به گزارش سلام نو، شرق نوشت: طرح محدودیت اینترنت موسوم به طرح حفاظتی پس از تغییرات متعدد به توقف نهایی خود رسید و قرار است تا پایان بهمن ماه برای تبدیل شدن به قانون رسمی کشور به هیئت امنا ارسال شود. هنوز مشخص نیست که او پس از ترک این سمت چه خواهد کرد.
آخرین متنی که از این پروژه بیرون آمد با متن های قبلی تفاوت قابل توجهی دارد، به خصوص طرح اصلی که سال گذشته در تیتر خبرها بود، اما مشخص نیست در ماه گذشته در مورد متن نهایی چه اتفاقی افتاده است.
سمو ایزدخواه عضو کمیسیون تلفیق طرح حراست از تکمیل گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی خبر داد.
چند هفته پیش مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد که طرح حمایت از قانون اساسی مغایر با قانون اساسی است و نیاز به زمان بیشتری برای تغییر دارد، اما با توجه به اظهارات اخیر این نماینده مجلس، به نظر می رسد زمان بررسی این طرح گذشته است و اکنون به نظر می رسد نمایندگان مجلس در حال بررسی تغییرات هستند.
این در حالی است که مهرداد ویسکرمی، دبیر کمیسیون مشترک حمایت از حقوق مصرف کنندگان در فضای مجازی پیش از این گفته بود: «در حال حاضر نمایندگان مجلس درگیر تصویب بودجه هستند و پیش بینی می شود طرح حمایتی در ابتدای سال جدید به تصویب برسد. ” وی در پاسخ به این سوال که اختلاف مجلس با مرکز پژوهش های مجلس برای اصلاح طرح حراست از کجا ناشی شد؟ وی ادامه داد: مرکز پژوهش های مجلس دو بار در مورد لایحه کمیسیون فرهنگی نظر داد. این نگرانی وجود دارد که تصویب این طرح برای مردم در فضای مجازی چالش هایی ایجاد کند و تلاش می کنیم این مشکلات را به حداقل برسانیم. وی با بیان اینکه مرکز پژوهش ها و مجلس اختلاف ماهوی ندارند، تصریح کرد: این مرکز به طور شفاف نظرات خود را اعلام نکرده و نظرات آنها کلی بوده است. در این میان نمایندگان از مرکز خواستند تا نظر خود را در مورد بندهای این طرح بیان کند و بگوید اجرای این طرح چه ارتباطی با امور مجازی خواهد داشت.
در 16 آذر 1400 نمایندگان کمیسیون مشترک طرح را برای بررسی بیشتر به مرکز پژوهش های مجلس فرستادند و اکنون به گفته علی جزدیکا تغییرات نهایی در این پروژه انجام شده است. همچنین مراحل تصویب این طرح تا پایان بهمن ماه به پایان می رسد و تا یک ماه دیگر نسخه نهایی طرح به هیئت امنا ارائه می شود. نایب رئیس کمیسیون تلفیق می گوید: در نسخه نهایی طرح حمایت از حقوق کاربران، تغییراتی در این مرکز و نظرات مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات ایجاد شد و این نسخه مورد اعتماد است. همه.
در همین حال، نوری قزلجه، یکی دیگر از نمایندگان مجلس، همزمان با بیان اینکه مرکز پژوهش ها به این طرح ایراد دارد، با اشاره به سخنان گسترده جناح های مختلف گفت: است. یک سال است که کمپین ها و کمپین های متعددی با بیش از یک میلیون امضا در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی راه اندازی شده است. بسیاری از گروهها، شرکتها و فعالان تجاری برای کمپینهای مرتبط ثبتنام کردهاند و درخواست بررسی کردهاند. وقتی طرحی مشکل دارد، باید آن را برطرف کرد.» نوری با اشاره به الزامات این شرکت گفت: این پروژه را برای حمایت از بسترها و حقوق کاربران فضای مجازی نامیدیم که نمی توان الزامات و حقوق آنها را نادیده گرفت. بر اساس گزارش مرکز پژوهش ها، به نظر می رسد همه این اظهارات و تذکرات مجاز و صحیح باشد. «در این حوزه از قانون، ما میخواهیم دقیق، بهروز و مطابق با پارادایمهای جهانی باشد.
مشخص نیست متن نهایی چقدر دقیق و به روز است و ارسال متن محرمانه به شورای نگهبان وعده شفافیتی را به دنبال دارد که باید در روند بازنگری پیش نویس اعمال می شد. مشخص نیست که مرکز تحقیقات تا چه حد در اصلاح طرح موفق بوده است. به ویژه، او بارها مورد حمله طرفداران طرح قرار گرفت که مخالف تغییر او بودند. محمد باکر کلیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتر خود با تاکید بر بازنگری در طرح حفاظت از فضای سایبری در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نوشت: باید با بررسی های کارشناسی بیشتر، فضای اجتماعی و فرهنگی و زیرساخت های آن اصلاح شود. قانونگذاری در فضای مجازی در توجه به مطالبات مردم، منافع صاحبان مشاغل و همفکری نخبگان موثر خواهد بود.
البته موافقان طرح اولیه همچنان تمایلی به تصویب مواد خود ندارند و در پایان مهرماه رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و از حامیان سرسخت طرح حفاظت گفت: تدوین این طرح 7000 ساعت طول کشید. انتقادات و هجمه ها به این طرح زیاد است اما معتقدیم اجرای این طرح برای ساماندهی فضای مجازی ضروری است و مصمم به تصویب آن هستیم. البته انجام هر کاری باعث انتقاد می شود و این طبیعی است. بیان نوباوه با انتقاد از مخالفان این طرح، آنها را حامیان فساد و فحشا خواند و گفت: کسانی که به طرح حفاظتی حمله می کنند یا این طرح را نمی خوانند و اصلا اطلاعی از آن ندارند و یا معمای خصمانه بازی می کنند و دنبال می کنند. قانوني براي اينترنت وضع كنند، چون مي خواهند خلاف قانون عمل كنند و افراد آزادي هم هستند كه فساد و فحشا را دامن مي زنند، لذا با اين طرح مخالفت مي كنند.
این در حالی است که موافقان اقلیت های طرح حمایتی با مخالفت کارشناسان و مردم عادی و صاحبان شرکت های مجازی و حتی کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس و بسیاری از نمایندگان مجلس مواجه هستند، اما در دعوای موافقان و مخالفان این طرح، نمایندگان اقلیت تندرو با هم مخالف هستند. محدود کردن اینترنت منتشر نشده است و عدم شفافیت بر ابهامات افزوده است.