و تفریحی بابلسر


معرفی مناطق دیدنی شهر هشتگرد


گردآوری توسط بخش گردشگری


مجله دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید