روش صحیح جدا کردن ژله از قالب
بهترین قالبها برای تهیه دسر قالبهای فلزی هستند. اگر از قالبهای فلزی استفاده میکنید باید داخل قالب، آب سرد بچرخانید و آن را برگردانید تا آب اضافهٔ آن خارج شود سپس قالب را در یخچال یا فریزر قرار دهید تا قالب خنک شود.برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.
آموزش در آوردن ژله از قالب
گام اول
روش صحیح درست کردن ژله این است که به ازاي هر بسته پودر ژله يک ليوان آب را در ظرفي ريخته و بگذاريد تا جوش بيايد. سپس پودر ژله را داخل آن ريخته و خوب هم بزنيد تا کاملا حل شود. اجازه دهيد تا حدود يک دقيقه روي حرارت بماند و حتما تمام وقت آن را هم بزنيد. بعد نصف ليوان آب يرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد و به قالب مورد نظر منتقل کنيد.
گام دوم
آماده سازي قالب: براي اينکه ژله و يا هر نوع دسر به راحتي از ظرف جدا شود بايد قالب پلاستيکي و يا سيليکوني را با برس روغن مالي کنيد و سپس شکر بپاشيد و نيم ساعت داخل فريزر بگذاريد و بعد مايع ژله را داخل ان بريزيد . اگر قالب فلزي داريد فقط آنرا خيس کنيد و در فريزر گذاشته تا يک لايه نازک يخ ببندد و بعد مايه ژله را بريزيد.
روش صحیح جدا کردن ژله از قالب
نکات مهم:
-
ظرف مورد نظر برای سرو دسر رو نم کنید تاوقتی دسررو توش برمیگردونید دسر به راحتی توش قابل جابجاشدن باشه و دقیقا در مرکز ظرف قرا ربگیره . -
بهتره قالب دسر و خیس کنید نیم ساعتی بزارید تو جایخی تا حسابی یخ بزنه بعد دسر رو توش بریزید.
گام سوم برای برگرداندن دسر
استفاده از آب داغ
وقتی دسر کاملا بست ، یک ظرف محتوی آب داغ ( جوش ) آماده کنید قالب دسر رو پانزده تا بیست ثانیه داخل اون قرار بدید بعد برش گردونید تو ظرف مورد نظرتون.اگه کمتر ازاین زمان تو آب داغ قرا ر بدید لایه بیرونی دسر کامل آب نمیشه بنابراین کامل جدا نمیشه اگه هم زمان زیاد بشه دسر بیش ازمقدار مورد نیاز آب میشه .
یک تجربه: ظرف محتوی آب داغ رو خیلی بزرگ انتخاب نکنید ، یه بار برای مهمونی کلی دسر تهیه کرده بودم ، دیدم مامانم یه قابلمه بزرگ آب داغ گذاشته رو گاز ، منم تنبلیم گل کرد گفتم ازهمین آب داغ استفاده کنم ، دو طرف قالب رو گرفتم و فرو بردم تو آب داغ ، یهو بخارش خورد به دستم و قالب ازدستم ول شد افتاد تو قابلمه بزرگ پر از آب جوش ، تا به خودم بجنبم دو تا کفگیر بیارم و قالب رو از تو ش دربیارم دسر نازنینم تقریبا” تو آب حل شد!
استفاده ازحوله گرم و سشوار
بعد ازبستن دسر اون رو به همراه قالب تو یه ظرف دمر کنید ، حوله ای رو که ازقبل گرم کردید بپیچید دور قالب وقتی دسر ازقالب جدا شد وافتاد تو ظرف ، حوله روبردارید تقریبا” یک دقیقه زمان میبره.به همین ترتیب میتونید از سشوار هم استفاده کنید ، سشوار رو بزارید رو آخرین درجه ش و مرتب همه جای قالب بگیرید تا دسر از قالب جداشده و بیفته تو ظرف .
این روش معمولا” تو قالبهای فلزی بهتر جواب میده چون این جور قالبها هادی خوبی برای گرما هستند.
روش چرب کردن قالب
اگر با اینکه دسر و یا ژله تان چرب نشود مشکلی ندارید، به این ترتیب عمل کنید که؛ قالب رو قبل اریختن دسر با قلم مو چرب کنید بعد دسر رو بریزید توش ، چون روغن تو مواد دسر حل نمیشه بعد ازبسته شدن دسر با یه تکون به قالب دسر ازش جدا میشه.
جدا کردن ژله از قالب های پیرکس
صد البته روش استفاده از آب گرم برای زمانی که از ظروف پیرکس به عنوان قالب ژله استفاده میکنید مناسب نیست(چون در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکس خواهد شکست).وقتی میخواهید در ظرف پیرکس ژله درست کنید،قبل از اینکه مواد ژله را در ظرف بریزید مقداری آب به دیواره های ظرف بپاشید.وقتی هم که خواستید ژله را از قالب در بیاروید، اجازه دهید تا چند دقیقه بیرون از یخچال بماند و بعد ظرف سرو را روی دهنه قالب پیرکس خود گذاشته و قالب را در حال تکان تکان دادن برگردانید…
نکات مهم:
-
برای قالبی در آوردن ژله میزان آب را کمتر بریزید. -
بهترین قالب برای ژله ، قالب های پلاستیکی و سخت ترین نوع قالب سیلیکونی هست. -
قالبهای فلزی زودتر گرما رو جذب خودشون میکنن و ژله زودتر از دیواره های قالب جدا میشه و قالب پلاستیکی و سیلیکونی دیرتر.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی